Audiokniha Rány vítězů

Einstein - Jeho život a vesmír
Vynikající dílo, které poprvé zpracovává Einsteinův život v celé jeho šíři, neboť Hebrejská univerzita v Jeruzalémě podle poslední vůle Einsteinovy nevlastní dcery uvolnila přes 3 000 stran nových dokumentů, především Einsteinových dopisů jeho první a druhé ženě a dětem…

Doktor Proktor a velká loupež zlata
Norský národní poklad byl ukraden! (No, ve skutečnosti to byla jedna zlatá cihla, protože Norové jedí spoustu sladkostí a pak potřebují hodně zlata na plomby, ale stejně...) a kdyby se na to při každoroční inspekci přišlo, dozajista by zemi zachvátil chaos a vypukla by …

Fischer: Bleděmodrý Petr
Příběh malého pejska jménem Petr, který se narodil s bleděmodrou srstí. Pro jeho modrou barvu s ním nechce nikdo kamarádit, proto se vydá až do dalekého New Yorku. Na cestě za kamarádem hočeká mnoho dobrodružství - pobyt v psím vězení, lstivý kocour, přísný policista, j…

Kolo času IX.: Srdce zimy
Zatímco se Drak Znovuzrozený chystá skoncovat s odvěkou hrozbou, svět kolem něj se otřásá v základech… Saidín – mužská polovina jediné síly – je vinou Temného už tisíce let otrávený. Každý muž, který se ho odváží použít, je předem odsouzen k šílenství a zkáze. Ale Rand…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Asfaltová pustina
Syrová noirová gangsterka s vůní krve a benzínu. Beauregard alias Bug se jako řádný občan usadil se svou ženou a dětmi v malém americkém městečku, kde vlastní autodílnu a snaží se poctivě protloukat životem. Jenže úklady rasismu a chudoby číhají za každým rohem, ani kš…

Kanálníčci zachraňují svět
Kanálníčci tentokrát vyrážejí zachránit svět. A co že se to vlastně přihodilo? Paní Bída, která jindy trousí neštěstí, kudy chodí, ztratila svou tašku plnou smůly. Bez ní má teď pořád dobrou náladu a směje se jak smyslů zbavená, což se ostatním moc nelíbí – vždyť straši…

Adept
Audiokniha Adept, kterou napsal Adam Przechrzta, je první díl série Materia Prima. Detektivní fantasy s rychlým spádem a s pořádnou dávkou akce! Začátek dvacátého století, Varšava. Uprostřed města se objevila enkláva a její rozrůstání může zastavit jen zeď protkaná stří…

Pentagram
V Oslu řádí sériový vrah a kromě obětí za sebou nechává symboly pěticípé hvězdy – pentagramu. / 5. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. William Shakespeare (pokřtěn 26. dubna 1564 – zemřel 23. dubna 1616)

Anička v Austrálii
Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Sv…

Rybolov v srdci
Sbírka vynikajících příběhů z rybářského prostředí, nad nimiž se často zasmějete, ale i nejednou zamyslíte, a které mnohdy vyvolají i silné pohnutí, je zároveň i čistou a přemýšlivou reflexí doby a upřímnou osobní zpovědí spisovatele, pro něhož je rybářství nejen pevnou…

Bůh před soudem
V životě člověka se stále znovu objevují otázky, které se týkají absolutních hodnot: Existuje spravedlnost? Proč je na světě tolik utrpení? Jak je možné, že dobrým lidem se často nedaří a naopak lidem zlým se daří dobře? Bude svět existovat věčně? Má způsob našeho život…

Farma zvířat
Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda …

Perlorodky
V deseti pokračováních budeme společně sledovat osudy malého Ivana, který se po útěku z dětského domova shodou náhod dostává mezi tajné vodní skauty. Tajné proto, že se příběh odehrává v 70. letech minulého století, kdy byl skauting zakázaný. Ivan nakonec po různých per…

Pán prstenů: Dvě věže
Dvě věže jsou pokračováním audioknihy Společenstvo Prstenu, v němž sledujeme osudy jednotlivých členů rozpadlého Společenstva. Hobiti Frodo a Sam s Prstenem putují na vlastní pěst do říše Temného pána, zatímco druhé dva hobity, Pipina a Smíška unášejí skřeti, jimž jsou …

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro středně pokročilé
Nerozumíte zatím rodilým mluvčím? Mluví na vás moc rychle, ale v budoucnu byste jim chtěli rozumět? Kdo by nechtěl porozumět tomu, na co se vás cizinci a rodilí mluvčí ptají a jak jim odpovědět. Audiokniha Anglické konverzační otázky a odpovědi pro středně pokročilé j…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci
Víte o tom, že vaše emoce a myšlenky mají přímý dopad na váš organismus, na vaše vnímání skutečnosti, a dokonce i na vaše vlastní geny? Jste si vědomi, že způsob, jakým řešíte konflikty, vás může předurčovat k úzkostem nebo depresím, tedy k nejčastějším nemocem 21. stol…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Noční brána
Je Mona Lisa společným jmenovatelem vražd, které od sebe dělí více než sedmdesát let? Smrti chladnokrevně zavražděného pařížského obchodníka s uměním v ospalé francouzské vísce na březích řeky Dordogne předcházel nečekaný nález ostatků muže s prostřelenou hlavou, jehož …

Dovol si TO
Jak TO vypadá, když si dovolíte žít život za hranicemi vaší mysli? Autor vás vezme na cestu poznání sebe sama, šamanských rituálů a věcí mimo koncept \"běžné\" reality. Příběh se odehrává TEĎ & TADY, v Praze, a jestli jste na vše připraveni, tak je čas si TO dovolit. Ví…

Obrazy z dějin národa českého (1979)
Příběhy slavných osobností českého národa začal Vladislav vančura psát v roce 1939 se záměrem, aby v době okupace pozvedl národní sebevědomí. Knihu nepojednal jako souvislé vyprávění, ale jako stylizované příběhy slavných postav českého národa. Vyprávění začíná příchode…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro mírně pokročilé
Proč lidé neumí v angličtině rychle reagovat na otázky? Jeden z důvodů je, že příliš řeší gramatiku a pak se bojí, že něco řeknou špatně. A tak raději neřeknou nic. Při studiu angličtiny se nechají zatáhnout do složitých gramatických pravidel. Pak ze sebe mají horší p…