Audiokniha Nebožtíci na bále

Odhalené emoce
Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

Z Prahy k Baltickému moři v balónu
Dnes se podobné činnosti, do jaké se pustil nakladatel Vilímek s přáteli a francouzským vzduchoplavcem Godardem, říká adrenalinový sport. V roce 1891 se o adrenalinu nemluvilo, nicméně pánové se, vybaveni kožichy, šampaňským, koši s jídlem a dokonce skládací stoličkou k…

Noční návštěvník
Zámečník chodí na návštěvy zásadně bez ohlášení, ale žádný strach. Odemkne si sám! Po nevydařeném soudním procesu je proslulý vyšetřovatel Lincoln Rhyme donucen ukončit spolupráci s newyorskou policií. Ani hrozící kriminál však neohroženého kvadruplegika neodradí od sna…

Pyramida
Jak to vlastně všechno začalo? Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice…

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Netopýr
Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do …

Nový Ikaros
Básnické pásmo KONSTANTINA BIEBLA "Nový Ikaros" vydal Supraphon poprvé v roce 1974 v rámci kompletu 2LP alb 2 58 0441 "Moderní české a slovenské básnické sbírky V. - nyní titul vychází samostatně a poprvé digitálně. Nový Ikaros je vícetématická básnická sbírka o čtyřec…

Divadlo, divadlo, divadlo /Jean Baptiste Poquelin Moliére
Divadlo, divadlo, divadlo - nová miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Jean Baptiste Poquelin Moliére (*15.1.1622 - 17. 2. 1673) byl francouzský herec, spisovatel a dramatik období přelomu baroka a klasicismu. Jak…

Bohatý otec, chudobný otec
Ľudia sa naučia, ako pracovať za peniaze, ale nenaučia sa, ako docieliť to, aby peniaze pracovali pre nich. Robert Kiyosaki vyvracia mýtus, že vysoké príjmy z vás spravia boháča, spochybňuje predstavu o dome ako o majetkovej hodnote, ukazuje rodičom, prečo sa nemôžu spo…

O dráčikovi Spáčikovi
Pamätáte si ešte na dráčika Háčika? Jeho príbeh sa šťastne skončil svadbou s drakulienkou Okulienkou. Nuž a po svadbe sa im, ako správnym manželom, narodil syn. Ale beda! Nebol to syn po akom by Dráčik Háčik túžil - o háčkovaní nechcel ani počuť! Stále iba spal. Ani mam…

Dámský klub půlnočního plavání
Na životě bývá někdy nejtěžší ho přežít. Tak alou do vody a plaveme! Čerstvě ovdovělá Elizabeth z irské vesnice na pobřeží Atlantiku má dvojnásobný důvod truchlit. Zesnulý manžel, jenž v obci působil jako nerudný praktický lékař, ji svými utajenými dluhy dostal do pěkné…

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014
Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)

Skála
Ostrov Lewis je nejodlehlejší místo ve Skotsku, drsné, ale krásné. Odehrála se zde vražda připomínající podobné zabití v Edinburghu, které vyšetřuje policejní detektiv Fin Macleod. Ten je na ostrov vyslán pomoci s objasněním případu. Je to pro něho zároveň cesta domů a …

Píseň krve
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých d…

Jan Pivec bez líčidla
Z komentáře k původnímu LP albu 01 0296 Jan Pivec bez líčidla vydal Panton v roce 1971 - nyní tento titul vychází v Supraphonu poprvé digitálně:...Národního umělce Jana Pivce Vám nemusíme představovat jako herce. Postavy, které vytvořil na jevišti Národního divadla, v t…

Sál smrti
„Jedním špatným tahem lze prohrát i nejlepší partii.“ – čínské přísloví V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset s nevyřešenou vraždou v Pekingu. Kdy…

Myšlenky vraha
Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes…

Psychologie ovlivňování - 99 tipů pro zvýšení vaší přesvědčivosti
Snažíte se ostatní přesvědčit? Chcete, aby vám vždy vyhověli? Bylo by fajn, kdyby vás děti více poslouchaly. Bylo by skvělé, kdyby vám kolegové či podřízení vyšli vstříc bez zbytečného nucení. Bylo by super, kdybyste dokázali zařídit, aby vám klienti říkali ve většině p…

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu
Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.…

Egypťan Sinuhet
Četba z jednoho z nejvýznamnějších světových románů 20. století. Mika Waltari (1908-1979) dopsal a dal k vydání román Egypťan Sinuhet v roce 1945 a ačkoli popisoval život egyptského lékaře doby největších faraonů, vypovídal především o válečných traumatech jeho současní…

Praha Karla IV.
Pověsti, mýty a legendy o Praze.

Život na uzdě
Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje? Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Mentální kouč Marian Jelínek v rozhovoru s novinářkou…