Audiokniha Moderní sebeobrana

Konec vše napraví
V poněkud hořké komedii "Konec vše napraví" (Konec dobrý, všechno dobré) William Shakespeare notně přehodnotil tradiční motiv o tom, kterak chudá, počestná, nápaditá a především důsledná dívka přece jen získala ruku milovaného mladého šlechtice.V archivní nahrávce (1969…

Ve výslužbě - Luciferova holka
Do poklidné vesnice, v níž vysloužilý detektiv Arno tráví podzim života, se přistěhuje rušivý živel. Mladík s přezdívkou Lucifer začne ve Lhotě působit rozruch svým podivným a násilnickým chováním. Konflikty s místními vyústí ve zmizení mladíkova děda. Přestože jsou vši…

Němčina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Pravomil aneb Ohlušující promlčení
Boží mlýny někdy melou nestoudně pomalu... Těžko si představit lepšího průvodce našimi dějinami 20. století, než je Pravomil Raichl, titulní hrdina nové prózy Petra Stančíka. Dítě první republiky, které dospělo v pekle druhé světové války a kvůli neshodám s komunistický…

Čarek: Od jehly k mašinkám
Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Kulda Kulíšek
Neobyčejné příhody a dobrodružství malého medvídka Kulíška. Osoby a obsazení: medvídek Kulda Kulíšek (Jaromír Hanzlík), pejsek Hafík Tkanička (Jaroslav Kepka), medvěd Chlupáč (František Hanus), tulák (Zdeněk Řehoř), vyprávěč (Karel Höger).Původní rozhlasová nahrávka, v…

Bronzové stíny
Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Hurvínkův kouzelný gramofon
Výjimečný archiv: S + H + Supraphon = 90 let spolu Je to opravdu tak! První nahrávky Spejbla a Hurvínka byly pořízeny v roce 1929 a katalogově spojené firmy Ultraphon, Esta a Supraphon jsou od té doby celých devadesát let při tom. Nová kompilace producentky Denisy Kirs…

Bouřlivé ticho
Příroda má pro Raynor a jejího manžela Motha odpovědi na všechny otázky. Společně ušli tisíc kilometru po větrném, divokém anglickém pobřeží, a útesy, nebe a křídová půda pod nohama jim teď připadají jako domov. Moth trpí nevyléčitelnou nemocí, ale v přírodě jako by se …

Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky
Adama ze Zbraslavi čeká další složitý případ: odhalit původce zločinů, jež mají za cíl připravit Elišku Rejčku o život. Oslnivá a vlivná královna-vdova je trnem v oku celé řadě lidí. Je však motivem opravdu jen žárlivost a závist? Adam ze Zbraslavi se domnívá, že případ…

100 statečných - Host č. 85 - Pavel Karous 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Karous (sochař)

Zapomenutý zločin
Případ uzavřen. Cosi však visí ve vzduchu. Případ, který před dvěma a půl staletími uzavřel Oldřich z Chlumu, znovu ožívá během vyšetřování vražd, jež vede Jiří Adam z Dobronína. Cosi tehdy zůstalo neobjasněno… Královský písař Jiří Adam z Dobronína se pouští do pátrání…

Medzi nebom a zemou
Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd. Mladá žena …

Sviňa
Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratné kariéry. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní …

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá
Původní LP album 1118 2505 Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá vydal Supraphon v roce 1979, na CD SU 5840-2 pak vyšel titul mírně zkrácen v roce 2007. Na přání našich zákazníků posíláme nyní do digitálních obchodů titul z řady S+H v plné délce a s původním ob…

Nesprávná nevěsta
Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro…

100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Švihák (scenárista, dramaturg, moderátor, spisovatel)

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Dalajlamova kočka a umění příst
Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekané…

Canterburské povídky
Canterburské povídky náleží již více než šest set let ke světové literární klasice. Hlavním důvodem, proč jsou stále živou četbou, je skutečnost, že Geoffrey Chaucer, královský panoš, celní úředník, příležitostný diplomat a básník, nenapsal intelektuální dílo z uzavřené…

Pravidla úspěchu
Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …

S pozdravem Jiří Sovák
JIŘÍ SOVÁK (*27.12.1920 – †6.9.2000) Původní CD titul Supraphonu SU 5293-2 S pozdravem Jiří Sovák vyšel v roce 2000 jako pocta jedné z našich předních hereckých osobností. Obsahoval výběr z jeho automobilistických povídek, Sovákovu návštěvu v kdysi oblíbeném televizním…

Útěk do divočiny
Můžeme utéct před něčím, co potřebujeme k životu nejvíc? Autor líčí příběh mladého muže z dobře situované rodiny, který tragicky zahynul při své osamělé pouti Amerikou v syrové aljašské divočině. Strhující líčení osamělého putování mladého muže z dobře situované rodiny,…

Sněhurka a sedm trpaslíků
Archivní nahrávka známého pohádkového příběhu s Hanou Maciuchovou v hlavní roli z r. 1973.Osoby a obsazení: Sněhurka (Hana Maciuchová), zlá královna (Věra Kubánková), chůva (Libuše Havelková), princ (Jiří Plachý), Miloš Hlavica, Josef Velda, Svatopluk Skládal, Josef Blá…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…