Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Audiokniha Neotevřené dopisy

Délka:

7 hod 6 min

Čte:

Pavla Tomicová

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Msta písecké panny

Msta písecké panny

Detektivní příběh z cyklu Hříšní lidé království českého Dramatizace Oldřich z Chlumu doprovází českého krále Přemysla II. Otakara s jeho družinou do Prácheňska. U řeky Otavy poblíž města Písek na něj čeká panoš Ota. Je horký letní den, a tak se jde vykoupat. Překvapí …

Obrázek podcastu Březový háj

Březový háj

Kniha o válce. Pervitinu. Ztraceném mládí. Svědectví člověka o hrůzách a zoufalství války a přátelství zpřetrhaném nenávistí doby. Květen 1940, Francie, vojáci na pervitinu. Zdrcující úder nacistického Německa, po kterém zůstane svobodný svět ležet v troskách, se nezadr…

Obrázek podcastu Zůstal jsem klukem

Zůstal jsem klukem

V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…

Obrázek podcastu Bětka a její cesta od Chmury

Bětka a její cesta od Chmury

Bětka je desetiletá holčička. Chodí do školy, má svoje běžné dětské starosti. Přičemž největší starost je, že se jí děti často smějí nejen kvůli brýlím, které nosí, ale hlavně kvůli okluzoru. A to pořád není nic proti tomu, když zjistí, že se maminka a tatínek budou roz…

Obrázek podcastu Tichá smrt

Tichá smrt

Když se z policistů na stopě zločinu stane lovná zvěř… Měla to být rutinní záležitost – eskortovat ze Španělska zpět do Británie dopadeného drogového dealera. Než však skotský detektiv John Mackenzie dorazí na andaluské Slunečné pobřeží, všechno je jinak. Zlotřilý Jack …

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 9.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 9.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Jaroslava Obermaierová.

Obrázek podcastu Život víry 2026/05

Život víry 2026/05

Z obsahu čísla: * Přiznat porážku je začátek vítězství (rozhovor s Pederem Tellefsdalem) Podle norského stratéga politických kampaní mají sdílení evangelia a předvolební komunikace mnoho společného. V rozhovoru mj. popisuje, jak v suterénu kostela mezi Anonymními alko…

Obrázek podcastu Stín

Stín

Novelu Stín napsal Jiří Křižan v roce 1968, ale jejího českého vydání se nedožil. Naději na vydání zhatila normalizace. V roce 1990 se stala předlohou filmu Tichá bolest, který natočil režisér Martin Hollý s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Na pultech knihkupectví se …

Obrázek podcastu Intimní historie od antiky po baroko

Intimní historie od antiky po baroko

Co vám v hodinách dějepisu zatajili! Zábavnou formou sledujeme proměnu společenského chování v ohledu na intimní činnosti (např. antikoncepce či spodní prádlo) od starověku až po novověk. V učebnicích historie i vědeckých dílech najdeme především údaje o panovnících, sl…

Obrázek podcastu Ve zdech

Ve zdech

Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

Obrázek podcastu Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova

Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova

Ruská novela zachycující jeden den v sibiřském Gulagu a zároveň život vězně s číslem Šč- 854 – Ivana Děnisoviče. Příběh popisuje podmínky v pracovních táborech na Sibiři v 50. letech 20. století – životní podmínky, zimu, nedostatek jídla, mezilidské vztahy, tresty i těž…

Obrázek podcastu Muž, který spadl na Zemi

Muž, který spadl na Zemi

Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Obrázek podcastu Tah dnes večer

Tah dnes večer

Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena …

Obrázek podcastu Kukačka

Kukačka

"V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně o…

Obrázek podcastu Letný návrh

Letný návrh

S Maxom sme sa spoznali na rande naslepo. Očaril ma šarmom a vtipom. A tie jamky na lícach! Presne takéto rozptýlenie som po rozchode potrebovala. Nadšenie však trvalo len do chvíle, keď sa uprostred konverzácie dostavil ten pravý. Ukázalo sa, že Max si ma len náhodou v…

Obrázek podcastu Anulka a pan Pětiočko

Anulka a pan Pětiočko

Anulka z Radostína je chudá osiřelá dívka, která přebývá u tetičky. Jednou ve vsi zahlédne pohledného, mladého pana zemana Floriana Pětiočka a hned se do něj zamiluje. Jenže i vodnická dcerka Plavuně se rozhodne, že se pan Pětiočko stane jejím ženichem. Mladý Florian je…

Obrázek podcastu Jožánek

Jožánek

Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď

...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď

Vladimír Čech se do našich myslí nesmazatelně zapsal svým charismatickým projevem podtrženým uhrančivým pohledem a hlasem. Jeho vysoká postava byla nepřehlédnutelná a dodávala mu přirozený, úctu budící lidský i herecký projev. Zaposloucháte-li se do místy velmi intimníh…

Obrázek podcastu Časodějové - Klíč k času

Časodějové - Klíč k času

Vasilisa neměla až donedávna ponětí o tom, že její otec je mocný mág země Eflary. Místa, kde žijí čarodějové, kteří ovládají silnou magii, díky níž mohou ovlivňovat čas. Když se pak sama v této zemi ocitne, netuší, jaké nebezpečí tam na ni čeká. Nikdo neví, proč se tam …

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Obrázek podcastu Průšvihy Billa Madlafouska

Průšvihy Billa Madlafouska

10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos …

Obrázek podcastu Dračí náhrdelník

Dračí náhrdelník

Uprostřed okázalé slavnosti na hradě Šternberku zmizí krásná paní Elška, manželka veverského purkrabího Drslava. Elška nemá zrovna pověst ctnostné manželky, takže celé události nepřikládá nikdo z hostů váhu. Jenže její manžel vyhledá Oldřicha z Chlumu a se slzami v očíc…

Obrázek podcastu Dítě prachu

Dítě prachu

Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít…

Obrázek podcastu Hostující profesoři

Hostující profesoři

Škola hrou a taky základ života. Ale i expert by užasl, jak se učí tady… Když se usedlý učitýlek Philip Swallow z univerzity v anglické Papridgi ocitne na semestrálním pobytu v kalifornské Euforii a na jeho židli výměnou přistane zámořské pedagogické eso Morris Zapp, je…

Obrázek podcastu Modrá hodina

Modrá hodina

Přílivový ostrov Eris býval domovem umělkyně Vanessy Chapmanové, která zde tvořila výjimečné obrazy a keramiku. Stal se pro ni inspirací i útočištěm. A právě sem ji před dvaceti lety přijel navštívit její notoricky nevěrný manžel, který vzápětí beze stopy zmizel. Během …