Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kočár nejsvětější svátosti

Audiokniha Kočár nejsvětější svátosti

Délka:

36 min

Čte:

Vladimír Janura

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Mazl tov

Mazl tov

Má léta u ortodoxní židovské rodiny. Dva rozdílné světy, jedno přátelství. Autobiografické zpracování zkušeností domácí učitelky v ortodoxně židovské rodině v Antverpách v devadesátých letech 20. století. Margot je ateistka a feministka, která žije se svým íránským přít

Obrázek podcastu Strašidýlko Stráša hasí průšvihy

Strašidýlko Stráša hasí průšvihy

Je pořád ještě trochu lekavý, ale to se poddá… Malý Stráša, syn Bílé paní a Bezhlavého rytíře, se na domovském hradě příšerně bál. Jenže od doby, co chodí do školy, to s jeho nesmělostí není už tak katastrofální. I když zatím plně nerozumí všem našim pořekadlům, našel s

Obrázek podcastu Šikmý kostel

Šikmý kostel

Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě – také kvůli těžbě uhlí. Dnes už z výstavních budov a vznosné katedrály nezbylo nic. Jen šikmý kostel, který strmě a v

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 80 - Jan Čech 08.06.2014

100 statečných - Host č. 80 - Jan Čech 08.06.2014

Hostem L. Výborné - J. Čech (letecký mechanik ČSA)

Obrázek podcastu Herečka

Herečka

První světová válka skončila a duch divokých 20. let posedl srdce všech svobodomyslných umělců. Patřila mezi ně i herečka Jarmila Horáková. Za oponou jejího talentu se však skrývala vážná nemoc, která oslnivou kariéru přerušila v zárodku. O dvě desetiletí později objevu

Obrázek podcastu Temné terárium

Temné terárium

Jak jistě víte, na světě je poměrně dost lidí, kterým se lepí smůla na paty, a pro sourozence Baudelairovy to platí dvojnásob. Je známo, že nepříznivé okolnosti dokážou zkazit i události, jež by jinak byly velmi příjemné. Musím vám, milí posluchači, hned na začátku šet

Obrázek podcastu Dobrodružství Hucka Finna

Dobrodružství Hucka Finna

Jedna z nejznámějších knih pro děti amerického spisovatele Marka Twaina. V příbězích dvou chlapců Toma Sawyera a Huckleberryho Finna nechybí napětí, nebezpečí a tajemství, ale také humor a romantika. Dvoudílná rozhlasová adaptace pro všechny generace posluchačů.

Obrázek podcastu Malý velký muž

Malý velký muž

„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln

Obrázek podcastu Když se kruh uzavřel

Když se kruh uzavřel

Dobrodružný thriller z divokých 90. let dvacátého století. Talentovaný muzikant a horolezec David poznává první výhody čerstvě nabyté svobody. O českou muziku je ve světě zájem, začíná život ve stylu sex, drogy, rokenrol. Netuší, že jeho kroky od teď řídí podsvětí. Poté

Obrázek podcastu Mycelium VIII: Program apokalypsy

Mycelium VIII: Program apokalypsy

Je tu dlouho očekávané vyvrcholení sci-fi ságy Mycelium! Ve chvíli vrcholící Hvězdovlády se rozhoduje o budoucí podobě světa. Pokládají se základní kameny, stanovují se pravidla, píše se ústava. Psychotronický program běží. Končí starý věk – a pro Zemi, která má ve svém

Obrázek podcastu Příběhy Pata Hobbyho

Příběhy Pata Hobbyho

Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou

Obrázek podcastu Nic mě nezastaví

Nic mě nezastaví

Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ

Obrázek podcastu Arcižár

Arcižár

Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby

Obrázek podcastu Příšerné příběhy vánoční

Příšerné příběhy vánoční

Praskající oheň v krbu, plíživé kroky křupající ve sněhu a doslova mrazivé tušení hrůzy. Ano, jsou tu tolik oblíbené Příšerné příběhy britského autora Chrise Priestleyho, u nichž mohou malí i velcí s potěšením trnout hrůzou a strachem. V sedmi vánočně laděných povídkách

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 9

Smích prodlužuje život! 9

..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;

Obrázek podcastu Smutek poručíka Borůvky

Smutek poručíka Borůvky

Vtip, nadhled, smutné oči – a vyšetřování zločinů. Soubor vtipně napsaných detektivních povídek z šedesátých let, které spojuje postava melancholického vyšetřovatele – poručíka Borůvky. Josef Škvorecký se asi musel dobře bavit při psaní příběhů postaršího melancholick

Obrázek podcastu Anička u moře

Anička u moře

Anička odlétá se svými rodiči na krátké prázdniny do Egypta. Bere si s sebou opět svůj deník a je plná očekávání, co všechno v neznámé exotické zemi prožije. Na prázdninách si Anička najde novou kamarádku a pozná i zajímavosti Egypta. Nejúžasnější zážitek ji čeká při po

Obrázek podcastu Tak se ti hlásím…

Tak se ti hlásím…

Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A

Obrázek podcastu Obyčejný život (1968)

Obyčejný život (1968)

Noetická trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a

Obrázek podcastu Stopy dávnej minulosti 10

Stopy dávnej minulosti 10

Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po

Obrázek podcastu Běs bohů

Běs bohů

Pradávní bohové opět kráčejí po Vigrídu a všechno spěje k rozhodující bitvě! Dračí bohyně Lik-Rifa, po dlouhých staletích osvobozená z magických pout, stanula v čele hordy svých poskvrněných potomků, které chce dovést k vládě nad světem. Vedle trollů, skraelingů, vaesen

Obrázek podcastu Někdo mě má rád

Někdo mě má rád

Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko

Obrázek podcastu Jungbauer: Honza a lodička

Jungbauer: Honza a lodička

Historická nahrávka zařazená do nabídky na přání našich zákazníků.