Obrázek podcastu Nightflyers

Audiokniha Nightflyers

Délka:

5 hod 4 min

Čte:

Kajetán Písařovic

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Peter a Lucia

Peter a Lucia

Peter a Lucia je jemný príbeh lásky dvoch mladých ľudí na pozadí prvej svetovej vojny. Náhodné stretnutie študenta a amatérskej maliarky postupne prerastie v silné puto, ktoré ich izoluje od vonkajšieho sveta, vojny a jej dôsledkov. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synov…

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot

Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Obrázek podcastu Anne of Green Gables

Anne of Green Gables

Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But …

Obrázek podcastu Cyrano z Bergeracu (2015)

Cyrano z Bergeracu (2015)

Český rozhlas vrátil po šedesáti letech na rozhlasové jeviště jednu z nejslavnějších her všech dob Cyrano de Bergerac. Titulní roli hrdého gaskoňského bouřliváka, který svůj širák v souboji odhazuje v dál, ale před ženami se skrývá pod balkónem, převzal po Karlu Högerov…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák  06.06.2014

100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák 06.06.2014

Hostem L. Výborné - Z. Svěrák (scenárista a spisovatel)

Obrázek podcastu Indiánský erotikon

Indiánský erotikon

Indiánská moudrost české ženy. Češka poznává v New Yorku svou životní lásku, Čerokéze Tammyho, s kterým pak stráví život mezi členy jeho kmene v Severní Karolíně. Něžné a vtipné vyprávění o přátelství, rodině, lásce a přírodě. Spokojená a šťastná žena, to je základ pev…

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát se Stellou Zázvorkovou v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života.

Obrázek podcastu Zámek

Zámek

Ve spletitém románovém příběhu zeměměřiče, který přišel do vesnice ovládané záhadným zámkem, do nějž se snaží za všech okolností proniknout, aby odhalil jeho tajemství, zachytil autor část své osobní životní situace i obecného lidského údělu a vylíčil stav, jejž sám cha…

Obrázek podcastu Figarův rozvod

Figarův rozvod

Ve své hře Figarův rozvod (1936) Ödon von Horváth domýšlí a rozehrává osudy hrdinů Beaumarchaisovy Figarovy svatby. Zasazuje je ovšem do své současnosti - stejně bouřlivé jako předrevoluční Francie, avšak poněkud krutější a syrovější.Z nedlouhého Horváthova života patří…

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: Politika a společnost

1001 myšlenek: Politika a společnost

Myšlenky a pojmy z oblasti politiky a společenského dění, nad kterými stojí za to uvažovat Víte, jaký je rozdíl mezi fairtrade a equitrade? Nebo na jakých principech funguje terorismus? Co se vám vybaví, když se řekne politika? Asi nic moc zrovna pozitivního, že? Přitom…

Obrázek podcastu Moudrý Nathan

Moudrý Nathan

Lesingovo slavné dramtické poselství o hledání pravé víry v rozhlasovém nastudování s předními českými herci v režii Jiřího Rolla z roku 1960.Osoby a obsazení: průvodní slovo (Rudolf Pellar), Nathan, bohatý žid v Jerusalemě (Zdeněk Štěpánek), Recha, jeho schovanka (Alen…

Obrázek podcastu Bible - Nejkrásnější příběhy

Bible - Nejkrásnější příběhy

Nejkrásnější a nejznámější biblické příběhy v podání vynikajících českých herců. Texty jsou zpracovány do formy vyprávění, které je poutavé, srozumitelné a přístupné malým i velkým posluchačům. Současný jazyk, excelentní interpretace a hudební doprovod se dobře poslouc…

Obrázek podcastu Síla jednoduchosti

Síla jednoduchosti

Představte si, že plníte pouze několik málo úkolů. Všechny jsou pečlivě zvoleny tak, aby měly co nejvýznamnější dopad. Dosahujete svých primárních cílů bez stresu z toho, že byste museli dělat sto věcí najednou. Může to znít jako utopie, ale rozhodně toho lze dosáhnout.…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Život víry 2024/11

Život víry 2024/11

Život víry 2024/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman a Jitka Vyležíková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Věříme v zázraky Má dnes cenu modlit se za zázraky? Proč se občas „ni…

Obrázek podcastu Ada

Ada

Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Obrázek podcastu O pravdě a lásce a jiné eseje

O pravdě a lásce a jiné eseje

Výběr z knihy Eseje od Francise Bacona, jednoho z předních představitelů kulturního dění na královském dvoře za panování královny Alžběty I. a jejího následovníka Jakuba I. Obsáhle navazuje a doplňuje antické i další filozofy, rozebírá lidskou existenci i život formou, …

Obrázek podcastu Švédská cena míru

Švédská cena míru

Komorní drama k výročí Komenského úmrtí i bělohorských událostí. S Viktorem Preissem, Františkem Němcem a Klárou Suchou. Je brzké zářijové ráno roku 1646. Evropa se probouzí do dalšího dne vleklé a vyčerpávající války. Konflikt nesený náboženskou nesmiřitelností mezi ka…

Obrázek podcastu Dialog pro hlas muže a ženy

Dialog pro hlas muže a ženy

Dramatická báseň Petra Skarlanta z r. 1982 o přátelství a lásce mladého manžeského páru. Hudebně dramatická kompozice a literární příběh. Účinkují: Viktor Preiss a Jana Preissová.

Obrázek podcastu Konec manipulace

Konec manipulace

Tak jako by byl v oboru medicíny bombou univerzální lék na rakovinu, tak může být v oboru komunikační psychologie bombou univerzální lék na rakovinu mezilidských vztahů, na rakovinu mezilidské komunikace: Na manipulaci, na fake news, na argumentační klamy, na argumentač…

Obrázek podcastu Racek (1972)

Racek (1972)

Dílo klasika ruské literatury a dramatu na téma bolestného zápasu člověka o nalezení vlastní životní cesty a uplatnění talentu.Osoby a obsazení: Irena Nikolajevna Arkadina (Jiřina Petrovická), Konstantin Gavrilovič Treplev (Bořivoj Navrátil), Petr Nikolajevič Sorin (Vla…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka

Kompletní Švejk Jana Wericha nově ve formátu 2CD-MP3 Josef Švejk, slavný hrdina románu Jaroslava Haška, představuje v našem životě téměř mýtus. Generace čtenářů znají zpaměti celé pasáže z této proslulé knihy. Tak, jako je spojen obraz Švejka s obrázky Josefa Lady, je …

Obrázek podcastu Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň trochu přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších. Sama autorka prožila své dětství nejprve s matkou narkomankou a poté se ocitla v dětském domově. Ale tahle kniha není jen o tom,…