Audiokniha Klub sebevrahů

Jak sbalit ženu 2.0
Jste nešťastně zamilovaní? Chcete se konečně seznámit s dívkou? Chcete se zbavit nesmělosti? Chcete získat ženu, která vás ignoruje (anebo nazpět tu, která vás opustila)? Nové, masivně přepracované vydání českého bestselleru, vám změní život. Autor se od 1. vydání věnov…

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka
Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Země příběhů - Kouzelné přání
Snad každé dítě touží po tom, žít v zemi pohádek. Dvojčatům Alex a Connerovi se jejich sen splnil díky kouzelné knize, která je přenesla do země pohádkových příběhů. Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čekají je napínavá dobrodružství pl…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Narcismus – vnitřní žalář
Narcismus a narcistická porucha osobnosti patří k mimořádně rozšířeným formám psychických obtíží dnešní doby. Audiokniha zkušeného terapeuta Heinz-Petere Röhra se zabývá osobitým způsobem vznikem této poruchy, jejím průběhem a naznačuje možnosti jejího překonání. Za výc…

Pochovejte mě pod podlahu
„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Lotosové střevíčky
Čína na sklonku 19. století je světem tradic, přísných hierarchií a krutých omezení, především pro ženy. Zde se začnou splétat osudy dvou dívek z odlišných světů. Lin-ťing vyrůstá obklopená bohatstvím a privilegii, ale také přísnými pravidly. Květinka, její služka a otr…

Krápník a Františka
Původní pohádka Krápník a Františka vznikla již v roce 1965 jako první autorská rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka (a první streofonní nahrávka u nás vůbec). Humorně laděný příběh se zčásti odehrává v podzemní jeskyni, jíž vévodí popudlivý krápník Punkvák, který miluje …

Máj (1984)
Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 1984. Slavná a pamětníky oceňovaná interpretace Máchovy básnické skladby Rudolfem Hrušínským.

Hrompac a Tancibůrek (1968)
Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak …

Wintonovy děti - Otto Pick
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ Sir Nicholas Winton. V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl tak…

Planeta opic
Soror je latinsky „sestra“. Bude ale na této sesterské planetě vše tak, jak jsme „civilizovaně“ zvyklí? Výprava pozemšťanů k obydlené oběžnici v souhvězdí Orion, kterou líčí zápisky francouzského novináře Ulyxe Mérouxe vložené do láhve plovoucí vesmírem, se zprvu jeví j…

Herecký portrét Bohuše Záhorského
Bohuš Záhorský (5.2.1906 - 22.9.1980) do srdcí diváků a posluchačů se zapsal nesmazatelně svými rolemi bodrých, usměvavých chlapíků, dědů a dědků. Již od studentských let se zajímal o divadlo, studoval herectví a již při studiích vystupoval v avantgardních projektech Ji…

Máj (1967)
Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Doskočiště protektorát 2
Druhý díl úspěšného titulu z roku 2018 přináší zvukové portréty 58 parašutistů z londýnských výsadků za II. světové války. Tentokrát z období 1943-1945. Mapuje jejich životy před válkou, cestu do exilu i odvážný návrat do okupované vlasti, včetně mnohdy tragických konců…

Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání
Původní audio kazetu 8 28 0156 "S.K.Neumann Kniha lesů, vod a strání" vydal Supraphon v roce 1973 - nyní tento titul v interpretaci Otakara Brouska vychází poprvé digitálně. Básnická sbírka KNIHA LESŮ, VOD A STRÁNÍ vznikla v tichých a klidných moravských lesích, kam se…

Surrender: 40 písní, jeden příběh
Rockem za spravedlnost pro všechny. With or without you? Vážná operace přiměla frontmana kapely U2 k bilancování, protože nikdo neví dne ani hodiny, obzvlášť v Irsku. Kluk z Dublinu, který ve čtrnácti přišel o mámu a klackovitě dozrál v domácnosti tří nemluvných chlapů,…

Moudrost lesa
Moudrost lesa je audiokniha o tom, že les má schopnost dostat z lidí to nejlepší. Napsal Peter Wohlleben, čte Aleš Procházka. Procházka lesem s nejproslulejším německým hajným.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí
Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,…

Vernisáž, Anděl strážný
První původně divadelní jednoaktovku natočila pro rozhlas Lída Engelová v roce 1992. Setkáme se v ní s manželským párem klasické středostavovské rodiny sedmdesátých let, Věrou a Michalem, kteří se chlubí zrekonstruovaným bytem disidentu Bedřichovi. Druhá nahrávka je z …

Sattasaí
Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub…

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp
Pokračování vtipné sondy do našich chyb a zbytečných strachů od autora bestselleru Raději zešílet v divočině. Další nálož čtyřiceti rad, úsměvných fejetonů, které nenásilně člověka vedou k zamyšlení. Pokračování bestselleru Rady pánu Bohu jak vylepšit svět. „Znáte to, j…

Erben: Pohádky
Ve zlatém fondu archivu Supraphonu patří nahrávky pro děti k jistotám a z těchto jistot pak klasika Erbenových pohádek v interpretaci Karla Högera k dosud nepřekonaným vrcholům! Na našich dvou albech je shromážděn výkvět pohádkářské romantické slovesnosti. Všichni znám…