Audiokniha Jóga vědomí slovem 1

Vraždy v ulici Morgue, Vrah jsi ty
Jiří Adamíra, Jan Přeučil, Ladislav Mrkvička, Viktor Vrabec a další ve vynikající dramatizaci příběhu, označovaného za první klasickou detektivku a další detektivní povídka v podání Otakara Brouska st.

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní
Předlohou pro naši dramatizaci byl dobrodružný román Julese Verna Cesta kolem světa za 80 dní, příběh usedlého anglického džentlmena Philease Fogga, který se vsadí v Reformním klubu prakticky o celé své jmění, že objede svět za 80 dní. Na cestě zažívá se svým věrným slu…

Kazatel na scestí
Mladý farář přijíždí do malé vesnice, aby zaskočil za místního duchovního, a během pobytu se zamiluje do půvabné paní domácí. Její život je však plný záhad, převleků a tajemných nočních výletů. Co vše musí pan Stockdale přestát, aby získal její srdce? Z Wessexských poví…

Vančura: Kubula a Kuba Kubikula
Před dávnými lety chodil po světě medvědář Kuba Kubikula se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou dlouho, ale najednou už si s ním opravdu nevěděl rady. A tak si vymyslel dobrácké medvědístrašidlo Barbuchu, aby mu pomohlo Kubulu zkrotit. Ale nakonec bylo všechno přec…

Jak svět doopravdy funguje
Lidstvo ještě nikdy ve své historii nemělo tolik informací, přesto si jen málokdo uvědomuje, jak svět ve skutečnosti funguje. Oceňovaný vědec českého původu Vaclav Smil popisuje a objasňuje složité procesy s neuvěřitelnou lehkostí. Zabývá se sedmi základními principy mo…

Český šlechtic František Schwarzenberg
Po několik let vznikající rozhovor Vladimíra Škutiny představuje Františka Schwarzenberga a jeho 20. století z pohledu člena významného šlechtického rodu. Zajímavé jsou nejen Schwarzenbergovy názory na vznik československého státu v roce 1918 a vzpomínky na prvorepublik…

Strašidlo cantervillské
Crazy muzikál na námět stejnojmenné novely. Dramatizace Jiří Roll a Jaroslav Pour. Hraje orchestr Karla Vlacha. Režie Jiří Roll. Základem pro rozhlasovou nahrávku z roku 1969 se stala mimořádně úspěšná divadelní inscenace, kterou nastudoval hlavně jako zájezdové předsta…

Taragel: Pohádky pro neposlušné děti
Groteska a nadsázka patří v dětské literatuře ke klasice úspěšných výrazových prostředků. Humor nesmyslu je živnou půdou pro fantazii dětského čtenáře, může být zkarikován až do obrovských, téměř obludných rozměrů a stále je vtipný a zábavný. Pohádky pro děti od slovens…

Pohádky tisíce a jedné noci 1-10
Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví noc, dá ji ráno zabít. Potom však pozná vzdělanou a krásnou Šahrazád, která si zachraňuje život tím, že svému manželovi vypráví po dobu tisíce a jedné noci zajímavé a…

Šimek, Krampol: Povídky
Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …

Tři povídky Ludvíka Součka
Cestování v čase bylo vždy trochu riskantní, ale máte-li poruchu a jste donuceni přistát uprostřed bitvy u Kurska, může dojít ke zcela zásadnímu setkání? Taková je stručná charakteristika jedné ze tří povídek, které vám nabízíme v režii Dmitrije Dudíka jako připomenutí…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Petr a Lucie
Dramatizovaný průřez kultovním dílem Romaina Rollanda s Janem Hartlem, Eduardem Cupákem a Martou Vančurovou. Křehký příběh dvou mladých lidí, který se rodí a zároveň zhasíná na pozadí dějinných událostí 1. světové války.

Projev presidenta T.G.Masaryka
TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK (*7. března 1850 – †14. září 1937) Projev presidenta Osvoboditele T.G.Masaryka proslovený k poslancům Národního shromáždění na Hradě pražském k 10. výročí Čs. republiky 28.10.1928 Zvuková kvalita odpovídá historickému snímku - jedná se o přepis d…

Anička na horách
Jsou zimní prázdniny a Anička vyráží s kamarádkami Ditou a Juljou na chalupu do Jizerských hor. Veselá dobrodružství, která společně prožívají, jsou narušená příjezdem spolužačky Katky. Je nafoukaná, protivná a nic ji nebaví. A tak se Anička musí postarat, aby tyhle prá…

100 statečných - Host č. 94 - Libor Zámečník 08.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Zámečník (urolog a androlog)

Pohádky O Pavlínce
Pohádky O Pavlínce navazují na klasickou řadu rozhlasových vyprávění skřítka Hajaji, tak jak ji psal Václav Čtvrtek a poeticky oslovuje nejen dětského posluchače.Čte: Antonín Molčík.

Hodinový hoteliér
Hodinový hoteliér je příběhem dvojice velice svérázných mužů, kteří za úplatu poskytují svůj byt jednomu páru ne zrovna nejšťastnějších milenců. Na vztazích této pozoruhodné čtveřice postav autor rozehrává komedii o pošetilostech lidského počínání, o snahách těžit ze vš…

Další případy otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

V podezření
„Občas můžete zapomenout, co je pravda, když slyšíte lež dostatečně často.“ Klinický psycholog Joseph OʼLoughlin vede v Londýně s krásnou manželkou a milovanou dcerou život, který mu leckdo závidí – dokonce i jeho přítel Jock, povrchní zazobanec a sukničkář. Přitom stač…

Panáček
Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v knize věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal …

Opojení z proměny
Román z autorovy pozůstalosti zahrnuje zkušenosti z politického vývoje a společenské atmosféry v Rakousku 30. let 20. století. Příběh dívky, která se z jednotvárného života v malé obci dostává na čas do prostředí společenské smetánky. Tam se z nenápadné slečny z pošty s…

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Strýc Dynamit
Zábavné eskapády lorda Ickenhama pro všechny milovníky anglického humoru Lord Ickenham, v mládí zvaný „poděs“ ničí nervy širokému okolí a pranic si z toho nedělá. Vždyť přece nechce nic jiného než šířit kolem sebe lásku! Ještě štěstí, že anglický spisovatel P. G. Wode…