Audiokniha Pekař Jan Marhoul

Krajina těla
Zpověď ženy, která prožívá několik osudových okamžiku najednou: snaží se překonat samu sebe v extrémních podmínkách, ale tragická láska ji téměř srazí na kolena. Žena a hory, muži a moderní výtvarné umění. Soudobý román o partnerských vztazích, akcentující aktuální téma…

Není nebe nad Mexikem
Nepředčítejte posvátné texty! Klára nemá ani školy, ani práci, ani majetek. Hýčká si však vzpomínky na Mexiko, kam ji jako malou brával otec. Koupí si proto jednosměrnou letenku do Mexika, kde se začnou dít věci. Klára Konečná je v životě docela lůzr. Pracovala jako bar…

Nejčernější les
"Osloví-li nás znenadání povětří či pták, čistotný oblak, studna vprostřed skal, až zkameníme náhlým úžasem. Však osloven-li chlapec něčím, co má něžný dívčí hlas, jako by na něj promluvil sám zázrak." To je malý úryvek ze scénáře nedělní rozhlasové pohádky. A jak už te…

Jarmila
O vášnivé lásce a jejím tragickém konci. Novela "ohně, jiskry nebo krve, slz a křiku" od brněnského rodáka Ernsta WeisseVypravěč ve Weissově příběhu se při své obchodní cestě do Prahy náhodně setkává s mladým hodinářem a pouličním prodavačem mechanických ptáčků Bedřiche…

Zkrocení zlé ženy (1952)
Komedie Williama Shakespeara o konfliktu tvrdohlavé a chytré Kateřiny s neméně ostrovtipným Petrucchiem. Příběh se skvělým začátkem i dobrým koncem je plný konverzačních soubojů na ostří nože. Renesanční fraška, která se zhlédla v antické komedii, je plná humoru i v jed…

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
Pan Brouček je zámožným panem domácím na Starém Městě v Praze a je denním hostem hradčanské hospůdky Na Vikárce… Tuto skutečnost si vybral Svatopluk Čech jako nevyčerpatelný zdroj neuvěřitelných příhod, které se staly panu domácímu po pozření nespecifikovaného počtu Wür…

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Scény z divadelních her klasiků českého dramatu
Původní album DV 15093 "Scény z divadelních her klasiků českého dramatu" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s ukázkami z divadelních her Lucerna (Alois Jirásek), Maryša (Alois a Vilém Mrštíkovi), Bílá nemoc (Karel Čapek), Krvavý soud aneb Kutnohorští havíři (Josef…

Mirandolina
Italský dramatik Carlo Goldoni svou Mirandolinu napsal v roce 1753 a od té doby, obrazně řečeno, mazaná benátská hostinská neslezla z jeviště.Jiří Štěpnička ztvárnil v tomto nestárnoucím příběhu barona Ripafrattu, jednoho z nápadníků rázné Benátčanky, který nakonec dost…

Vilda
Hrdinou můžeš být, i když se soupeř osobně nedostaví. Spoléhej na české ručičky! Zázračný boxer Vilda Jakš, ranař z vesničky u Brna, se navzdory nevalnému školnímu prospěchu vypracoval v celebritu, s níž se v mladém Československu mohl měřit jen málokterý sportsmen. I z…

Soumrak dne
Pan Stevens byl celý život loajálním, oddaným, uctivým a pečlivým majordomem na Darlingtonském panství. Jeho pojetí svědomité služby má však za následek hradbu upjatosti, přes kterou si nikdy nedovolil projevit ani ty nejzákladnější city. Když jeho letitý zaměstnavatel …

Pohádky po babičce
V této audioknize neuslyšíte pohádky o princeznách, dracích a kouzelných prstenech. Pohádky po babičce vyprávějí o věcech a lidech, které často míjíme bez povšimnutí – o podivných ohryzcích v zapomenuté chatrči, o sirotcích, kteří najdou novou tetu, nebo o penzistovi, j…

Bez naděje
Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního …

Neruda: Povídky malostranské
Jan Neruda (*9. července 1834 - †22. srpna 1891) Malostranské povídky Jana Nerudy - sbírka povídek, které původně vycházely samostatně v časopisech jako Květy, Podřipan, Lumír či Národní listy - knižně vyšly poprvé společně v roce 1877. Dodnes jsou považovány za jedno z…

Aleš & spol.
{'cs': 'Bez (darebáckého) spojení není velení. Zvlášť když raubíři nevědí, kde zlobit dřív!\nZa vším hledej ženu – a klidně i na základce. Nová spolužačka Růženka totiž není žádné ořezávátko a zvládne nerozlučnou partu kolem Boříka & spol. přesvědčit, že i jejich lumpár…

Dvojí zákon
Karol Sidon a jeho slavný rozhlasový apokryf. Dvojí zákon byl v roce 1968 odměněn první cenou v celostátní umělecké soutěži k padesátému výročí republiky. Evangelia a texty Nového zákona byly inspiračním zdrojem dramatika Karola Sidona pro rozhlasovou hru Dvojí zákon. S…

Lišák Pseudolus
Klasická antická komedie o sluhovi, který dopomohl ke štěstí svému pánovi. Otrok Pseudolus dokáže svým neodolatelným důvtipem získat pro syna svého pána milovanou milenku a vyrvat ji z chamtivých rukou profesionálního kuplíře Balia. Rozhlasová úprava a dramaturgie Jaros…

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Co je odtud vidět
Ve vyprávění o lásce nesmí chybět smrt. Snový román německé spisovatelky o lásce, kterou doprovází smrt, a smrti, kterou doprovází láska. Luisa žije na poklidné vesnici, jejíž magickou atmosféru dotváří i její babička Selma a mladík Frederik. Obyvatelé poklidného Wester…

Anna R.
Více než sto let staré dopisy schované na půdě chalupy v Dobřívě odhalují skutečný příběh z první světové války a jejich pisatelé ožívají. František Reindl, majitel rozlehlého hospodářství, odchází do války, jejíž smysl je mu cizí. Břemeno správy statku spočine na ramen…

Večer s Bohumilem Bezouškou 1
Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem byl asi podruhé, nebo potřetí hostem svého přítele národního umělce Eduarda Kohouta v jeho pořadu "Eduard Kohout Viole", řekl mi E…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Toulky českou minulostí 1201-1218
Závěrečné díly oblíbeného seriálu pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého.

Tiché roky
Když Bohdanu její umírající babička osloví cizím jménem, začne plachá a uzavřená dívka pátrat po rodinné minulosti. Odcizený a mrzoutský otec, s nímž se jí nedaří navázat bližší vztah, ale její snažení zrovna neulehčuje. Jedinou oporou je jí dobrosrdečná nevlastní matka…

Pyšná princezna
Slavná filmová pohádka o Pyšné princezně patří k nejoblíbenějším filmům dětských diváků již po mnoho generací. Na našem titulu ožívá ve zvukové podobě, s použitím původních dějových frekvencí z filmu. Jde o soundtrack, kombinovaný s novými dotáčkami, vysvětlujícími děj …