Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Neobyčejný život. Pásmo Jana Kopeckého "Svět podle Karla Čapka"

Audiokniha Neobyčejný život. Pásmo Jana Kopeckého "Svět podle Karla Čapka"

Délka:

1 hod 18 min

Čte:

Rudolf Jelínek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Klasika

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 11

Hovory o józe a mystice č. 11

Obsahuje nové pojednání autora "Vědomí je vše, vše je vědomí", o důležitosti a moci vědomí, a o způsobech, kterými je můžeme poznat. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Andělský smích

Andělský smích

Píše se rok 1953 a invalidní Julie právě slaví třiatřicáté narozeniny. Nemá však příliš mnoho důvodů k radosti. Uvažuje o osudu svého otce, který je ve vězení, o smyslu vlastního života. Andělský smích je hra neobyčejná jak svým poetickým a barvitým jazykem tak svou kom

Obrázek podcastu Zeptej se ďábla

Zeptej se ďábla

Dřív naháněl hrůzu jiným, teď marně zápasí s vlastními běsy… Ve starém Františkovi, důchodci živořícím v Ústí nad Labem, by dnes už málokdo poznal nechvalně proslulého komunistického vyšetřovatele s přezdívkou Rudej vztek. Po Listopadu se z něho stal vyvrženec, kterého

Obrázek podcastu Noc v Lisabonu

Noc v Lisabonu

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am

Obrázek podcastu Duhové pohádky

Duhové pohádky

Díky komu je ze Země zahrada? To přece není záhada… V čerstvě zrozeném světě bez barev vládne nuda k ukousání, a tak osamocené Slunko hledá, jak by se zabavilo. Po pokusech s větrem, mlhou a hlavně deštěm, po kterém na obloze zůstalo sedm barev duhy, už zná řešení, jak

Obrázek podcastu Vítězný oblouk

Vítězný oblouk

Můžeme se pokusit zapomenout na minulost, ale minulost nikdy nezapomene na nás… Ravic je muž bez tváře a bez vlasti. Německý chirurg, který uprchl před nacistickým peklem, teď žije v Paříži ilegálně. Bez dokladů, bez budoucnosti, operuje pod cizími jmény v soukromých kl

Obrázek podcastu Rumcajsovy loupežnické pohádky

Rumcajsovy loupežnické pohádky

Hajaja vám bude vyprávět osm pohádek na doboru noc, ve kterých Rumcajs se ženou Mankou a synkem Cipískem ve svém lesním panství bojují proti drakovi, obrovi rabijákovi, studánkovým vílám, ale i proti příkoří knížete pána.Klasické vyprávěnky Václava Čtvrtka v méně známé

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Svědomí proti násilí

Svědomí proti násilí

Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos

Obrázek podcastu Román pro ženy

Román pro ženy

Žena, která sní o velké lásce a po mnoha peripetiích ji konečně nachází, to je nejčastější téma čtiva zvaného červená knihovna… Román pro ženy není vlastně o ničem jiném. Dvaadvacetiletá Laura, redaktorka populárního dámského týdeníku Vyrovnaná žena, a její předčasně ov

Obrázek podcastu Pohádka loupežnická (1990)

Pohádka loupežnická (1990)

Oblíbená dramatizace jedné z nejznámějších pohádek ze sbírky Karla Čapka Devatero pohádek. "Strašně rád jsem měl třeba Pavlíčkovu dramatizaci Čapkovy Loupežnické pohádky...." režisér Jiří Horčička.

Obrázek podcastu QualityLand

QualityLand

Vítejte v QualityLandu, v zemi blízké budoucnosti! Vše tu funguje hladce: Automatizovaná služba vám dohodí dokonalého partnera a spolehlivé algoritmy společnosti TheShop vědí, co přesně chcete, ještě předtím, než si to vyberete. Ale i v QualityLandu se najdou vadné kous

Obrázek podcastu Hříchy pro posluchače rozhlasu 3 - Proč tolik mrtvých

Hříchy pro posluchače rozhlasu 3 - Proč tolik mrtvých

Proč tolik mrtvýchPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu....Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka

Obrázek podcastu Vládci loutek

Vládci loutek

Jedna z nejvýznamnějších knih zlatého věku světové sci-fi. Robert A. Heinlein nám ve své vizi pozvolného ovládnutí lidstva mimozemskými vetřelci ponechal nejen strhující zprávu o paranoidním stavu americké společnosti padesátých let, ale jeho dramatický narativ i po těc

Obrázek podcastu Mycelium VIII: Program apokalypsy

Mycelium VIII: Program apokalypsy

Je tu dlouho očekávané vyvrcholení sci-fi ságy Mycelium! Ve chvíli vrcholící Hvězdovlády se rozhoduje o budoucí podobě světa. Pokládají se základní kameny, stanovují se pravidla, píše se ústava. Psychotronický program běží. Končí starý věk – a pro Zemi, která má ve svém

Obrázek podcastu Naděje umírá poslední

Naděje umírá poslední

Očité svědectví holocaustu. Kniha vypráví o osudu autorky, která měla v okamžiku propuknutí druhé světové války 10 let a byla žákyní jedné varšavské obecné školy. V září 1939 žila s rodiči a bratry v ul. Nowiniarské. Museli se přestěhovat do ghetta, kde žili až do vypuk

Obrázek podcastu Bylo to na váš účet

Bylo to na váš účet

V ruce právě držíte nahrávku jedné z nejvýznamnějších českých rozhlasových her, Aškenazyho a Horčičkovu hru Bylo to na váš účet. Na ploše jedné celovečerní inscenace jsou doslova nakupeny veškeré inscenační a herecké postupy „zlatých šedesátých“ v tom nejkladnějším slov

Obrázek podcastu Deník CEO: 33 pravidel byznysu a života

Deník CEO: 33 pravidel byznysu a života

Autor v této audioknize rozplétá nejnovější výzkumy, vlastní zkušenosti a poutavé příběhy a vede posluchače k tomu, aby si nově definovali úspěch a využili svůj potenciál. Je to povinný poslech pro každého, kdo sní o tom, že udělá něco odvážného. Tyto výzkumy můžete apl

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že

Obrázek podcastu Rolf zálesák

Rolf zálesák

Rozhlasová hra na motivy slavné knihy E.T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti, bezprostředním podnětem

Obrázek podcastu Úterní poledne

Úterní poledne

Manifest lásky, zrcadlo duše začínajícího spisovatele, nebo učebnice sexuálního poblouznění? Greg Sydor od mládí netouží po ničem jiném než se stát spisovatelem, psaní je pro něj nezbytností. New York, místo, které zrodilo tolik proslulých autorů, je mu inspirací i prok

Obrázek podcastu Blaničtí rytíři

Blaničtí rytíři

Audiokniha Blaničtí rytíři obsahuje pověst od Aloise Jiráska. Mistr slova Zdeněk Maryška vás za bohaté zvukové skladby provede horou Blaník a osobně seznámí s Blanickými rytíři. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v roce 2020 ve studiu S Pro Alfa v Pra