Audiokniha Na jih od hranic, na západ od slunce

Smrt na Nilu
Linnet Ridgewayová má vše, co si může žena přát. Je mladá a půvabná, zámožná, slavná a také zvyklá dostat vždy to, po čem touží. Když ji nejlepší přítelkyně Jacqueline de Bellefort požádá, aby zaměstnala mladíka Simona Doyla, do nějž se bláznivě zamilovala a chce si ho …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Pravomil aneb Ohlušující promlčení
Boží mlýny někdy melou nestoudně pomalu... Těžko si představit lepšího průvodce našimi dějinami 20. století, než je Pravomil Raichl, titulní hrdina nové prózy Petra Stančíka. Dítě první republiky, které dospělo v pekle druhé světové války a kvůli neshodám s komunistický…

Die Zauberflöte
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A1 pro studenty začátečníky. Sarastro, Herrscher über das Sonnenreich, hat die Tochter der Königin der Nacht geraubt. Die Königin gibt dem Prinzen Tamino den Auftrag, ihre Toch…

Knight: Lassie se vrací
Nesmrtelný příběh o přátelství psa a člověka Kniha o psí věrnosti, která vyšla a vychází v dalších reedicích a dojímá již třetí generaci čtenářů a čtenářek, je konečně k dispozici i jako audiokniha. Absolutní klasika pro široké vrstvy posluchačů, od dětí po prarodiče. …

Vlčák Kazan
Nespoutaná divočina nebo věrnost lidem. Co zvítězí? Strhující příběh severského vlčáka, který získal jméno pro svou velikost a neohroženost, zaujme každého milovníka přírody a dobrodružných příběhů. Nádherný dobrodružný román z přírody kanadského severu vypráví o osu…

Antická knihovna
Z obsáhlého komentáře k původnímu 2 LP kompletu 2 58 0431 Antická knihovna, jenž vydal Supraphon v roce 1970 a nyní jej vydává poprvé digitálně:..Podle vzpomínek na skutečný proces se Sókratem, ale především podle své ideální představy o tom, jak má vypadat opravdový fi…

Podivné přátelství herce Jesenia
Dramatizovaná četba z psychologického románu Ivana Olbrachta: Podivné přátelství herce Jesenia. Pro rozhlas upravila Marie Syrovátková. V roce 1974 natočil Josef Červinka. Účinkují: Josef Patočka, Jiří Klem, Gabriela Vránová, František Němec, Jaroslav Cmíral, Ivan Gübe…

Tajemství obsidiánu
Soukromá elitní škola v Praze. Dívka, která nemá tušení o svém předurčení. Kluk ze starého královského rodu démonů. Osud, kterému se nedá vyhnout... První díl české fantasy, který si nemůžete nechat ujít! Sedmnáctiletá Anna žije se svým poněkud podivínským dědečkem vcel…

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Konečná diagnóza - Mistři slova
Chybovat může v životě každý, ovšem ne v lékařském prostředí… Vynikající Arthur Hailey předkládá napínavý příběh z padesátých let, na kterém ukazuje, že nemocnice je mnohdy nelítostný svět s vlastními pravidly i spletitými vztahy. Střetávají se v něm ambice mladých léka…

Julius Zeyer
Píše se rok 1891, v Praze se těší nadšené pozornosti Zemská výstava. Sjíždějí se na ní celebrity vlasteneckého života. Julius Zeyer v té době žije v dobrovolném exilu ve Vodňanech. Osud a jeho přátelé ho ale vystaví novým výzvám.Osud má podobu madam Kershow, dámy, se kt…

Jiné místo
Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá…

Démanty noci
Příliš rychlé dospívání v nelidských podmínkách. Jedna z nejpůsobivějších knih české literatury je dodnes znepokojivě aktuální. Realita židovských ghett, koncentračních táborů a transportů smrti je nahlížena očima dětí. „Démanty čistých srdcí v temnu noci všeobecné bezn…

Hlavní přelíčení
Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, postavit vysněný domek s terasou a…

Sen Ockerwee
Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Člověk velikosti poštovní známky
Dramatizace povídky Arnošta Lustiga. Komorní příběh židovského vězně, který se sice těší prominentnímu postavení jako domácí učitel syna velitele koncentračního tábora, ale dobrovolně se vzdává možnosti zachránit si život a doprovází na tragické cestě své malé svěřence …

Pátý elefant
Elánius v Überwaldu bude zábavnější než zamilovaný pásovec v kuželníku! Není žádným tajemstvím, že Zeměplocha spočívá na hřbetech čtveřice slonů nevšedních rozměrů – a ke všemu jsou to chobotnatci mimořádně trpěliví, vezme-li se v potaz, co všechno mají na hrbu. Stará t…

Dítě v mlze
Únos sedmiletého chlapce od jedné základní školy zprvu vypadá jako krutý, avšak jinak ničím neobvyklý zločin. Postupující vyšetřování ovšem odhalí určité odlišnosti: únosce nekomunikuje a neklade si žádné požadavky. Dokonce udělá jindy nemyslitelné gesto – hned zpočátku…

Temné terárium
Jak jistě víte, na světě je poměrně dost lidí, kterým se lepí smůla na paty, a pro sourozence Baudelairovy to platí dvojnásob. Je známo, že nepříznivé okolnosti dokážou zkazit i události, jež by jinak byly velmi příjemné. Musím vám, milí posluchači, hned na začátku šet…

Deviant
Skutečný příběh zvrácených zločinů, které se staly inspirací pro knihy a filmy Psycho, Texaský masakr motorovou pilou a Mlčení jehňátek. Audiokniha odhaluje život a zločiny jednoho z nejznámějších vrahů v americké historii – „řezníka z Plainfieldu“ Eda Geina. Samotářský…

V lesích
Přichází detektiv s vraždou na krku a kostlivcem ve skříni… Tělo brutálně zavražděné dvanáctileté dívky, objevené v blízkosti archeologického naleziště, přivede do irského městečka Knocknaree dvojici vyšetřovatelů z Dublinu. O podezřelé není v tomto případě nouze. Že by…

Jizva
Katarzyně je přes čtyřicet a za celý život nevytáhla paty z rodného Polska. Teď však má pro svou firmu otevřít novou pobočku v Ostravě. Od studenta Martina, kterého zaměstná jako tlumočníka, se dozví o tragické historii blízké vesnice Životice. Katarzyna dojde k názoru,…

Vteřinu poté
Stačí okamžik… a svět, jak ho známe, je v troskách Vysloužilý armádní důstojník John Matherson se přestěhoval s rodinou do Black Mountain v Severní Karolíně. Nedávno ovdovělý John a jeho dvě dcery žijí v přívětivé maloměstské rutině. Jednoho dne ji však něco naruší – n…

Dumas: Hrabě Monte Christo
Velkolepou vlastní dramatizaci klasického románu A. Dumase natáčel šéfrežisér Čs. rozhlasu Jiří Horčička řadu měsíců a dokončil ji v r. 1983. Hrají v ní tři desítky herců dvou generací a jejichvýkony odpovídají profesionalitě režiséra, který dnes patří mezi legendy (zem…