Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Povídky s úsměvem

Audiokniha Povídky s úsměvem

Délka:

1 hod 15 min

Čte:

Tereza Bebarová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Povídky

Obrázek podcastu Klabzubova jedenáctka

Klabzubova jedenáctka

Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 60 - Petr Pánek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 60 - Petr Pánek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Pánek (předseda sdružení PANT, lidskoprávní problematika)

Obrázek podcastu Hlavní přelíčení

Hlavní přelíčení

Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, po­stavit vysněný domek s terasou a

Obrázek podcastu Cesta úspěšného člověka

Cesta úspěšného člověka

Cesta úspěšného člověka – Staňte se vědomým tvůrcem svého života Chcete aktivně tvořit svou realitu a dosáhnout svých nejhlubších přání? Audiokniha Cesta úspěšného člověka vám ukáže cestu k osobní transformaci a úspěchu. Naučíte se, jak využívat sílu mysli, řízenou pře

Obrázek podcastu Romeo a Julie

Romeo a Julie

Popularita příběhu Shakespearovy milenecké dvojce Romeo a Julie je stejně nesmrtelná jako jejich láska. Další a další generace si k němu hledají svou vlastní cestu. Jedno z nejnovějších zpracování si můžete poslechnout v překladu Jiřího Joska a režii Markéty Jahodové. Ú

Obrázek podcastu Andělé s vlčím cejchem

Andělé s vlčím cejchem

Portréty dvanácti hudebních osobností, jejichž životy ovlivnila tragická éra budování Třetí říše. Někdo se na ní podílel dobrovolně, jiný ze strachu o sebe a své blízké, další byl víceméně přinucen. Jak se ve své době zachovali Herbert von Karajan, Franz Lehár, Carl Orf

Obrázek podcastu Verne: Cesta kolem světa za 80 dní

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní

Předlohou pro naši dramatizaci byl dobrodružný román Julese Verna Cesta kolem světa za 80 dní, příběh usedlého anglického džentlmena Philease Fogga, který se vsadí v Reformním klubu prakticky o celé své jmění, že objede svět za 80 dní. Na cestě zažívá se svým věrným slu

Obrázek podcastu A vy jste?

A vy jste?

Co všechno se může stát, když se dvacetiletá studentka francouzštiny ocitne před velkými starými dřevěnými dveřmi? Ještě včera byla zapřisáhlou romantičkou se zdravým sebevědomím, jenže teď má v hlavě jen nevěru člověka, který jí sliboval společnou budoucnost. Nad jejím

Obrázek podcastu Hrubín: Lešanské jesličky. Vánoční balada

Hrubín: Lešanské jesličky. Vánoční balada

Náš nový titul určený pouze pro digitální obchody byl původně součástí LP alba 2 58 0441"Moderní české a slovenské básnické sbírky (V)" vydaného Supraphonem v roce 1974. Vánoční balada LEŠANSKÉ JESLIČKY z pera bezesporu nejvýznamnějšího českého básníka pro děti 20. sto

Obrázek podcastu Labyrint svět

Labyrint svět

Významný český skladatel Jan Hanuš se svými rodiči a sedmi sourozenci prožil obě světové války, tu první jako nejmladší člen i na tehdejší dobu veliké rodiny. Války a následný komunistický režim se nezvratně podepsaly na jeho osobním i rodinném životě. Nevzaly mu však l

Obrázek podcastu The Picture of Dorian Gray

The Picture of Dorian Gray

Audiokniha The Picture of Dorian Gray namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Late nineteenth-century London: a city of contrasts. Great wealth and terrible poverty, beauty and ugliness, purity and immorality. Oscar Wilde takes th

Obrázek podcastu PAX: Hůl prokletí, Grim přízrak

PAX: Hůl prokletí, Grim přízrak

Až se ozve tep času, vstoupí temnota. Bratři Alrik a Viggo přicházejí do městečka Mariefred, aby se stali členy nové pěstounské rodiny. Zdá se však, že kam vkročí, tam se dějí podivné věci. Jakoby se k životu se probouzely nadpřirozené bytosti. Možná jsou tu oba chlapci

Obrázek podcastu Kde zpívají raci

Kde zpívají raci

Poslechněte si světovou literární událost v podání známé herečky a oceňované dabérky Jany Štvrtecké. O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je

Obrázek podcastu Just Kids: Jsou to jen děti

Just Kids: Jsou to jen děti

Ve svých slavných vzpomínkách Patti Smith dokumentuje bouřlivý milostný vztah, i vlastní profesní začátky v divokém prostředí amerického undergroundu. LÁSKA, SEX A AMERICKÝ UNDERGROUND - PATTI SMITH O PATTI SMITH. Patti Smith v knize Just Kids: Jsou to jen děti upřímně

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 20

Hovory o józe a mystice č. 20

Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup

Obrázek podcastu Master i Margarita

Master i Margarita

Audiokniha v ruštině nabízí zjednodušenou verzi románu Michaila Bulgakova, který je považován za nejmystičtější dílo 20. století. Hlavním hrdinou knihy je ďábel, který však není prezentován jako ztělesnění zla. Woland v románu vystupuje spíš jako „ušlechtilý dobrodruh“,

Obrázek podcastu Game changers

Game changers

Naučte se ze sebe dostat to nejlepší. Dave Asprey, uznávaný biohacker a podnikatel, nám ve své knize Game Changers prozradí, jak být tou nejlepší verzí sebe sama. Kniha Game Changers nevychází jen ze zkušeností autora, ale i z jeho projektu Bulletproof Radio podcast, te

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte

Obrázek podcastu Poslední Mohykán

Poslední Mohykán

Dvě dívky, dcery anglického generála jsou v nebezpečí. Indián Unkas, poslední z kmene Mohykánů, se je snaží ochránit. Před kým je však musí bránit a jak to provede, to je několik tajemství, která ukrývá rozhlasová hra, natočená podle stejnojmenné knihy J. F.Coopera.

Obrázek podcastu Nezvěstný

Nezvěstný

Nedokončený Kafkův román byl jako celek vydán až po autorově smrti a je fragmentární výpovědí o člověku, který se sám sobě ztrácí v odlidštěném světě...Marek Eben, Miroslav Donutil, Jaroslava Adamová, Alois Švehlík a další. Režie Markéta Jahodová. (1994)

Obrázek podcastu SHERLOCK HOLMES ve státních službách

SHERLOCK HOLMES ve státních službách

PRVNÍ ROZHLASOVÁ HRA VYSÍLANÁ PO 70 LETECH ŽIVĚ 17. 9. 2017 „Obstarali jsme si i zelnou hlávku, abychom mohli zachytit samotný okamžik vraždy“ Artur Conan Doyle: SHERLOCK HOLMES ve státních službách Sherlock Holmes: Honza Hájek John Watson: Pavel Batěk Fama Quartet Dá