Audiokniha Pan Todero Brumla aneb Starý protiva

Erilian 2 - Kouzla na obzoru
Erilian 2 - Kouzla na obzoru Život v čarodějném městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Kiařina dcera Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Jedné letní noci se rozhodne vzít svůj osud do vlastních rukou a uteče z domu. …

Deník farářky
Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života se nezdálo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církve československé husitské. Jak vypadá život moderní farářk…

Láska v době globálních klimatických změn
Bangalore, Indie. Hotel konferenčního centra je pro Tomáše přijíždějícího na mezinárodní vědeckou konferenci jako malý ostrov známého vyspělého světa v moři hluku, smradu a vřavy rozvojové Indie. Vystaven zmatku a přelidněnosti města se hrdina snaží vyrovnat s kulturním…

Kde zpívají raci
Poslechněte si světovou literární událost v podání známé herečky a oceňované dabérky Jany Štvrtecké. O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Dospělé děti emočně nezralých rodičů
Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…

Jak správně nastavit svou mysl
Každý stav mysli je třeba pěstovat opakovaným vyjadřováním myšlenkových návyků. Zjistěte, jak můžete převzít kontrolu nad silou své mysli a nasměřovat ji k dosažení věcí, po kterých v životě toužíte - to vše prostřednictvím uplatňování jednoduchých zásad a každodenních …

Lada: Mikeš u cirkusu Díl 2.
Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš u cirkusu Díl 2.." vydal Bonton Music v roce 1995. Pokračování vyprávění "o kocourkovi, který mluvil" v podání Nadi Gajerové, vydává nyní Supraphon poprvé digitálně.

Čakanie
Harry Bosch je nielenže dávno na dôchodku, navyše ho čoraz väčšmi trápi zdravie. Jeho dcéra Maddie však usilovne pokračuje v otcových šľapajach a snaží sa vypracovať na detektívku LAPD. Začne pracovať na dvoch prípadoch s Renée Ballardovou. Získajú horúcu stopu DNA spoj…

Kolo času II.: Velké hledání
Podaří se Randovi a jeho přátelům najít v zemi okupované nepřáteli vzácnou relikvii dřív, než padne do rukou Temného? Randa, Mata a Perrina čeká další nebezpečná výprava – a tentokrát se budou muset obejít bez pomoci kouzelnice Moirain a jejího strážce Lana. Trojice mla…

Mao sexu
Blaho je přirozený stav vesmíru. Všechno, co není blaho, je faleš, lež, sebeklam, přetvářka, předstírání, náhražka. Blaho je pocit harmonie s tokem vesmíru, který se čínsky jmenuje Tao. Faleš, napodobenina, předstírání a sebeklam se čínsky řeknou Mao. Tao nám prospívá, …

1793: Vlk a dráb
Zacpěte si nos a ponořte se do stoky zločinu! Nález zohaveného trupu v páchnoucí stoce svede dohromady duo vyšetřovatelů, které je i v drsných podmínkách Stockholmu Léta Páně 1793 k pohledání. Jednoruký válečný vysloužilec Mickel Cardell, přilepšující si jako biřic a vy…

Vlčák Kazan
Nespoutaná divočina nebo věrnost lidem. Co zvítězí? Strhující příběh severského vlčáka, který získal jméno pro svou velikost a neohroženost, zaujme každého milovníka přírody a dobrodružných příběhů. Nádherný dobrodružný román z přírody kanadského severu vypráví o osu…

Conan - Meč s fénixem, Šarlatová citadela
Barbar Conan je zpět! Jeden z otců fantasy přivádí neohroženého Conana na bitevní pláň, kam spěchá na pomoc svým spojencům. Je to však zrádná past. Království Aquilonské. Sem přišel Conan, zvaný Cimmeřan, černovlasý a zachmuřený, s mečem v pěsti, zloděj, pobuda a rváč…

Případ pro exorcistu
Komisařka Marie Výrová, protagonistka detektivního příběhu Michala Sýkory, řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se mrtvá obětí nepovedeného exorci…

Stopy dávnej minulosti 10
Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po…

Relikvie
Anotace: Rituální vražda, nebo zásah nadpřirozena? Expedice doktora Whittleseyho měla v září 1987 za úkol pátrat po ztraceném kmeni Kothogů. Místo nich však její účastníci nalezli v džungli Amazonie zkázu, a tak po celé výpravě zbylo jen pár beden artefaktů určených k…

Velký Gatsby
Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečen…

Ve větvích Yggdrasilu
Agátin život se konečně srovnal. Má kde bydlet, stabilní práci, pár kamarádů. Po letech problémů se všechno zdá skvělé. Než se ztratí v lese. Než se ji kamarád pokusí zastřelit. A než taxíkem srazí severského boha.

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Společenstvo klíčníků
Když čtrnáctiletý Martin přijíždí strávit část letních prázdnin k prastrýci v Rožmitále, nečeká nic jiného než pořádnou nudu. Jaké je jeho překvapení, když starý klíč, který mu prastrýc věnuje, rozpoutá celou sérii neuvěřitelných dobrodružství! K čemu klíč patří a jaké …

Jak žít snadněji – recepty pro život
Kniha přináší recepty pro život pohledem alternativní medicíny. Máte-li problém, ať už zdravotní či psychický, můžete ho řešit různými způsoby. Důležité je vědět, že právě to, co se Vám děje je následek. Pokud se vydáte po niti zpět do své minulosti současného života, u…

Dokonalá smrt
I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorky. V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal se…