Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Sněhurka z vesmíru

Audiokniha Sněhurka z vesmíru

Délka:

1 hod 5 min

Čte:

Ivana Vavrová

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

"Živěji než obyčejně bylo 1. září roku 1887 na západním nádraží na Smíchově; vždyť odjížděl do Písku nově sestavený divadelní ensemble. Mezi cestujícími pohybovaly se nenuceně četné markantní postavy herců, ponejvíce mladých, a pikantní zjevy hereček, ještě mladších. Oh

Obrázek podcastu Přežít

Přežít

>> „Tato kniha je plná překvapivých poznatků o chorobách stáří, které pravděpodobně zabijí většinu z nás, a taktik a metod, které nám pomohou žít déle a těšit se pevnějšímu zdraví.“ — Siddhárta Mukherdží, profesor medicíny a nositel Pulitzerovy ceny

Obrázek podcastu O katechezi od Adama

O katechezi od Adama

Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Povídky Alphonse Daudeta

Povídky Alphonse Daudeta

Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Jeho svěží styl se stal jedním ze vzorů francouzské moderní prózy a Daudetovy texty patří do zlatého fondu francouzského písemnictví 19. století.Čt

Obrázek podcastu 05. Francoužtina - cestovní konverzace

05. Francoužtina - cestovní konverzace

5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 18

Hovory o józe a mystice č. 18

Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Dvě povídky z pera spisovatele Jeroma Klapky Jeroma. Čtou: Miloš Kopecký a Vladimír Brabec. J. K. Jerome se narodil roku 1859 v Anglii jako syn laického kazatele. Česky znějící jméno Klapka dostal po maďarském revolucionáři Györgymu Klapkovi, s nímž se rodina přátelila.

Obrázek podcastu And meet a woman ...

And meet a woman ...

And Meet a Woman… – 44 humorous poems about where to find love, how to approach women, and what happens next from a man's perspective. What happens when a single man steps out to meet someone new? Awkward moments, unexpected connections, and plenty of laughs. This colle

Obrázek podcastu Angličtina do ucha 2 - mírně pokročilí

Angličtina do ucha 2 - mírně pokročilí

Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f

Obrázek podcastu Jak drahé je zdarma

Jak drahé je zdarma

Proč se při rozhodování chováme iracionálně a jak to napravit? Téměř žádný člověk se při rozhodnutích nechová racionálně a marketing toho umí perfektně využít: Kolikrát vás dostala nějaké akce 2 + 1 zdarma, nebo třeba neodolatelné povánoční výprodeje? Peníze a cena ovli

Obrázek podcastu Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

Dalajlama patří k největším duchovním autoritám současnosti. Již mnoho let nuceně pobývá v exilu, a snad právě proto může dobře zprostředkovat učení tibetského buddhismu lidem na Západě. Vnáší myšlenky buddhismu do kontextu naší duchovní tradice a způsobu myšlení a odha

Obrázek podcastu Otčenáš

Otčenáš

V modlitbě stále znovu opakujeme prosbu Ježíšových učedníků: „Pane, nauč nás modlit se.“ Stejně jako apoštolům Ježíš celé církvi dává modlitbu Otčenáš. Nesytí duši spousta vědomostí, ale vnitřní procítění a zakoušení pravdy. V Otčenáši najdeme podněty, které pomáhají up

Obrázek podcastu Francouzská poesie z dob impresionismu

Francouzská poesie z dob impresionismu

Původní LP titul DV 15170 Francouzská poesie z dob impresionismu vydal Supraphon v roce 1963 - nyní album vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Zůstal jsem klukem

Zůstal jsem klukem

V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva

Obrázek podcastu Zápisník abstinentky

Zápisník abstinentky

Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis

Obrázek podcastu České okamžiky

České okamžiky

Vybrané odvážné a hrdinské skutky či naopak ošemetné a nepříliš lichotivé chvilky z historie 20. století mohou posloužit jako námět k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru. "Okamžik" je v historii vlastně fikcí. Letopočty, které se děti učí ve školác

Obrázek podcastu Život ve staletích – 15. století

Život ve staletích – 15. století

Jak se žilo lidem ve 15. století? Čtvrtý díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 15. století. V dalším dílu cyklu Život v

Obrázek podcastu Czech in 30 days

Czech in 30 days

Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé. Pro anglicky hovořící cizince učící se češtinu.

Obrázek podcastu O psech, zlodějích, strážníkovi i jiná vyprávění

O psech, zlodějích, strážníkovi i jiná vyprávění

Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele, jehož všichni znají jako autora Tří mužů ve člunu (o psu nemluv

Obrázek podcastu Zen a hotovo

Zen a hotovo

Zen a hotovo je audiokniha pro všechny, kteří chtějí dát svému životu řád. Nabízí stejnojmenný minimalistický systém (anglicky „Zen to done“ – ZTD) deseti návyků, díky nimž je možné úkoly, projekty i povinnosti trvale uspořádat a udržet pod kontrolou. Dílo je opatřeno t

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 17

Hovory o józe a mystice č. 17

Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Meditační promluvy 2 - Energetická podstata átmavičáry

Meditační promluvy 2 - Energetická podstata átmavičáry

Šaktický aspekt átmavičáry. Zvukový záznam z pravidelné meditace přátel v klubovně Duchovní srdce z 3. 2. 2008, která byla přenášena do Bratislavy. Meditace trvala 3 hodiny, záznam je z časových důvodů zkrácen. Na žádost přátel ji zveřejňujeme.

Obrázek podcastu Změň svůj dech a začnou se dít věci

Změň svůj dech a začnou se dít věci

Věřili byste, že něco tak obyčejného a na první pohled mimovolného, jako je náš dech, zásadním způsobem ovlivňuje kvalitu spánku, chrápání, fungování trávicího systému, zvládání stresových situací, depresí, fóbií a úzkostí? Má také vliv na naši posturu, kvalitu pohybu a

Obrázek podcastu Malá kniha stoicizmu

Malá kniha stoicizmu

Nech už prechádzate akoukoľvek namáhavou životnou etapou, stoici vám poradia, ako sa efektívnejšie vyrovnať so všetkým, čo vám život prinesie a ako žiť podľa svojich najlepších predstáv. I napriek starobylosti tejto filozofie je jej múdrosť prekvapivo aktuálna a jej hod