Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kavárna v Kodani

Audiokniha Kavárna v Kodani

Délka:

11 hod 14 min

Čte:

Veronika Lazorčáková

Vydavatel:

Cosmopolis

Jazyk:

Česky

Žánr:

Romantika

Obrázek podcastu Povídky Marka Twaina

Povídky Marka Twaina

Světová literatura nemá tak mnoho ryzích humoristů, Mark Twain ovšem mezi ně patří jako velký klasik. Jeho pohled na společnost, její klišé a stereotypy, podtržené navíc americkým protestantským pokrytectvím, ho ovšem řadí mezi moderní světové autory.Americká literatura

Obrázek podcastu Pátá žena

Pátá žena

Nemilosrdný masakr nebo spravedlnost nastolená rukou mstitele? Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Rutinní pátrání po samotářském milovníku pt

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 20. (O lékaři Hanouskovi, který vyléčil slunce, Rozum a Štěstí..)

Album pohádek "Supraphon dětem" 20. (O lékaři Hanouskovi, který vyléčil slunce, Rozum a Štěstí..)

Z naší původně zamýšlené miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" se časem stala docela početná řada titulů se známými i méně známými pohádkami z archivu Supraphonu. Tento již 20. díl představuje svým malým i velkým posluchačům pohádky poprvé digitalizované, jež byly "

Obrázek podcastu Věž vlaštovky

Věž vlaštovky

4. část Ságy o Zaklínači Na každém kroku je smrt. A na jejich konci věž nad jezerem. Čtvrtá část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho sudbě – Ciri z Cintry. Poznáváme příběh o tom, jak se z Ciri stal nelítostný zabiják, dívka smrtící ve svém hněvu a

Obrázek podcastu Žena pro třetího krále

Žena pro třetího krále

Královna Richenza, jedna z nejzajímavějších ženských postav českých dějin na počátku 14. století přichází do Čech coby velmi mladá nevěsta krále Václava II., plná nadějí a iluzí. O ty jí velmi rychle připraví nejen sám Václav, ale hlavně jeho děti a jejich chůvy, které

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014

100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014

Hostem L. Výborné - O. Trojan (filmový producent, režisér a příležitostný herec)

Obrázek podcastu Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku

Poslechněte si známý pohádkový příběh v novém zpracování. Pro rozhlas napsal dramatik František Pavlíček a natočil dlouholetý "pohádkový" režisér Karel Weinlich.Osoby a obsazení: Popelka (Sabina Laurinová), princ (Michal Dlouhý), kmotra (Věra Galatíková), otec (Pavel Pí

Obrázek podcastu Pan Kaplan má stále třídu rád

Pan Kaplan má stále třídu rád

Miroslav Donutil (Hyman Kaplan), Ladislav Lakomý (prof. Parkhil) a další v seriálu o půvabně humorných jazykových a jiných potížích žáků Večerní přípravné školy pro dospělé v New Yorku. Sestřih mimořádně úspěšného rozhlasového seriálu z roku 1996. Překlad, úprava a re

Obrázek podcastu 50 nejznámějších českých pohádek

50 nejznámějších českých pohádek

Velká kolekce českých pohádek pro každou rodinu! 50 pohádek - 690 minut České národní pohádky v provedení přístupném nejširšímu okruhu posluchačů. Známí herci, klasické pohádky Boženy Němcové, Karla Jaromíra Erbena a dalších autorů, hudební doprovod, kvalitní nahrávky.

Obrázek podcastu Jóga vědomí slovem 5

Jóga vědomí slovem 5

Jóga vědomí slovem 5 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 2. 3. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí - kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (joga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (joga

Obrázek podcastu Tartarin v Alpách

Tartarin v Alpách

Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Málokdo však ví, že tartarinovská dobrodružství tvoří volnou trilogii. Její druhou část představuje příběh s názvem Tarta

Obrázek podcastu Filip II.

Filip II.

Václav Voska, Otomar Krejča, Vlasta Chramostová a Miloš Nedbal v hlavních rolích známého příběhu z temného období španělských dějin 16. století, jak jej v jednom ze svých dramatických děl zachytil belgický autor Émile Verhaeren. Španělský infant don Carlos de Austria už

Obrázek podcastu Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny

Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny

Historie podává ruku současnosti. Esej vrchního rabína se zabývá zásadní otázkou judaismu: setrvávat ve vyhnanství, nebo požadovat politickou samostatnost? Podrobně je rozebráno i téma asimilace. Přínosná kniha pro všechny, kdo se chtějí orientovat v současných událoste

Obrázek podcastu Historie psaná šelakem - Pohádky 1929-1946

Historie psaná šelakem - Pohádky 1929-1946

Výběr pohádek pro děti oprašuje historicky cenné snímky vydávané ve zlaté éře šelakových gramodesek, tedy zhruba od počátku třicátých do poloviny čtyřicátých let minulého století. Svou skladbou se pokouší dokumentovat též dobové proměny tohoto posluchačstvem vždy vděčně

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Čtvrté křídlo

Čtvrté křídlo

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénin

Obrázek podcastu Hodina půlnoci

Hodina půlnoci

Hra pro mládež o životních osudech astronoma Mikuláše Koperníka. Režie Ladislav Rybišar. Osoby a obsazení: Mikuláš Koperník (Otakar Brousek), Lukáš Waczenrode (Karel Beníško), Petr z Toruně (Jiří Klem), hvězdář Rhaeticus (Zdeněk Řehoř), hvězdář Domenico Novara (Miloš

Obrázek podcastu Putování za Svatým Grálem

Putování za Svatým Grálem

Četba na pokračování Putování za Svatým Grálem vznikla ze čtvrté části rozsáhlého cyklu středověkých prozaických románů, vzniklých v letech 1215–1235. Knihu vydalo v roce 2006 v překladu Jiřího Pelána nakladatelství Triáda. Cyklus Svatého Grálu se dochoval v řadě rozdí

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 4 - O hovoriacom vtákovi & živej vode a troch zlatých jabloniach & O Palčekovi

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 4 - O hovoriacom vtákovi & živej vode a troch zlatých jabloniach & O Palčekovi

O hovoriacom vtákovi, živej vode a troch zlatých jabloniach, O Palčekovi - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Život a dílo skladatele Foltýna

Život a dílo skladatele Foltýna

Román navazuje na Čapkovu noetickou trilogii (Hordubal, Povětroň, Obyčejný život), ale na rozdíl od ní v tomto případě už nejde o nepoznatelnost mnohotvárného lidského života. Devatero monologických svědeckých výpovědí o nepoctivém skladateli Foltýnovi (desátou připojil

Obrázek podcastu Pixa: Krůpěj medu pro Verunku

Pixa: Krůpěj medu pro Verunku

Pohádkové vyprávění pro nejmenší s písničkami autora Jana Pixy a s hudbou Milana Baginského natočil Supraphon v roce 1985 ve studiu Lucerna. Vypravěči Petr Nárožný a Jana Dítětová seznamují děti s třemi pohádkovými královstvími, kde se moderní pohádkový příběh odvíjí -

Obrázek podcastu 12 esejů

12 esejů

Výběr dvanácti esejů George Orwella je průřezem vizionářskou tvorbou kultovního britského autora. Eseje s širokým tematickýcm záberem vybral a interpretuje novinář a dokumentarista Václav Müller, který se dílem George Orwella dlouhodobě zabývá. Součástí jsou oceňované t

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Frau Holle und andere märchen

Frau Holle und andere märchen

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Mystische Welten, in die man durch einen Sprung in den Brunnen gelangt, Kissen, die man gut schütteln muss, damit es auf der Erde schneit, v