Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ohyzdný žebrák

Audiokniha Ohyzdný žebrák

Délka:

1 hod 15 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Limonádový Joe

Limonádový Joe

Humoristický román z roku 1946 o pistolníkovi z Divokého západu, který pije pouze Catlettovu limonádu, pomáhá utlačovaným a bojuje proti zlu a neřestem. Knižní předloha se od pozdějšího slavného filmu v mnohém liší, některé známé postavy mají jiné jméno, mnohé se ve fil

Obrázek podcastu Myši patří do nebe

Myši patří do nebe

Ustrašená malá myš a její velké činy. Příběh o dobrodružstvích myšky Šupito a lišáka Bělobřicha, kteří se vydávají na putování plné humorných i odvážných příhod v nekonečném koloběhu života. Poutavý příběh s nečekanou pointou, napsaný jako humorné vyprávění o dvou kam

Obrázek podcastu Pohádky

Pohádky

Kompilaci z pohádkových titulů, které tento velký vypravěč vytvořil, uvádí dva příběhy z jeho snad nejznámějšího "večerníčku" O makové panence a motýlu Emanuelovi. I další pohádky malí posluchači znají, ale v této sestavě je možná poněkud překvapí!

Obrázek podcastu Forbíny vzpomínek I a II

Forbíny vzpomínek I a II

Koncem padesátých let jezdíval Jan Werich na tzv. "besedy s pracujícími" po klubech ROH, vysokoškolských posluchárnách či sanatoriích. Manažer orchestru Karla Vlacha, který se zároveň v Divadle ABC staral o propagaci, Jan Borovička pořizoval z besed zvukové záznamy. Nah

Obrázek podcastu Perlorodky

Perlorodky

V deseti pokračováních budeme společně sledovat osudy malého Ivana, který se po útěku z dětského domova shodou náhod dostává mezi tajné vodní skauty. Tajné proto, že se příběh odehrává v 70. letech minulého století, kdy byl skauting zakázaný. Ivan nakonec po různých per

Obrázek podcastu Italské prázdniny

Italské prázdniny

Vypravěčský talent, humor a moudrost Jana Wericha znovu ožívají na rozhlasové autorské nahrávce literární cestopisné předlohy. Italské prázdniny právě tak, jak byly nahrány v roce 1963, poprvé v nezkrácené podobě.

Obrázek podcastu Odvaha žít

Odvaha žít

Tato kniha je určena pro tebe, odvážný čtenáři. Této knize můžeš plně důvěřovat, napsal jsem ji proto, že nám oběma jde o stejnou věc – vyměnit zbabělost za odvahu žít život podle sebe. Nebýt otrokem systému a myšlení, skrze které jsi ovládán a redukován na bezvýznamnou

Obrázek podcastu Mojenka

Mojenka

Příroda je naším největším učitelem a někdy i druhou matkou… Bystrá, zvídavá a trochu svéhlavá Magdaléna, které její zbožňovaná maminka neřekne jinak než Mojenka, bydlí s rodiči ve vesnici nedaleko Prahy. Je sice jedináček, ale chybějící sourozence jí vynahrazuje blízko

Obrázek podcastu Žantovský: Havel

Žantovský: Havel

Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovn

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj

Obrázek podcastu Pohyblivý svátek

Pohyblivý svátek

Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob

Obrázek podcastu Průcha: Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček

Průcha: Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček

Původní 2LP album DV 15255 "Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček" bylo jakousi galerií podobizen výrazných hereckých tváří vytvořenou hercem Jaroslavem Průchou. Zahajuje ji FRANTIŠEK KRUMLOVSKÝ, herec z Tylovy družiny, patriarchou českého herectví je zván

Obrázek podcastu O kulatém princi a nezbedné víle

O kulatém princi a nezbedné víle

Za vrchem Nevímdál a řekou Dřímavicí leží království kulaté jako úplňkový měsíc. Všechno je tu dokulata a nejkulatější ze všech je princ Otík, který je akorát na ženění. Po království už se šušká, že si zaslouží za ženu nějakou pěknou boubelku. Toho využije trochu škodo

Obrázek podcastu Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: princezna (Věra Hučínová), vypravěč (Luděk Munzar), Plaváček (Otakar Brousek ml.), král (František Němec), sluha (Ivan Gübel), královna (Růžena

Obrázek podcastu Novičok nebo kulka

Novičok nebo kulka

„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Lada: Příhody kocoura Mikeše a Chytré kmotry lišky

Lada: Příhody kocoura Mikeše a Chytré kmotry lišky

Pohádky Josefa Lady patří k jistotám literatury pro děti, neztrácejí po letech nic na své oblibě, takže se samozřejmě stávají vděčným námětem různých dramatických podob. Na první ze dvou nahráveknaší kompilace jsou vybrány dva dramatizované příběhy ze života slavné post

Obrázek podcastu Činoherní klub

Činoherní klub

Původní LP album 1 58 0411 "Činoherní klub" vydal Supraphon v roce 1970 - nyní titul, který uváděl úryvky několika úspěšných inscenací z repertoáru proslulého pražského Činoherního klubu (Bludiště, Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, Zločin a trest, Na koho to slovo p

Obrázek podcastu Naschválníčci

Naschválníčci

František Nepil (autor) a Vlastimil Brodský (vypravěč) v příběhu, který vás vrátí do dětství! Naschválníčci poprvé v nezkrácené, rozhlasové, verzi jako četba na pokračování.Naschválníčci jsou malí trpaslíci a většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových k

Obrázek podcastu Království tak prokleté a prázdné

Království tak prokleté a prázdné

Ve světě ztemnělém podvodem je pravda světlem, které nelze utlumit. I když osvětluje Lorianovy zrady mnohem jasněji, než by si Prisca přála. Říkají mu princ Krvežíznivec. Jeho hrůzovláda zanechala po celém kontinentu krvavé stopy. Stopy, které se prolínají s Prisčinou m

Obrázek podcastu U stolu (1988)

U stolu (1988)

Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr

Obrázek podcastu May: Vinnetou

May: Vinnetou

Hrdinové nestárnoucí klukovské četby ožívají ve velkolepé dramatizaci s předními interprety, bohatými zvukovými efekty a westernovou hudbou Ladislava Štaidla. Komplet 4 alb nabízí více než pět hodin poslechu plného romantiky a napětí!

Obrázek podcastu Macourek: Pohádky 1

Macourek: Pohádky 1

CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní

Obrázek podcastu Rodinka

Rodinka

V dusném horku letního dne se v Elkwoodu ve státě Alabama Claire potácí nahá, zraněná a napůl slepá od místa děsivé události. Přežila jen ona. Zatímco se modlí za záchranu, rodina kanibalských šílenců se blíží. Pronásledovaná duchy svých mrtvých přátel, sní Claire o pom

Obrázek podcastu Boj slepého krále

Boj slepého krále

Král Jan Lucemburský učinil vše, co bylo možné, aby jeho syn Karel usedl na trůn císaře Svaté říše římské, a svůj životní úkol považuje za skončený. Třebaže je prakticky slepý, považuje za svou čest nevyhnout se boji Francouzů s Angličany, ke kterému se schyluje nedalek