Audiokniha Nezval: Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou

Dlouhý krok do tmy
Vražda v neklidné době. Četník Kališ vyšetřuje vraždu a znásilnění dělnice z textilky. Pátrání po pachateli probíhá v neklidné době, protože se píše říjen 1918. Je říjen 1918 a zkušený četník Jindřich Kališ vyšetřuje v Lomnici nad Popelkou vraždu a znásilnění mladé ženy…

Rok kobylek
Terry Hayes je zpět! Thriller Rok kobylek Terryho Hayese, autora kultovní knihy Já, poutník, je strhujícím příběhem z temného světa špionáže, násilí a globálních hrozeb. Hlavním hrdinou je Kane, elitní agent CIA, který se specializuje na nebezpečné mise v takzvaných „z…

Železný půlměsíc
Dát přednost rodině, nebo obraně vlasti? Čtvrtá kniha dobrodružství kapitána Báthoryho, který nalezne svého ztraceného syna, zachrání mladou šlechtičnu a přes své slábnoucí síly se odhodlá bránit nejen svou domovinu – Horní Uhry, ale celý křesťanský svět před dobyvačným…

Ve znamení Kon-tiki
„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b…

Motiv X
Jak chytit sériového vraha, který nikdy nezaútočí stejným způsobem dvakrát? Brutální vražda jedenáctiletého syrského uprchlíka postaví před helsingborskou policii případ s možným rasistickým podtextem. Zdánlivě náhodných vražd přibývá a tým kriminalistů se záhy ocitá po…

Smrtící vzdělání
Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák… Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nej…

Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor se vydal do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku. Líza s Bulíkem o něm nemají žádné zprávy, dokud nepřijde pokroucená pohlednice s šifrovanou prosbou o pomoc. Aby Julietu Margarínovou získal zpět, musel se doktor Proktor pomocí svého vynálezu - vany …

Spasitel
Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno…

Ozvěny run
Jejich láska byla zakázaná, ale rezonuje věčností. Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne přílež…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Kam jede tohle nástupiště
Zatoužili jste někdy vědět, jak zastavit vlak? Nebo proč tolik pracovníků londýnské přepravy chodí v otrhaných, špinavých uniformách? Lámete si hlavu, jak vynadat člověku jiné barvy pleti a nedostat se do maléru? Na tyhle a spoustu dalších otázek odpovídá další kniha I…

Alžběta a Nina
V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po …

Tři muži na toulkách
Ve volném pokračování slavného románu Tři muži ve člunu se tři svérázní přátelé vydávají na cyklistický výlet do Německa a opět zažívají nezapomenutelné příhody. Samozřejmě dojde i na několik nebezpečných dobrodružství – Harris urazí úřední osobu, Jerome zcizí kolo a Ge…

Maryla
Klára Jerneková, Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Oldřich Kaiser a Josef Somr v hlavních rolích dramatizace populární historické prózy Aloise Jiráska: Maryla. Svou povídku charakterizoval sám Jirásek jako starodávnou selanku. Zavádí nás v ní do časů, kdy v Čechách vládl mí…

Klub sebevrahů
Klub sebevrahů představují tři volně spojené příběhyprince Florizela z Bohemie Účinkují: Princ Florizel - Vladimír Dlouhý Vypravěč - Petr Kostka Geraldin - Aleš Procházka Mladík - David Novotný Předseda - Rudolf Pellar Dáma majestátních rozměrů - Gabriela Wilhelmová D…

Rothschildova flaška
Rothschildova flaška je příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným a vyzrálým stylem. Příběh ze současnosti a o současnosti zavede posluchače do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními au…

Máme na vybranou
„Tato kniha vypráví neobyčejný příběh o hrdinství a uzdravení, o odhodlání i soucitu, o psychické odolnosti a morální odvaze i o tom, jak se důstojně vyrovnat s rolí oběti. V osobních i profesních zkušenostech Edith Egerové lze najít inspiraci v jakékoli životní situaci…

Čapek: Dášeňka
Slavná kniha Karla Čapka Dášeňka patří do zlatého fondu české literatury. Spisovatel popsal první dny, týdny a měsíce života štěňátka, foxteriéra Dášeńky, s tak neopakovatelným humorem, zaujetím, do té míry vřele a s láskou, že se jeho vyprávění stalo jakousi biblí chov…

Hurvínek a drak
Veselý příběh pro nejmenší napsal v roce 1977 František Nepil. Pan Spejbl se nám tentokrát představí jako vyhlášený lékař a jeho syn Hurvínek v roli zdravotního bratříčka, kteří po návštěvě královského komorníka dostanou nadmíru těžký úkol - rozesmát smutnou princeznu a…

Anděl smrti
Proč zmizel zeman Smil z Tubože? Oldřich z Chlumu znovu pátrá v tajemných lesích Kokořínska. Na počátku je zmizení zemana Smila z Tubože. Tím to ale zdaleka nekončí. Jaký smysl má erb s harpyjí, kde se nachází Čertova rokle a proč se zjevuje anděl smrti? S Oldřichem z…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Konec patriarchátu
Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha…

Povídky z jedné a druhé kapsy
Povídky, které autora proslavily v prozaickém žánru snad nejvíce ze všech jeho děl, psal pro noviny. Vycházely z případů černé kroniky. Knižně vyšly poprvé v roce 1929 a od té doby se dočkaly mnoha reedic. Inspirovaly i zvukové a televizní adaptace, filmové verze. Mají …

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Hurvajz, vyžvejkni se!
Hurvínek je opět na stopě báječných objevů! Poté, co nás na úspěšném CD o Funícím Billym seznámil s vynálezem vysavače, teď odhaluje tajemství bubble-gumu, nebo-li žvýkačky. Tentokrát se k jeho odvážné cestě připojí také pan Spejbl, Mánička, paní Kateřina i pes Žeryk. …