Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Růžička a duhový princ

Audiokniha Růžička a duhový princ

Délka:

49 min

Čte:

Daniela Hlaváčová

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu O Pavlovi

O Pavlovi

Audioknižní zpracování vzpomínek Dani Horákové na svého manžela, scénáristu a režiséra Pavla Juráčka, které byly oceněny Knihou roku Lidových novin 2020. V roce 1979 se Daňa Horáková stala třetí, poslední, manželkou režiséra a scénáristy Pavla Juráčka (1935–1989). Ve st

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila

Obrázek podcastu Zátopkovi u Nepila

Zátopkovi u Nepila

Chcete být při tom, když si u jednoho stolu povídají dvě slavné manželské dvojice? Jaké bylo setkání Zátopkových s Nepilovými? Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře roku 1988.V roce 1988

Obrázek podcastu Hop sem, hop tam

Hop sem, hop tam

Legendární český prvorepublikový herec Jára Kohout patřil ve své době k největším hvězdám filmu a divadla. Původní profesí zubař se stal slavným nejprve jako partner jiného oblíbeného komika - Ference Futuristy. Později svého velkého učitele přerostl a stal se velkým di

Obrázek podcastu Dobrodruh

Dobrodruh

Malí robinsoni si z amazonského pralesa odnesou nezapomenutelné dobrodružství i jedno velké tajemství... Po pádu letadla se v nitru brazilské džungle ocitne čtveřice malých Britů: vášnivý čtenář cestopisů Fred, věčně nenaložená Con s fotografickou pamětí, zapálená příro

Obrázek podcastu Kdo se směje naposled

Kdo se směje naposled

Oko za oko a celý svět bude slepý. Cyklistický závod na jihu Čech mohl být jen sportovním soupeřením. Ale to by se nesměl psát rok 1938. Cesty dvou kamarádů – Čecha a Němce se rozdělují… Cyklistický závod na jihu Čech mohl být jen sportovním soupeřením. Dvěma mladíkům,

Obrázek podcastu Jirka postrach rodiny

Jirka postrach rodiny

Takového rošťáka by si přála každá rodina! Takového ztřeštěného kluka s originálními nápady by si přála každá rodina! Jen ta jeho s ním má někdy problém… „Kdyby náhodou přepadl Jirka přes palubu, žádná škoda,“ prohlašuje Jirkův bratr Robert. Ani sestra Ethel nezůstává p

Obrázek podcastu Život víry 2025/05

Život víry 2025/05

Život víry 2025/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: „Misionář je jako pilot, který létá mimo radary“ Nenápadný Am

Obrázek podcastu Šimek, Krampol: Rozruch v lázních

Šimek, Krampol: Rozruch v lázních

Záznam představení Miloslava Šimka a Jiřího Krampola v Lázeňském divadle v Luhačovicích ze srpna 1988 vydal Supraphon na LP a MC albu Rozruch v lázních (11 0913-1,4) v roce 1990. Jednotlivé scénky byly většinou již digitálně vydány, ale v původní podobě vychází tento ti

Obrázek podcastu Emma

Emma

Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem

Obrázek podcastu Sedmkrát v hlavní úloze

Sedmkrát v hlavní úloze

Hostovského román Sedmkrát v hlavní úloze, poprvé vydaný v roce 1942 v americkém exilu, jako jeden z prvních pojmenovává vinu evropské inteligence, která se jednoznačně nepostavila proti nástupu fašismu. O tomto díle prohlásil velký anglický spisovatel Graham Greene: "T

Obrázek podcastu Svatba duchů

Svatba duchů

Viděl jsem vaši pohřešovanou minulý týden na svatbě duchů. Jako nevěstu. – anonym. Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení.

Obrázek podcastu Kniha apokryfů

Kniha apokryfů

Na rozdíl od většiny ostatních povídkových knih, které vznikaly plynule v kratším časovém rozmezí, apokryfy psal Čapek téměř dvě desítky let - od roku 1920 až do své smrti. Původní výbor pěti příběhů (Apokryfy, 1932) se postupně rozrostl na devětadvacet (Kniha apokryfů,

Obrázek podcastu Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka

Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka

Audiokniha Tři kapitáni III. - Korzárská čtverylka obsahuje pokračování ryze české akční a dobrodružné space opery, kterou napsal Michael Bronec a čte Jiří Pobuda. Trojice kapitánů se rozdělila. Arnošt Kodex zůstává na Zemi, kde řeší problémy vládce Republiky a nenápadn

Obrázek podcastu Strážcové Varadínu

Strážcové Varadínu

{'cs': 'Dobrodružství kapitána Báthoryho, kniha první. Představte si Hru o trůny, přenesenou do osmansko-habsburských válek 17. století. \nNapínavý mix historického románu a fantasy, ve kterém jedna bitva střídá druhou, a přitom se toho člověk dozví víc, než v hodinách

Obrázek podcastu Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho

Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov

Obrázek podcastu Marta Peschek jde do nebe

Marta Peschek jde do nebe

Herectví Pavla Landovského připomene inscenace hry Karla Steigerwalda, Marta Peschek jde do nebe, v níž si zahrál vedle Niny Divíškové jednu ze dvou hlavních rolí. Otevře se po smrti nebeská brána každému? Nebo je nebe jen pro vyvolené? Karel Steigerwald o námětu říká:

Obrázek podcastu Ryba Chyba

Ryba Chyba

Kdo tvrdí, že ryby jsou němé, ať zmlkne. Protože nezná rybu s velkým R! Někdo by ji považoval za chybu. Ne-li Chybu. Tahle příslušnice rybí říše je s plaváním na štíru a chodí po dně, jelikož má dvě nohy. Navíc nosí brýle, poněvadž ráda čte, a v kuchyni se otáčí jako m

Obrázek podcastu GUMP - Jsme dvojka

GUMP - Jsme dvojka

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Audiokniha pro všechny, kteří dokážou číst ze psích očí, ale i pro ty, kteří to zatím neumějí nebo nevěří, ž

Obrázek podcastu 1984

1984

Dnes již klasické dílo distopického žánru je působivým obrazem společnosti, kde není místo pro lásku, vlastní názor ani pro víru ve vlastní smysly. 1984, dnes již klasické dílo antiutopického žánru, je bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších románů 20. století a brilant

Obrázek podcastu Zrůdní mrtví

Zrůdní mrtví

Keira by si opravdu přála, aby se její život konečně vrátil zase do normálu. Je však velice těžké být normální, když díky své schopnosti vidět duchy dostala práci hrobnice a navíc bydlí přímo na městském hřbitově. Když Keira jednoho dne obdrží pozvánku na večeři do chát

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Opona

Opona

„Udělejte si výlet do komunismu! Zažijte padesátá léta na vlastní kůži!“ Pražský podnikatel Josef Kraal má úspěšnou firmu, milující manželku a peněz na rozdávání. Jen ta jeho dospívající dcera mu dělá starosti – Luisa se totiž zhlédla v krajně levicové ideologii a ve s

Obrázek podcastu Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka

Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka

V novele Pokrývač se Miloň Čepelka ohlíží do dob husákovské normalizace, kdy si lidé s uměleckými ambicemi v tzv. šedé zóně namlouvali, že přes všechny strachy a úhybné manévry mají své životy pod kontrolou. Příběh s podtitulem Obrazy ze života ing. Řezníčka, vyprávěný