Audiokniha Legenda Emöke

Werich: O žlutém mužátku
Werichova málo známá pohádka O žlutém mužátku byla zařazena do knížky Lincoln 1933, která vyšla v roce 1970 a - až na výjimky - už se nedostala ke čtenářům. Téměř celý náklad byl totiž zničen. Podobný osud potkal i zvukový záznam pohádky. Přestože ji autor načetl pro Su…

Divné údolí
Děj první části knihy s názvem Divné údolí časově předchází již vyšlým detektivním případům. Trampská parta se teprve formuje a při hledání místa pro svou osadu najdou náhodou velmi podivný a velmi záhadný svět. Čekají je tam zážitky a setkání jakých by se nikdy nenadál…

Prašina - Bílá komnata
Poslední díl úspěšné trilogie Prašina přináší rozuzlení, na které jsme s velkým napětím čekali. Zatímco se v oprýskaných domech tajemné čtvrti Prašina schyluje k poslednímu střetu, rozhodne se En vzít osud čtvrti do svých rukou. Jirka se vydává v jejích stopách. Je pa…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Milión
Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N…

Pohádky tisíce a jedné noci 21-30
Pohádky tisíce a jedné noci - třetí část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Černý telefon a další příběhy
Smutné, děsivé, zvláštní, dojemné, zábavné a někdy dokonce sladké… Opuštěný psací stroj, jehož majitel náhle zemřel. Nádherná dívka, která čeká v přítmí kinosálu, líbá jako božská Marilyn a ví všechno o filmech i smrti. Nafukovací kluk, co se mezi spolužáky stane obětí …

Než stromům dojde dech
Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Příběh kriminálního rady
Psychologický román Příběh kriminálního rady (1971) se odehrává v jakémsi evropském hlavním městě a v jeho okolí, kde jsou zákeřně vražděny děti. Námětem je ale také vztah despotického kriminálního rady a jeho plachého, sotva dospělého syna Viktora. Čtenářská pozornost …

Svatba protikladů
Slovem vedená tantrická meditace je inspirací pro jednotlivce i páry, je podivuhodným rituálem, procesem niterné alchymie a tvořivosti. S pomocí dechu a vizualizace vyrovnáváme energii muže a ženy uvnitř nás. Tak léčíme a harmonizujeme své partnerské vztahy a milostný ž…

Prahou staletí (2). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 3051 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvoudeskové album reportážních procházek předhistorickou Prahou, které vydal Supraphon v roce 1981, se setkalo s velkým ohlasem. Naplnilo totiž boha…

Griša - Světlo a stíny
Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození ro…

Vampýrská akademie
Vstupte do tajemného a ponurého světa upírské školy. Kniha z young adult série Vampýrská akademie. Morojská upírka, princezna Lissa, je překážkou plánu Strigojů na ovládnutí světa vampýrů. Na akademii je v obrovském nebezpečí, ale stojí při ní její nejlepší přítelkyně …

Atomové šelmy: Aréna
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války – a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Aréna je místo, kde se potkávají obchodníci ze všech koutů světa, kde lidé dokázali přežít …

Děrsu Uzala
Slavný dobrodružný cestopis líčí výpravu zkoumající neprobádaná zákoutí ruského Dálného východu, na niž se v roce 1907 vydal cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Kniha je věnována především domorodému průvodci expedice, goldskému lovci a stopaři Děrsuovi z rodu Uz…

Tesla Noir
Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Kočka vs. Pes
Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život... Oskar je rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytré kotě, jistá budoucí slavná filmová hvěz…

London: Bílý tesák
Strhující příběh Bílého tesáka - napůl psa a napůl vlka - je nejznámějším románem klasika dobrodružné literatury Jacka Londona. V několika vydáních vyšel i u nás, byl mnohokrát zfilmován a nynívám Supraphon nabízí jeho zvukovou verzi v hvězdném hereckém obsazení. Titul …

Písničky u kamen
Typický přednes a vyprávění Františka Nepila patří neodmyslitelně k adventu a vánočnímu času. V pořadu Písničky u kamen doplňují oblíbeného fejetonistu české vánoční melodie.

Ach jo aneb některé postřehy z obou stran ledničky
/„Ach jo“ v žádném slovníku ani encyklopedii nenajdeme a málokdy to vidíme napsané. Ale většina z nás ten zvuk vydává každý den. A používá ho celý život./ Sbírka lehce filozofických povídek plná úvah, postřehů o životě a každodenních myšlenek nás přinutí zamyslet se nad…

Muž bez vlastností
Monumentální román Muž bez vlastností zůstal nedokončen. V tomto díle vytvořil rakouský romanopisec a esejista Robert Musil (1880-1942) ironické deziluzivní panorama moderní společnosti a jejího myšlení, umístěné do prostředí císařské a královské rakousko-uherské monarc…

Dávno, dávno již tomu
Hru o Boženě Němcové Dávno, dávno již tomu, opatřil její autor František Pavlíček podtitulem Zpráva o pohřbívání v Čechách. V roce 1979 napsal toto monodrama pro herečku Vlastu Chramostovou, která nemohla veřejně vystupovat.K vyprávění o osudu Boženy Němcové využil auto…