Audiokniha Krimi DEKAMERON 3

Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (2)
Původní LP album 1118 3297 "Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (2)" vydal Supraphon v roce 1983 - na CD již jednotlivé díly vyšly v různých kompilacích (leckdy i pod jinými názvy scének), ale nyní tento druhý díl Hurvínkových večerníčků vydává Supraphon v pů…

Krakatit
Čapkovi se román psal velmi těžce. Není divu – zpracovává v něm totiž i své osobní dilema. V té době je totiž postaven před otázku, zda se oženit se svou přítelkyní Olgou Scheinpflugovou. Lékaři ani rodina, vzhledem k jeho neutěšenému zdravotnímu stavu, nejsou této vari…

Bídníci
K romantickému příběhu o bývalém galejníkovi, který zbohatne a pomáhá svým přátelům, se vracejí nové a nové generace čtenářů, kteří spolu s Hugovými hrdiny prožívají jeden z nejkrásnějších příběhů o utrpení a lásce, jaký kdy byl napsán. Sledujme tedy po letech znovu dob…

Zítra a zítra, zítra, zítra, zítra
Náhoda je svedla zase dohromady. Jenže ani jeden netuší, jak spletitou adventuru herním průmyslem budou muset absolvovat… Sadie Greenová a Sam Masur se seznámili v 80. letech v nemocniční herně. V pixelech tehdejších plošinovek Super Mario či Duck Hunt našli vítaný únik…

Váš kapesní terapeut
>> „Nezbytná audiokniha pro každého, kdo chce porozumět sám sobě a vztahům s ostatními.“ << >> Proč setrvávám v problematickém partnerství? Jak to, že mi zase ruply nervy? Co se to se mnou děje?

Moudrost koní
Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Všechno si pamatuju...
Pan Otakar Brousek oslavil v roce 2013 89 let svého života. Života, který je naplněn časy šťastnými i trudnými, setkáními s mnoha významnými osobnostmi v divadlech i mimo nich, úspěchy i prohrami, ale života, který vždy překypuje nezměrným optimismem. Mistr má obdivuhod…

Pravidlo pěti vteřin
PŘIPOJTE SE K DESETI MILIONŮM LIDÍ, KTEŘÍ OBJEVILI TAJEMSTVÍ K VELKÉ ZMĚNĚ. PRAVIDLO PĚTI VTEŘIN. PŘETVOŘTE SVŮJ ŽIVOT, PRÁCI I SEBEVĚDOMÍ POMOCÍ KAŽDODENNÍ ODVAHY! JESTLI UMÍTE POČÍTAT 5 – 4 – 3 – 2 – 1, MŮŽETE MÍT VŠECHNO, CO JSTE SI KDY PŘÁLI. V této audioknize se d…

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Bridgertonovi V: S láskou, Eloise
Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na j…

Rok ušatého Majka
Čus rámus, křiklouni! Víte, čemu zvukaři říkají klopák? Funguje v budově Českého rozhlasu páternoster? A proč má Majk tak veliké uši? Tenhle seriál vás provede světem zvuku, rámusu, hluku, randálu, hřmotu, brajglu, bugru, rambajzu, halasu, rachotu a rozruchu. Takže volu…

Ptáci - Hlas pro tento den
Komentované nahrávky nejběžnějších a nejzajímavějších ptáků žijících v blízkosti člověka. Naučte se rozeznávat druhy ptáků žijících na uzemí ČR podle zpěvu a nejen to: získejte vědomosti o jejich vzhledu, místě hnízdění, stravě a rozmnožování.

Heřmaňský poklad
Téměř detektivní pátrání po ztraceném pokladu rozehraje starosta Heřmaně... Jak je to ale všechno doopravdy, nikdo netuší. Pohádkové napětí, které však nepostrádá osobitou básnivou poetiku v protikladu k zemitosti a šibalství hlavních postav, je spolu s výbornými herec…

Leggende dell´antica Roma
Audiokniha v italštině vás seznámí se sedmi z mnoha legend, které můžeme najít v římské historii. Poslechnete si pověsti o založení města, o únosu Sabinek a o souboji mezi Horatii a Curiatii, dozvíte se o kapitolských husách a poznáte příběh o překročení Rubikonu a dalš…

Kriegel: Voják a lékař komunismu
Žádný člověk není černobílý. Kdo je František Kriegel? Lékař, který nepodepsal moskevský protokol, nebo i zapálený komunista, co ani jako disident nepřestal věřit v komunistické ideály? František Kriegel je dnes většinou znám pouze jako člověk, který jediný v srpnu 19…

Umění prostého života
100 zenových aktivit pro klidnější život. Zen je dokonalým lékem na chaos moderního života. Renomovaný buddhistický mnich Shunmyo Masuno čerpá ze sto let staré moudrosti, aby vám ukázal, jak do moderního života vnést podstatu zen buddhismu. Pomocí jasných, praktických…

Kate v záři reflektorů
Kate Garfieldová a Anderson Walker jsou nejlepší přátelé a tráví spolu všechen čas. Navzdory všeobecnému přesvědčení na sobě ale rozhodně nejsou závislí. Jezdí spolu na divadelní zkoušky? Jasně, je to ekologické a efektivní. Radí se navzájem o každém životním rozhodnutí…

Když se trhá nebe
Píše se rok 1937 a mnozí v Československu tuší, že válka je na spadnutí. Židovský továrník Hugo Rosenbaum, který v Přerově vlastní fabriku na výrobu nábytku, ale nevěří, že by Německo vážně rozpoutalo krvavý konflikt. Daří se mu v podnikání, má milovanou ženu Juditu a v…

Už zase skáču přes kaluže
Příběh statečného chlapce s velkou touhou. Román australského spisovatele Alana Marshalla Už zase skáču přes kaluže, který prvně vyšel v roce 1955, se brzy stal světovým bestsellerem a oslovuje čtenáře i dnes. Autor v něm zachytil zkušenosti ze svého dětství. V šesti l…

Démon z East Endu
Velká Británie je vržena do víru průmyslové revoluce. Ulicemi se pohybují rozličné párou poháněné stroje šílených vědců, ale také věci mnohem temnější – nadpřirozené bytosti. A právě s nimi bojují sourozenci Kelbyovi – vyšetřovatelé ve službách královny Viktorie. Po zd…

Les v domě
Mládí je někdy k nepřežití… Dětská hrdinka nového románu Aleny Mornštajnové se zdá být všem na obtíž. Otec se vypařil během povodní, matka raději tráví čas se svými amanty a dědeček s babičkou, kterým zůstala viset na krku, pro ni nemají jediné vlídné slovo. Mlčenlivá c…

Růžička a duhový princ
Pohádkový příběh o princezně Růžičce a jejích nápadnících. Původní rozhlasovou pohádku na starofrancouzské motivy napsala Markéta Zinnerová.Osoby a obsazení: vypravěč (Miroslav Moravec), král (Svatopluk Beneš), Růžička (Hana Maciuchová), Růžový princ (Luděk Munzar), Pav…

Trosečník sibiřský
Tomuhle příběhu lze sotva uvěřit! Putování českého chlapce po sovětském impériu v krutých třicátých letech minulého století. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se narodil v roce 1925 v Sovětském svazu. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se n…

Malý princ
Jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury. Malý princ je symbolem dobra, hledačem i objevitelem krásy. Křehký příběh, který mají rády děti a milují jej až do dospělosti, protože hlavní hrdina se učí dívat na svět očima dítěte a přehodnocuje, co je v životě o…