Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy

Audiokniha Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy

Délka:

6 hod 0 min

Čte:

Jiří Hanák

Vydavatel:

Petr Kopecký

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Orlí kámen

Orlí kámen

Pohádka básníka Karla Šiktance - Kamínek z orlího hnízda prý dokáže zázraky a mohl by pomoci Tonince, nevěstě zemana z Boří, které se to v hlavě trochu popletlo. Jenže kouzlo pohádek spočívá mimo jiné i v tom, že nic není, jak se na první pohled zdá. Poslechněte si, jes

Obrázek podcastu Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově

Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově

Nejlepší scénky a výstupy našich předních komiků a hereckých osobností vybrané ze silvestrovských pořadů a estrád nedávných let vás příjemně překvapí a pobaví. Je to humor, který skutečně nestárne!

Obrázek podcastu Růžička a duhový princ

Růžička a duhový princ

Pohádkový příběh o princezně Růžičce a jejích nápadnících. Původní rozhlasovou pohádku na starofrancouzské motivy napsala Markéta Zinnerová.Osoby a obsazení: vypravěč (Miroslav Moravec), král (Svatopluk Beneš), Růžička (Hana Maciuchová), Růžový princ (Luděk Munzar), Pav

Obrázek podcastu Bouře

Bouře

Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou

Obrázek podcastu Eliška Andílek

Eliška Andílek

Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov

Obrázek podcastu Divný kořeny

Divný kořeny

Herečka Hana Frejková (* 1945) se ve své knize věnuje hledání nejen svých vlastních rodinných kořenů, ale také - a možná zejména - klíče k osudům svých rodičů, kteří zasvětili život komunistickému hnutí, jež je následně nemilosrdně rozdrtilo. Především jejího otce Ludví

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo

Obrázek podcastu Příběh kriminálního rady

Příběh kriminálního rady

Psychologický román Příběh kriminálního rady (1971) se odehrává v jakémsi evropském hlavním městě a v jeho okolí, kde jsou zákeřně vražděny děti. Námětem je ale také vztah despotického kriminálního rady a jeho plachého, sotva dospělého syna Viktora. Čtenářská pozornost

Obrázek podcastu Čarovná zima

Čarovná zima

Muminí melancholické pohlazení. Co se stane, když se muminek v zimě jako jediný z rodiny probudí, a zažije tak všechna roční období ... Pokud jste fanoušky příběhů o dobrosrdečných skřítcích muminech, jistě vám neunikla jedna věc – všechny se odehrávají v létě. A kdy ji

Obrázek podcastu Když uteče drak

Když uteče drak

Oblíbený pohádkový seriál Jaroslavy Pechové z archivu Českého rozhlasu. Účinkují: Karel Höger, Jiří Prager, Petr Haničinec, Jaroslava Pokorná, Karolína Slunéčková, Miroslav Masopust, František Filipovský a další.

Obrázek podcastu Ostrov pokladů

Ostrov pokladů

Legendární příběh putování Jima Hawkinse za pokladem pirátů. Jenže Jim není jediný, kdo chce poklad získat. A ten někdo se neštítí absolutně ničeho! Klasický pirátský příběh pro děti a mládež s pokladem, zakopaným na neznámém ostrově byl mnohokrát zfilmován, upraven pro

Obrázek podcastu Hraničář

Hraničář

Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí. V těch

Obrázek podcastu Ten, co kráčí se Smrtí

Ten, co kráčí se Smrtí

Fantasy o postarším detektivovi, kterému se otevře svět prapodivné Smrti a dalších nadpřirozených bytostí. Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jako had se mezi nimi proplétá svět Smrti a di

Obrázek podcastu Visionaries - Men Who Changed the World

Visionaries - Men Who Changed the World

Audiokniha v angličtině je určena pro mírně pokročilé a vypráví příběhy úžasných mužů, kteří následovali své sny a vize, a tím změnili životy nás všech. Poznejte blíže Steva Jobse, Elona Muska, Billa Gatese, nebo Ingvara Kamprada, zakladatele IKEA, díky kterému si umíte

Obrázek podcastu Poustevník

Poustevník

Komisař Wisting má co do činění s chytrým sériovým vrahem a zlodějem identit. Tentokrát se ale do případu zaplete i jeho vlastní dcera, novinářka Line. Line zaujme příběh samotáře Viggo Hansena, starého Wistingova souseda. Ten i když celé čtyři měsíce seděl mrtvý u tele

Obrázek podcastu Neviditelné kořeny

Neviditelné kořeny

Listopad 1989. Vysokoškolák Pavel prožívá události revolučních dní, které poznamená rodinná tragédie: jeho otec, příslušník StB, spáchá sebevraždu. Pavel se navíc dozvídá, že je adoptovaný, a tak začíná pátrat po svých kořenech. Nedlouho po druhé světové válce se snaží

Obrázek podcastu Citový život zvířat

Citový život zvířat

Fascinující pohledy do zvířecí duše. Starostlivě pečující veverky, věrně milující krkavci, soucitné myšky a truchlící laně – také si tyto city spojujete jen s lidmi? Peter Wohlleben, lesník a autor mnoha bestsellerů, člověk s vášnivým zaujetím pro přírodu, vás opět přiv

Obrázek podcastu Krysař (četba)

Krysař (četba)

Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Obrázek podcastu Pravidla úspěchu

Pravidla úspěchu

Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí

Obrázek podcastu Sulek maluje

Sulek maluje

Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d

Obrázek podcastu Marek Wollner - Reportér na odstřel

Marek Wollner - Reportér na odstřel

Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli

Obrázek podcastu Tajemství pomocnice

Tajemství pomocnice

Pokračování bestselleru Pomocnice! Je těžké najít zaměstnavatele, který se nebude příliš vyptávat na mou minulost. A tak děkuji svým šťastným hvězdám, že jsem získala místo u Garrickových. Chvíli tu můžu v klidu pracovat, dokud nedostanu, co chci. Je to téměř dokonalé.

Obrázek podcastu Verne: Patnáctiletý kapitán

Verne: Patnáctiletý kapitán

Dramatizace Jiřího Horčičky na motivy historického románu Patnáctiletý kapitán vypráví dobrodružný příběh o patnáctiletém plavčíkovi americké velrybářské lodi Poutník Dicku Sandovi. Dick je nalezenec, kterého vychovává jako své vlastní dítě rejdař Weldon, majitel lodi P

Obrázek podcastu Střela mimo cíl

Střela mimo cíl

Staré vraždy a nové lásky – to je ten nejlepší lék proti stárnutí! Čtveřice zapálených amatérských detektivů z britské vesničky pro seniory si brousí zubní protézy na další zapeklitý případ, nad kterým už policie zlomila hůl. Tentokrát však musí vypátrat nejen pachatel