Obrázek podcastu Lov na pláč

Audiokniha Lov na pláč

Délka:

46 min

Čte:

Milena Dostálová

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř…

Obrázek podcastu Hnev

Hnev

Uliciam deväťdesiatych rokov vládnu gangy šuštiakových mafiánov, no najmocnejšou organizovanou zločineckou skupinou je Slovenská informačná služba, tou najväčšou zasa policajný zbor. Len poručík Molnár je blázon, ktorý si obliekol uniformu, aby čistil mesto od zločinu. …

Obrázek podcastu Okamžiky s Otou Pavlem

Okamžiky s Otou Pavlem

Uslyšíte unikátní svědectví o hlubokém přátelství Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Budeme sledovat jejich cestu od prvních literárních pokusů v rozhlase, novinách a časopisech až k úspěšné literární dráze. Arnošt Lustig některé společné zážitky shrnul v knížce Okamžiky s Ot…

Obrázek podcastu Arnoštova cesta

Arnoštova cesta

Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…

Obrázek podcastu Rodiny a rodinky

Rodiny a rodinky

Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími. A přesně to platí i pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raf…

Obrázek podcastu Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud

Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud

Úspěch včelích medvídků u dětského publika spočívá v souhře vtipného příběhu a chytrých písní Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala. V dalším pokračování historek dvou čmeláků Čmeldy a Brumdy a jejich strašidla Pučmelouda se seznámíme také s paní Pučmeloudovou, do které se ob…

Obrázek podcastu Maigret váhá

Maigret váhá

„Ne, nemyslím si, že jde o šílence,“ opakoval Maigret. V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu z…

Obrázek podcastu 33 pověstí o hradech a zámcích

33 pověstí o hradech a zámcích

33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům. Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší histori…

Obrázek podcastu Opravář osudů

Opravář osudů

Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…

Obrázek podcastu Blaničtí rytíři

Blaničtí rytíři

Audiokniha Blaničtí rytíři obsahuje pověst od Aloise Jiráska. Mistr slova Zdeněk Maryška vás za bohaté zvukové skladby provede horou Blaník a osobně seznámí s Blanickými rytíři. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v roce 2020 ve studiu S Pro Alfa v Pra…

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 11-20

Album pohádek "Supraphon dětem" 11-20

Před pěti lety začal Supraphon vydávat pro děti pohádky ze svého bohatého archivu. Úspěšná digitální řada (původně zamýšlená jako miniserie) Album pohádek "Supraphon dětem" se rozrostla nakonec na 20 dílů. Jednotlivé tituly obsahovaly pohádky vyprávěné i dramatizované, …

Obrázek podcastu Metro 2034

Metro 2034

Kdo hledá světlo, musí dojít až na konec tunelu… Po jaderné válce, která zpustošila zemský povrch, se přeživší uchýlili do rozlehlých sítí moskevského metra, kde vytvořili zvláštní civilizaci. Její existence je však ohrožena. Obyvatelé odlehlé stanice Sevastopolskaja js…

Obrázek podcastu Když se zvěrolékař ožení

Když se zvěrolékař ožení

Nahlédněte podruhé do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Po téměř 30 letech vyšla nová kniha a nyní i audiokniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát n…

Obrázek podcastu Bratislavské krutosti

Bratislavské krutosti

Vitajte v Bratislave, kde sa vôňa lacnej kávy mieša s pachom starých panelákov, kde sa v uličkách zažívajú tie najbláznivejšie dobrodružstvá a kde sa aj obyčajný výťah dokáže zmeniť na bránu do vesmíru. Boris Filan vám naservíruje audioknihu, ktorá je ako Bratislava sam…

Obrázek podcastu Autismus & Chardonnay 1+2

Autismus & Chardonnay 1+2

Když začal asistent pro lidi s poruchou autistického spektra psát blog s názvem Autismus & Chardonnay, ještě netušil, že z jeho zážitků bude bestseller. „Díky autismu nejste zákonitě ani zajímavější, ani geniální matematik, to je jen klišé z filmů. Všichni si myslí, že …

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Obrázek podcastu Bretaňská pýcha

Bretaňská pýcha

Čtvrtý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa Na břehu malebné řeky Belon, v oblasti, kde se pěstují světově proslulé ústřice, objeví svéhlavá stárnoucí herečka mrtvolu muže. Jen o něco…

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě

Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě

O mlsné ježibabě (veselá pohádka o jídle) V chaloupce na kuří nožce žije ježibaba, která by pro jídlo udělala cokoli. Nechá se uplatit královnou a uvězní princeznu Růženku, kterou trápí hladem. Tři odvážní zachránci se ji postupně snaží vysvobodit, jenže silou to nejde.…

Obrázek podcastu Barák

Barák

Psychologický román Alžběty Bublanové Barák nabízí nevšední pohled do duše stárnoucí ženy. Co se stane, když naši životní rutinu naruší nečekané osobní události? Jsme schopni ovlivňovat vlastní osud, nebo musíme jen naplňovat roli, kterou od nás naše okolí očekává? Jak …

Obrázek podcastu Námi to začíná

Námi to začíná

NĚKDY TA NEJTĚŽŠÍ ROZHODNUTÍ MŮŽOU V ŽIVOTĚ VÉST K TOMU NEJLEPŠÍMU Lily se po rozvodu snaží vycházet s bývalým manželem Rylem co nejlépe, aby se oba mohli podílet na výchově téměř roční dcerky Emerson. Potom co se ale na ulici náhodou potká s Atlasem a nechá se od něj p…

Obrázek podcastu Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý

Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý

Galerie slávy –Luboš Xaver Veselý - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje tentokrát Václav Knop. VydavatelstvíSixFresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známými osobnostmi. Každý, kdo za…

Obrázek podcastu Rozjímání s anděly

Rozjímání s anděly

Nová meditační nahrávka známé psycholožky, léčitelky a muzikoterapeutky PhDr. Miroslavy Maškové 24 andělských meditací doprovázených poetickou relaxační hudbou Jakuba Přibyla - téměř 7 hodin zvukového záznamu pro uvolnění a zklidnění mysli. Titul Rozjímání s anděly nav…

Obrázek podcastu Jménem krále

Jménem krále

Historik a oblíbený spisovatel Vlastimil Vondruška píše mimo jiné čtivé, dramatické a tajuplné detektivní příběhy, které se odehrávají ve středověku. U čtenářů si získaly obrovský ohlas pro svou věrohodnost, atmosféru, rychlý spád děje a napětí. Vybrali jsme jeden z nic…