Audiokniha Ledové povídky Jana Welzla

Život v Otcovej láske
Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Stručný manuál úspěšného lenocha
Jak dostat od života, co chceme Lenost je přirozená lidská vlastnost. Bohužel v žádné době není žádoucí. Proto se neustále vymýšlejí nové metody, jak tento vrozený atribut lidské povahy dostat pod kontrolu. Audiokniha Stručný manuál úspěšného lenocha, však není o lenost…

Těžší než nebe: životopis Kurta Cobaina
Strhující životopis rockové legendy Kurta Cobaina ožívá v audioknize Těžší než nebe v podání Matěje Hádka. Frontman kapely Nirvana byl považován za jeden z nejsilnějších hlasů své generace a hudebního stylu grunge. Byl obdivován fanoušky i kritikou, zároveň ale zápasil …

Země
Ať sám posoudí, zda je tím mužem, kterým chtěl být. Nebo bude znovu rýt bradou v hlíně. Utekl z téhož zapadlého ostrova, kam se přijela kát Vanessa v baladické próze Voda, ale okovy v mysli setřást nedokáže. Stále na sobě cítí vidlácký původ, otcovu nelásku i kamarádovo…

Robot Roby u Spejblů
V pořadí už 20. titul archivní řady nahrávek Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, nezapomenutelným interpretem Spejbla a Hurvínka, byl natočen v roce 1990. Autoři této "hříčky" Jan Fuks a Miloš Kirschner vybavili domácnost páně Spejblovu v souladu s vědecko-technickým pok…

Silo
Co když je všechno lež? A co když není?! Objevte svět, kde už jen samotná myšlenka na to, že byste chtěli jít ven, je smrtelným zločinem. Svět zredukovaný na desítky pater oceli a betonu a pohřbený míle pod zemí. V obřím Silu vládne neúprosný řád. Lidé pracují podle kas…

Robinson Crusoe
Těžko bychom hledali čtenáře, který by už od dětských let neznal – většinou ovšem v úpravách či převyprávěních – jádro tohoto klasického díla anglické literatury. A kolik nejrůznějších robinsonád se inspirovalo během staletí Defoeovým barvitým líčením, které vzniklo v r…

Babička
Ta první velká próza Boženy Němcové vznikala pod zataženou oblohou. Sotva si lidé kultury v Čechách začali v roce 1848 zvykat na svobodné jednání, už jim úřady šlapaly na paty. Nad „bídností našich dnů a nad nestydatostí duchamorů“ lamentoval z Brna v dopise Boženě Němc…

Emma
Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem …

Metoda BulletJournal
Vítejte vě světě fenoménu BulletJournal! Deníku, zachraňujícího frustrované sepisovatele seznamu úkolů, přetížené multitaskery i kreativce, kterým schází řád. S BuJem a jeho geniálním sytémem zápisů už mezi ně patřit nebudete! Je čas začít! O AUDIOKNIZE Ryder Carroll …

Velký Gatsby
Slavný román Hemingwayova souputníka v mistrném překladu Lubomíra Dorůžky. Jazz, láska, peníze a neutuchající naděje. Do New Yorku přijíždí Nick Carraway, mladý muž s představou, že mu všeobecný politický a hospodářský boom dá vydělat prostřednictvím obchodování s cenný…

Bajky a nebajky
Bajky i nebajky byly poprvé publikovány v roce 1902 a už když je Kipling psal pro svou tehdy nejstarší dceru, zamýšlel je k hlasitému předčítání. Jde o hravé a vynalézavé pohádky, které krásným způsobem objasňují například původ skvrn u leopardů nebo jak sloni přišli k …

Neprišli sme vraždiť
Nie je to novela ani román, ale skutočný príbeh. Dušan Mikušovič si detaily domýšľať nemusel – príbeh veľkobytčianskej lúpeže je taký fascinujúci, že stačilo opísať realitu. Vylúpenie banky vo Veľkej Bytči patrí medzi najkrvavejšie a najodvážnejšie zločiny na Slovensku …

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Lovci vran
Fascinující historická detektivka ukazuje obraz americké metropole poloviny 19. století. Píše se počátek roku 1846 a Timothy Wilde je posilou nově vzniklého newyorského policejního sboru, kde se specializuje na řešení zdánlivě nevysvětlitelných případů. Jednoho dne k ně…

Život víry 2023/09
Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Zlý začátek
Zajisté jste někdy prožili nějakou událost, která vás přiměla k pláči. Pokud ne, v tom případě nevíte, že po pořádném, dlouhém pláči se obvykle cítíte lépe, a to dokonce i tehdy, když se vaše situace ani trochu nezmění. Že jste o sirotcích Baudelairových ještě nikdy ne…

Kořist a žold 1395
Jan Sokol z Lamberka a Hynek Suchý Čert z Kunštátu a Jevišovic se proslavili jako vynikající vojáci v průběhu moravských markraběcích válek. Byli to ale i loupeživí rytíři, pro které zemské právo příliš neznamenalo. Poprvé se setkali v Bíteši, kde přívrženci markrabět…

Ve zdech
Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Růženka je z příbuzenstva
Slavný a oblíbený humoristický román britského přírodovědce Geralda Durrella o nečekaném dědictví, které obrátí Hadriánovi život doslova na ruby. Slavný britský humoristický román o neobvyklém dědictví, který milují čtenáři na celém světě. Hadrián Rookwhistle je nudný t…

Veselí
Když dojdete až na konec slepé ulice, máte dvě možnosti, přešlapovat na místě, anebo se vrátit. Třiatřicetiletá Eliška se rozhodla pro návrat. Zpátky na jižní Moravu. Do svého dětského pokoje. K rodičům. K sobě samé. Ke své podstatě. Protože doma jsou odpovědi. Režie Al…

Lazar
V bytě na předměstí Osla objeví policisté tělo mrtvého muže. Když pak nahlédnou do jeho mrazáku, jsou v šoku. Je totiž evidentní, že zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel hrůzných „trofejí" a kanibal. O několik dní později požádá švédskou policii o pomoc německá komis…

Anjelský strom
Pôsobivý príbeh o láske a strate, o rodinných tajomstvách a zabudnutej minulosti. Je to už tridsať rokov, čo Greta Simpsonová odišla z prekrásneho sídla Marchmont Hall ukrytého medzi vrchmi vidieckeho grófstva Monmouthshire. Strašná nehoda jej vymazala z pamäti viac než…