Audiokniha Ostravská mystéria

Dámský gambit
Je načase, aby šachové mistrovství USA vyhrála žena. Aby ho vyhrála ONA. Pro holky prý tahle hra není. Jenže ji do ní zasvětil údržbář ze sirotčince, kde ji americký stát mocně dopoval sedativy, aby nevyčuhovala. Beth Harmonová, zázračné dítě z Kentucky, je totiž intuit…

Paganiniho smlouva
Kvůli čemu byste se upsali peklu? V lodní kajutě je nalezena utonulá dívka, která se vůbec nenamočila v moři, ale její plíce jsou plné slané vody. Na lustrovém háku v prázdné místnosti bez nábytku, na který by bylo možné se postavit, se houpe oběšenec. Jak tahle záhadná…

Na ostrově harmonie
Nechte se vést hlasem, vydechujícím slova, která se mění v obrazy, nechte se prostoupit vzácnými, tolik potřebnými stavy klidu, harmonie a hlubinného porozumění. Přirozená lidská schopnost imaginace a víra v její léčivou schopnost se nyní může bezpečně a harmonicky znov…

Překážka jako cesta
Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Slavné případy Sherlocka Holmese 6
Dům u měděných buků, Makléřův úředník. Hrají: Viktor Preiss (Holmes), Otakar Brousek st. (Dr. Watson), Iveta Dušková, Simona Stašová, Antonín Molčík, Miriam Kantorková, Ivan Trojan, Jan Přeučil, Jiří Bruder.

Marketing menších a středních firem
Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by …

Sestřička Carrie
Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl…

Vládce vzduchu
Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk…

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.

Cimrman v říši hudby
Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk…

Renouškovy povídky
Renouškovy povídky vznikly z rozhovorů mezi Léopoldem Chauveau a synem Renouškem, který veden dětskou zvídavostí klade různé všetečné otázky. Tatínek mu na ně odpovídá lehce groteskními, místy absurdními podobenstvími a bajkami, které speciálně pro svého syna vymýšlí. P…

Macourek: Žofka ředitelkou zoo
Pokračování příběhů chytré a vtipné opičky Žofky, známé z kreslených večerníčků. Petr Nárožný je znamenitým interpretem humorných dobrodružství zvířátek ze zoologické zahrady. Ta si zvolí za svou ředitelku Žofku po sérii jejích nápaditých zásahů do života zoo. Žofka odh…

Strach a úzkost a jak na ně
Strach a úzkost jsou z evolučního hlediska velmi prospěšné – díky nim je lidský mozek neustále připraven čelit nebezpečí. Problém nastává, když se tyto pocity objevují v důsledku nepřiměřeně malých podnětů, nebo dokonce přicházejí samy od sebe. Je to i váš případ? Chcet…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Stíny mých otců
První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy …

Hvězdné hodiny lidstva
Výběr šestice z celkem 12 povídkových zpracování neopakovatelných momentů lidských dějin z pera rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga. Hvězdné hodiny lidstva vystihují momenty, kdy jediný člověk změnil podobu dosavadního světa, kdy rozhodovaly dny, hod…

Vánoční příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se po letech vracejí, aby potěšili malé i velké čtenáře. V novém příběhu se dozvíte, jak si splnili svoje velké přání a oslavili Vánoce podobně jako lidé. O Štědrém dnu u nich nechyběl zářící stromeček plný ozdob, také krásně zabalené dárky se našly a c…

Nejmilejší pohádky 2
V roce 1989 vydal Panton audio kazetu 81 1082-4 s pohádkami, které původně vyšly jednotlivě na malých deskách. Pohádky Čert a Káča, O Smolíčkovi, Sněhurka, Smrt kmotřička, Otesánek, Honza se učí latinsky a další ve skvostné interpretaci Blanky Bohdanové, Václava Postrán…

Královna a divoška
Najdi svou podstatu i potenciál, který v sobě chováš. Linda Jaroschová a Anselm Grün přinášejí povzbuzení ženám nejen k radosti z vlastního bytí ženou, ale také aby dokázaly žít naplno to, čím jsou Ve svých stejnojmenných seminářích se Linda Jaroschová věnuje sedmi obra…

Hranice stínu
Román českého spisovatele žijícího po roce 1948 v exilu líčí dramatickou cestu moderního vykořeněného člověka k nalezení vlastní identity: třicátník Prokop Randa se vrací do rodné vesnice, kde hledá klid a vyrovnání s životními neúspěchy.Účinkuje: František Derfler Reži…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Ekonomie dobra a zla
Bestseller Tomáše Sedláčka, který se stal v Něměcku Ekonomickou knihou roku - získal 1. místo na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu 2012 (Wirtschaftsbuchpreis). Čte Tomáš Sedláček, Lukáš Hejlík a Alan Novotný. Ekonomie dobra a zla ukazuje, jak barvitě uměli o …

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány
Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé…

Soudce z milosti
Jeden z nejlepších románů spisovatele Ivana Klímy v rozhlasovém zpracováníPříběh soudce Adama Kindla, hrdiny s autobiografickými rysy, zasadil autor do doby začínající normalizace. Obě podoby příběhu reprezentují tematickou oblast autorovy tvorby, v níž je sledován stře…