Obrázek podcastu Rambo – Pro přítele

Audiokniha Rambo – Pro přítele

Délka:

8 hod 57 min

Čte:

Jiří Schwarz

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Standa a dům hrůzy

Standa a dům hrůzy

Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech. …

Obrázek podcastu Náhrdelník

Náhrdelník

Bassova povídka - parodie romantických detektivních románů o slavném lupiči Arsenu Lupinovi. V hlavních rolích Růžena Merunková a Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Soukromá vzpoura. Rozhovor s Karlem Hvížďalou

Soukromá vzpoura. Rozhovor s Karlem Hvížďalou

Knižní rozhovor Karla Hvížďaly s Pavlem Landovským vznikl před téměř čtyřiceti lety, kdy byli oba jeho autoři ještě v exilu. Karel Hvížďala v doslovu vzpomíná, jak Pavel Landovský přijel do Bonnu a okamžitě okupoval celý náš domek. Všem vařil, nikoho nepustil do kuchyně…

Obrázek podcastu Tyrkysová hora

Tyrkysová hora

První žena světa na Čo Oj. Sen o vysoké hoře. „Není to vítězství nad horou, ale nad námi samými.“. „Víte snad, co obnáší ušití jednoho spacáku? Když nic jiného, tak kolem osmdesáti metrů švů a kuchyň plnou šusťákových ústřižků a silonových nití. A to nejlepší, plnění uš…

Obrázek podcastu Dej mi pokoj

Dej mi pokoj

Šest osudů. Šest pokojů. Jak dál? Táňa, Luis, Dušan, Josef, Marta a Adéla. Všichni už dospělí, ale nedokážou se z různých důvodů osamostatnit. Svůj život tráví ve svých pokojích, které nemají chuť, síly nebo odvahu opustit. Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý děts…

Obrázek podcastu Umění skončit

Umění skončit

Firemní lídři, ztrácející miliony dolarů na neúspěšných aplikacích či produktech, často váhají s jejich opuštěním. Vlády uvízlé v konfliktech doufají, že nová strategie přinese vítězství. A my sami se často držíme vztahů či kariér, které nám již neprospívají. Důvod? Pod…

Obrázek podcastu Smrt favorita

Smrt favorita

V prvním detektivním příběhu Dicka Francise z roku 1962 pátrá amatérský jezdec Alan York po vrazích svého blízkého přítele, nejlepšího žokeje sezony. Policie sice tragický – a absolutně nelogický – pád favorita dostihu uzavřela jako nešťastnou náhodu, Alan je však přesv…

Obrázek podcastu Kaziměsti

Kaziměsti

Čtveřice přátel naskočí jednoho dne do přijíždějící tramvaje číslo 0 a ta je zaveze do Nikam. Zjišťují, že město, ve kterém žijí a studují, má druhou tvář. Sněží v něm papír, tramvajové koleje tvoří horské dráhy, krysy se mění ve stíny a jsou v něm domy, ulice a celé čt…

Obrázek podcastu Pan Garcia

Pan Garcia

"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Obrázek podcastu Dívka, která spadla z nebe

Dívka, která spadla z nebe

Marian je napůl Angličanka a napůl Francouzka: zkrátka ideální adeptka pro britský výsadek ve Francii za 2. světové války. Roku 1943 ji po náročném výcviku v pouhých dvaceti letech umístí nedaleko malého městečka Lussac, odkud má pomáhat místnímu odboji a při tom zařídi…

Obrázek podcastu Zrození vrány

Zrození vrány

Co stojí za podivným chováním dětí v nápravném zařízení? Proč středověké město sevřel strach před blížícím se svátkem? Komu patří oči slídící ve tmě jeskyně a jaké tajemství ukrývá psychiatrická léčebna? Čtyři příběhy, které spolu zdánlivě nesouvisejí, a přesto se v nic…

