Audiokniha Jsem obklopena historií...

Hluboká práce
V dnešní době neustálé online dostupnosti většina lidí ztratila schopnost ponořit se hluboce do práce a své dny místo toho tráví v horečné smršti e-mailů a sociálních sítí, aniž by si uvědomovali, že existuje lepší možnost. V knize Hluboká práce představuje Cal Newport…

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek
Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co …

Radůza: Uhlíř, princ a drak
Uhlíř, princ a drak Pohádka plná písniček Námět a scénář, texty písní a hudba, režie: Radůza. Zpívají a hrají: Anna Fialová (princezna Vendulka), Lucie Polišenská (komorná Otylka), Radúz Mácha (princ Kryšpín), Igor Orozovič (uhlíř), Jiří Suchý z Tábora (král a drak), …

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Medvěd
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Smirnov – Milan Enčev •Popovová – Vanda Hybnerová •Luka – Otto Rošetzký režie – Lukáš Burian producent – Filip Mareš hudba a efekty – Zdeněk Urbano…

Stará dáma vaří jed
Vdova po plukovníkovi Linnea Ravasková, důstojná stařenka, se všemožně obětuje svému nepovedenému synovci. Aby za něj mohla zaplatit dluhy, prodá luxusní byt v Helsinkách, navíc každý měsíc odevzdává jemu a jeho dvěma zlotřilým kumpánům důchod... Pak ji ale jednoho dne …

Zaparkuj a jeď - lokálky v kraji Jihočeském
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Můj strýc Odysseus
Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Šepot z lesa
Mezi stromy číhá zlo… Před dvaceti lety v hlubokých lesích Orlických hor beze stopy zmizel jeho nejlepší kamarád. Teď se investigativní novinář Petr vrací do rodné vesnice, aby se vyrovnal s rozvodem a dal dohromady dům, který zdědil po matce. Z hlubin minulosti se vyno…

Lamková: Matylda
Matylda je kachna v nejlepších letech. Je zkušená a hodně pamatuje a vůbec ví mnoho užitečného. Zná nejlepší recept na salát z jarních kopřiv, ví, jak nejlíp snášet vejce a jak je předpisově vysedět. Vyzná se v pěstování okurek stejně dobře jako v komorní hudbě a stolní…

Gogol: Bláznovy zápisky
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví, …

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Sofiin svět
Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách…

Pán čarodějů
Pokračování úspěšného fantasy románu Petry Slovákové Střípky času vychází konečně i jako audiokniha! Jana společně s Petrem dokázali porazit obávaného čaroděje Mabroka a těšili se na společnou budoucnost. Nic ale není tak snadné, jak si oba představovali. Svými činy dal…

TERIBEAR - Tajemství modré krabice
Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi le…

Menzel: Míša Kulička v cirkuse
V druhém dílu zvukové tetralogie o Míšovi Kuličkovi se představí hlavní hrdina v cirkuse. K hrdinům první části - Míšovi Kuličkovi, jeho mamince medvědici Barboře a popletenému strýčkovi Vasilovi - přibývají na tomto nosiči zvířata z cirkusu i půvabná tanečnice, která s…

Ovidius: Milostná poezie
Komentář k původnímu albu DV 15297 Supraphonu z roku 1967: V kolikatisícovém nákladu by musely vyjít Ovidiovy milostné sbírky, aby se uspokojila touha čtenářů mít vlastní výtisk líbezného Ovidia! Ovidius je básník, který nestárne, poněvadž nestárne ani láska, kterou opě…

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3
Třetí trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #7 Jak byl Fiškus malý a ztratil se Zajímá vás, jak Pettson k Fiškusovi přišel? Kdysi dávno žil děda sám, ženu neměl, společnost mu dělaly jen slepice, a tak mu bylo trochu smutno. Sousedka mu jednoho dne přin…

Jak se těží miliardy?
Kniha vůbec poprvé v ucelené podobě popisuje okolnosti, souvislosti a hlavní postavy jedné z největších kauz české polistopadové historie. Privatizace Mostecké uhelné společnosti dodnes plní stránky novin a hýbe českou i zahraniční politikou. Děj knihy nás zavede mimo j…

Zrcadlení
Titul plný poezie vydal v roce 1975 Supraphon v kompletu pod kat. číslem 0 88 0507-10. Jeho původní obal se bohužel v našem archivu nezachoval. Pedro Calderon de la Barca, Torquato Tasso, John Donne, Paul Fleming, George Gordon Byron, Jean-Arthur Rimbaud , Alexandr Ser…

Snílek
Jindra Jarošová. Životní příběh zakladatele Mezinárodního červeného kříže Henri Dunanta. Režie Jana Bezdíčková.Účinkují Viktor Preiss, Jana Dítětová, Karel Houska, Soběslav Sejk, Otakar Brousek I., Josef Velda, Miroslav Masopust, Miroslav Moravec, Milan Mach, Petr Svojt…

Traviata
Víte, co znamená slovo Traviata v názvu populárí opery Giuseppe Verdiho? Z jakých důvodů brání Alfredův otec Germont vztahu svého syna s krásnou Violettou? A proč se Violetta obává budoucnosti? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně podle původního libreta Fr…