Audiokniha Malá jabloňová zahrada

O život
Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa…

Kipling: Mauglí - Kniha džunglí
Původní supraphonské 2LP album 1 18 2207 vydané v roce 1977, bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5399-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Křesťan: K tabuli půjde..
Rudolf Křesťan je nazýván "ikonou české fejetonistiky". Ve svých fejetonech se vždy zabývá všedními, každodenními událostmi, jeho postřehy jsou ale velmi netradiční a leckdy přichází s netypickými závěry. Křesťanovy fejetony jsou chytré, nadčasové, plné nadsázky a laska…

Jak začít MLM - Strašák nebo příležitost?
Bestseller v ČR. Více než 150 000 prodaných knih za 6 let. Nejjednodušší návod pro podnikaní v MLM. Předmluva: Od počátku mého působení v multi - level marketingu (dále jen MLM) slýchávám o problémech, které mají lidé vstupující do našeho obchodu. I já jsem měl, ale po…

Konec stárnutí
Říká se, že stáří je přirozené a jeho následky neodvratitelné. Říká se, že se musíme smířit s koncem života doprovázeným jednou či více chronickými nemocemi. Kdo by pak chtěl žít do sta let, když už je to stejně jen přežívání a žádná zábava...? Prof. David Sinclair spol…

Čechura: Medvěd 09
Rudolf Čechura (*5.2.1931–†7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku, Medvěd 09...). Supraphon v roce 1989 vydal LP album 11 08…

50 viet, ktoré vám uľahčia život
Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Nic mě nezastaví
Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ…

100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014
Host L. Výborné - M. Hrdinka (moderátor Nočního proudu ČRo, scénárista, producent)

Hordubal
Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Herci o filmu a filmování
Původní LP album 11 0485-1 801 "Herci o filmu a filmování" vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul, který připravil a s populárními filmovými tvůrci hovořil Tomáš Sláma, vychází v původní sestavě digitálně poprvé.

Stručne a jasne
„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá…

Americká tragédie
Na cestě za životním úspěchem doslova obětuje svoji první lásku - Clyde Griffiths, hlavní hrdina slavného románu Americká tragédie Theodora Dreisera. Kvůli kariéře se rozhodne ke zločinu, ale nakonec se sám stává obětí soudní mašinérie. Dvoudílné zpracování klasického d…

Medvídek Paddington
Medvídek Paddington je pro anglické děti asi něco jako pro české Milerův Krteček. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi, nenechá nikoho chladným.

Kobra
Mistr politického thrilleru Frederick Forsyth opět ve skvělé formě! Mladík, který umírá ve washingtonské čtvrti Anacostia, by se ani v nejmenším nenadál, že jeho smrt vyvolá novou válku mocností. Tentokrát však nepůjde o politiku, o vojenskou převahu ani o zdroje surov…

Moc faktov
Čo myslíte – porazili by ste vo vedomostnom teste šimpanza? Táto audiokniha vám možno prezradí že – nie. Na základné otázky o našej planéte, napríklad koľko percent populácie žije v extrémnej chudobe, akým tempom rastie počet obyvateľov, aká je úroveň vzdelávania, aký n…

Není to tebou
Odhalte narcisty a ochraňte se před nimi. Není vždy snadné poznat, že jste se ocitli ve spárech vlivu narcisty. Jeden den vás okouzlí svým sebevědomím a charismatem, druhý den přijde gaslighting a útok na vaše sebevědomí a vy se jen ptáte: Bylo vůbec možné udělat něco j…

Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her
Původní LP album s výňatky z her Hamlet, Othello, Orlík a Marie Stuartovna vydal Supraphon v roce 1959. Nyní vychází toto album poprvé digitálně

Zdeněk Štěpánek recituje
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 0 18 0628 "Zdeněk Štěpánek recituje" vydanému v Supraphonu v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Od roku 1920, kdy se vrátil z Ruska, byl Zdeněk Štěpánek velkou nadějí jako jeden z nejnadanějších herců české…

Orlík
Orlické vraždy, jedny z nejbrutálnějších zločinů 90. let. Tým vyšetřovatelů, který v přehradě objevil sudy s lidskými těly a rozkryl peklo, jež nálezům předcházelo. Jaké stopy je přivedly až na dno vodní nádrže Orlík? Co všechno museli riskovat? Kriminalista Jan Štoček …

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí. Umožnila do něj vstoupit …

Klub sebevrahů
Tajemné případy, které vám ukáží, že se ta největší tajemství neukrývají na pustých ostrovech, ale také v nitru člověka. Romantické příběhy skotského spisovatele R. L. Stevensona (1850?1894) se často odehrávají v odlehlých končinách nebo dávno minulých časech a vyznačuj…

Sedmý hřích se trestá smrtí
Historický detektivní příběh zavede čtenáře do Anglie 12. století. Když se Rosamund, pocházející z urozené rodiny, setká s anglickým králem Henrym II., její půvab panovníka okamžitě okouzlí a romantické zamilování brzy přeroste ve vášnivý milostný vztah. Henryho manželk…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Nepil: Po Praze chodím…
Originální průvodce pražskými hospůdkami a vinárnami.