Obrázek podcastu O Ježíškovi

O Ježíškovi

Ten kluk je sympaťák! Něžný a hřejivý příběh malého Ježíška, který se po vyhnání z Jeruzaléma ocitne s rodinou na české vesnici. Autor dokázal vystihnout podstatu křesťanské lásky bez jakéhokoli mentorství. Ježíšek na české vesnici, u břehu české řeky, do níž skáče s …

Obrázek podcastu Moderní sebeobrana

Moderní sebeobrana

Tahle kniha je zbraň. Naučí vás poznat své hranice i to, jak si je hájit. Jak použít svůj hlas jako zbraň. Jak se postavit sami za sebe a nenechat si nic líbit. Naučí vás ozvat se v práci, když má na vás šéf na poradě sexistický vtip. Ve škole, když vás spolužák plácne …

Obrázek podcastu Divé ženy

Divé ženy

Vrána k vráně sedá. A totéž platí pro divé ženy napříč staletími… Těhotná Kate se rozhodne všeho nechat a prchnout před násilnickým partnerem z Londýna do domku v jezerním kraji vzdáleného hrabství Cumbria, který zdědila po pratetě. Netuší ovšem, že zchátralé venkovské …

Obrázek podcastu Kluk jménem Vánoce

Kluk jménem Vánoce

Existuje spousta vánočních příběhů, ale tohle je zaručeně ten první… Má mnoho jmen, ale vypadá pokaždé stejně – bělovlasý muž s plnovousem, který na Vánoce nosí hodným dětem dárky. Koho by napadlo, že i on kdysi dávno býval malým chlapcem? Jmenoval se Nikolas a narodil …

Obrázek podcastu Prokletí Schwartzovy vily

Prokletí Schwartzovy vily

Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšen…

Obrázek podcastu Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd…

Obrázek podcastu Dobrý člověk ještě žije (1991)

Dobrý člověk ještě žije (1991)

Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…

Obrázek podcastu Román pro muže

Román pro muže

Rafinovaná kompozice, rychlý dějový spád a v neposlední řadě i slovní a situační humor jsou už tradiční výbavou Vieweghových audioknih. Tentokrát je k přednostem autorova psaní nutno přičíst i nekompromisní ráznost, s níž v románuotvírá dveře „třinácté komnaty“ mužského…

Obrázek podcastu Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Obrázek podcastu Závěj

Závěj

Temný katastrofický román od celosvětově oblíbené mistryně mrazivých příběhů. Tři obyčejní lidé čelí hrozivé skutečnosti a riskují vše, aby přežili. Hannah se probouzí v havarovaném autobusu uvězněném vánicí, obklopená mrtvými a raněnými. Meg sedí v lanovce, která uvízl…

Obrázek podcastu Metoda BulletJournal

Metoda BulletJournal

Vítejte vě světě fenoménu BulletJournal! Deníku, zachraňujícího frustrované sepisovatele seznamu úkolů, přetížené multitaskery i kreativce, kterým schází řád. S BuJem a jeho geniálním sytémem zápisů už mezi ně patřit nebudete! Je čas začít! O AUDIOKNIZE Ryder Carroll …

Obrázek podcastu Dům bez zrcadel

Dům bez zrcadel

Markéta už řadu let pracuje jako pendlerka, vždycky se několik týdnů stará o věkovité klienty v Anglii a několik týdnů má volno. Británie v čase brexitu poskytuje soukromým pečovatelkám možnost nečekaného výdělku a Markéta je ve svém oboru dobrá. Ale i ona potřebuje být…

Obrázek podcastu Winnetou

Winnetou

Audiokniha v němčině nabízí zkrácenou verzi příběhu Vinnetoua, jeho pokrevního bílého bratra Old Shatterhanda a statečného lovce Old Firehanda. Tito tři muži se postaví proti Parranohovi, zlodějskému náčelníku kmene Ponků, aby pomstili smrt milované Ribanny. Příběh je n…