Audiokniha Kočár nejsvětější svátosti

Technická španělština A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická španělština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slov…

Cesta ľadového muža
"Dlhotrvajúce zdravie pomocou metódy Wima Hofa. Veda potvrdila, že legendárna metóda Wima Hofa postavená na dychových cvičeniach a otužovaní podstatne zvyšuje energiu, zlepšuje prekrvenie, znižuje stres, podporuje imunitný systém, posilňuje telo a úspešne bojuje s mnohý…

Sokrates na rovníku
Pátrání je věc ošemetná a nesmírně nejistá, člověk nikdy neví, co ho potká na cestě, po níž se vydal, jaká skrytá zákoutí poodhalí, zda se mu v nich bude líbit, nebo zda nakonec nebude zatrpkle proklínat své rozhodnutí. Zvláště pokud se rozhodne hledat vlastního otce. P…

Žil jsem ve 20. století
Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Média, lži a příliš rychlý mozek
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka
Pohádky skřítka Medovníčka - Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v ok…

Pád Gondolinu
Středozemě není nikdy dost. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z otcových zápisků Christopher Tolkien, jenž předkládá tři verze příběhu – od epického po mytologický. Jeden ze stěžejních příběhů Středozemě. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z…

Strýček Indián
Dobrodružná kniha pro mládež českého cestovatele Alberta Vojtěcha Friče o hlubinách brazilských a paraguayských pralesů, kam ho sedmkrát vedla jeho láska k jihoamerickým Indiánům. Alberto Vojtěch Frič byl indiány nazýván Karaí Pukú - Dlouhý lovec a je tedy sám hrdinou s…

Puškin: Lyrika a epika
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 4269 vydanému Supraphonem v roce 1987 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Ačkoliv Alexandr Sergejevič Puškin (1799 - 1837) zemřel v mladém věku, zanechal rozsáhlé dílo básnické, prozaické, dramatické, publicistické i historické. J…

Mlsné medvědí příběhy - Písničky z večerníčku
Mlsné medvědí příběhy - Písničky z večerníčku. Nedvěd a Miška jsou nejlepší medvědí kamarádi, které znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Oba jsou nesmírně vynalézaví, když jde o to, dostat se k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevy…

Jak přežít dračí bouři
Na začátku to vypadá jen jako drobná nepříjemnost – Škyťák se musí zúčastnit plaveckého závodu v ledové vodě, který patří mezi tradiční vikinské kratochvíle. Potom se ale věci jako vždy trochu zvrtnou… Škyťák má tři měsíce, pět dní a šest hodin na to, aby svedl souboj …

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Vladař
Klíčové dílo kancléře florentské republiky obsahuje politické úvahy o mechanismech fungování moci. Definuje zásady pragmatické politiky zaměřené na řešení konkrétních problémů autorovy doby. Za ideál Machiavelli považoval jednotný stát spravovaný moudrým vládcem, který …

Italština pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou lovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se ne…

Byznys etiketa a komunikace
Kniha Byznys etiketa a komunikace je určena všem, kteří chtějí dosáhnout úspěchu ve své profesi, ať už ve světě obchodu, financí, veřejné správy či politiky. Je nepostradatelná pro všechny, kdo komunikují s klienty či obchodními partnery, ať jde o manažery firem a úřadů…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Angličtina – Slovesa pro začátečníky
Sloveso je nejdůležitější část každé věty. Tento kurz vám nabízí stručný přehled nejdůležitějších sloves pro začátečníky Ke každému slovesu máte k dispozici i příkladovou větu, takže si konkrétní sloveso díky jeho použití v kontextu lépe zapamatujete. Zároveň si s každo…

Ztracen v zemi mamutů
Boj o přežití v době ledové. Dobrodružný příběh pro mládež. Čtivé dramatické vyprávění podložené současnými antropologickými poznatky přibližuje období, které zpracoval klasik tohoto žánru Eduard Štorch. Dospívající chlapec Niam žije v jednom z největších sídlišť lovců …

Dějiny křesťanského výtvarného umění
Jak se křesťanské výtvarné umění proměňovalo v průběhu věků? Tuto otázku zodpovídá historik umění Prof. Jan Royt, který posluchače seznamuje s hlavními epochami dějin křesťansky orientované výtvarné tvorby od raných dob až do 20. století.

Humoristické povídky O.Henryho II
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

První
Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude m…

Humoristické povídky Stephena Leacocka II
Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do…

Technická angličtina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická angličtina A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Genesis
Umělá inteligence, naděje a lidská kreativita. Kniha respektovaných amerických odborníků v oblasti počítačových technologií doplněná názorem Henryho Kissingera hledá odpovědi na otázku, jak pohlížet na AI. Je AI hrozbou, nebo účinným pomocníkem? Jak pohlížet na umělou i…