Audiokniha Legenda o ctnostné Dobromile

Tucet rad 1
Dvanáct svěže napsaných krátkých úvah fejetonovitého typu. Maximum informací, tipů a dobrých rad za minimum času. Podobné úvahy autora vzbudily před lety velký ohlas v přílohách MF Dnes (Zaměstnání, Vzdělávání, Vztahy). I pro ty, kteří je kdysi četli, je skvělé si je v …

Tajný deník ruského legionáře 2
Na počátku byl fascinující nález deníku a korespondence československého legionáře, který v průběhu 1. světové války bojoval v Rusku za samostatnost naší budoucí republiky. Na základě těchto písemností a svědectví rodinných příslušníků poskládal jeho syn, Jan Kučera, př…

Vlkodlak
Legendární román, podle kterého bylo pojmenováno záškodnické hnutí nacistů. Děj románu se odehrává na německém venkově v dobách třicetileté války a popisuje vpád a drancování krajiny putujícími vojsky, převážně švédskými. Hlavní postavou je zde sedlák Harm Wulf z Lunebo…

Rady jak umírat a žít lepší život
Pokud si nejsme vědomi vlastní smrtelnosti, nepovede se nám využít možnosti, které s sebou přináší život. Jeho Svatost Dalajlama komentuje středověkou báseň o přípravě na smrt, překonání strachu z ní a doplňuje ji příklady pro hlubší porozumění tématu. Jeho Svatost Dala…

Čtvrteční klub amatérských detektivů
Tahle čtveřice britských penzistů ještě rozhodně nepatří do starého železa... V luxusní vesnici pro seniory se každý týden schází neobvyklá skupinka přátel, která se snaží rozlousknout staré nevyřešené kriminální případy. Někdejší policistka či snad dokonce tajná agentk…

100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Bláha (koreanista, překladatel)

Co nás učí nádory
Kniha profesorky Jany Šmardové nabízí jedinečný pohled do světa biologie i filozofie, na život člověka. Objevte s námi dílo, které mimořádným způsobem propojuje vědu, moudrost a lidskost a připomíná, jaký zázrak život je.

Život víry 2023/03
Život víry 2023/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné Hana a Ot…

Teribear 2 – Záhada vyloupeného skleníku
Je pořád malý, ale dokáže velké věci. Stačí se nebát a mít kolem sebe přátele. Červený medvídek Teri – příjmením Bear, dohromady Teribear – už našel domov u Toma, jenže teď má poprvé zůstat pár dní bez něj. Než však jeho klučičí parťák odjede na tábor, pověří méďu úkole…

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Kmotr
Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta! Pár měsíců po druhé světové válce je organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Alem Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivovéh…

Kukačka
"V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně o…

Česká démonologie
"Všichni je známe. Od pradávna. Od malička. Potkávali jsme je v lese, na hradech i zámcích a možná i doma pod postelí. Strašidla. V českých zemích sídlí, co naši předci pamatují, a možná ještě déle. A přestože je novodobé pohádky přetvořily do mnohdy roztomilé podoby, p…

Der Schatz im Silbersee
Audiokniha nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého příběhu o dobrodružné cestě za starým indiánským pokladem, který je převyprávěn pro mírně až středně pokročilé studenty němčiny. Mezi hlavními postavami nechybí neporazitelný Old Shatterhand ani jeho rudý bratr Vinne…

Robot Roby u Spejblů
V pořadí už 20. titul archivní řady nahrávek Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, nezapomenutelným interpretem Spejbla a Hurvínka, byl natočen v roce 1990. Autoři této "hříčky" Jan Fuks a Miloš Kirschner vybavili domácnost páně Spejblovu v souladu s vědecko-technickým pok…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Opuštěná společnost
Opuštěná společnost - Česká cesta od Masaryka po Babiše - audiokniha obsahuje pohled šéfredaktora týdeníku Respekt na současnou českou společnost v historickém a evropském kontextu. Vítěz ceny Magnesia literatura Kniha roku za rok 2018. Opuštěná společnost byla Asociací…

Bílá růže
Miloň Čepelka svůj dobrodružný seriál napsal na motivu románu Charlese Sealsfielda. Vypráví o tom, co má společného Bílá růže s babičkou Hodgesovou, Rosettou a Rosičkou. I o tom, jak Miko náčelník indiánského kmene Oconeů zachránil a vychoval dceru bělocha. A nejen to? …

Nevracej se pro mě
Co když jediný člověk, na kterého se může spolehnout, je právě ten, koho by měla nenávidět? Nell Gallowsová je poslední přeživší tajné elitní jednotky Riøt, která před dvěma lety čelila devastujícímu útoku. Teď je dosazena do jiné speciální jednotky. Malum je tým, kter…

Čaj s jedem
Gemma, majitelka čajovny U Koníčka, vyslechne na koktejlové party v Oxfordu zlověstný rozhovor. Pár minut nato dojde ke smrtelné otravě jednoho ze studentů univerzity. Co když to nebyla náhoda? Gemma se opět pouští do vyšetřování, se kterým jí pomáhají třeskutě vtipné p…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!
Archiv Supraphonu, Českého rozhlasu a České televize ukrývá obrovské množství zvukového materiálu z uplynulých desetiletí. Mezi nimi pak svým rozsahem vévodí nejrůznější projevy, pásma a pořady, které propagovaly totalitní režim. Moc ve své nadutosti vytvořila tak nakon…

Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka
Pohádky skřítka Medovníčka - Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v ok…

Černá hvězda
Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky…