Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jak si po anglicku učesat trávník

Audiokniha Jak si po anglicku učesat trávník

Délka:

8 hod 19 min

Čte:

Martina Hudečková

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Saturnin při chuti

Saturnin při chuti

Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových V

Obrázek podcastu Vypařený mozek

Vypařený mozek

Mysteriózní až tísnivá povídka německy píšícího spisovatele, ovlivněného atmosférou staré Prahy, především pak pražského židovského ghetta... V povídce Vypařený mozek Gustava Meyrinka se objevují mnohá výrazná herecká jména nejen rozhlasové práce. Z překladu Františka M

Obrázek podcastu Královnin nápadník

Královnin nápadník

Vášeň, intriky, vražda. Alžběta I. nastupuje na trůn. Píše se rok 1553 a anglický král Eduard VI. umírá. Na uvolněný trůn nastupuje Alžběta I. Kdo stojí v cestě její lásce s Robertem Dudleyem? Jeho žena Amy! Píše se rok 1553 a anglický král Eduard VI. umírá. Nastává bo

Obrázek podcastu Till Eulenspiegel

Till Eulenspiegel

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Till ist ein Narr, der stets zu Scherzen und zu Streichen aufgelegt ist. Lustige Geschichten in einer vereinfachten Nacherzählung über Deuts

Obrázek podcastu A pak nezbyl žádný

A pak nezbyl žádný

Klasické dílo první dámy detektivního žánru. V neúprosném rytmu známého popěvku o deseti malých černoušcích ubývá hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Jakási ďábelská síla žene podle předem připraveného plánu jednoho po druhém do záhuby, až nezb

Obrázek podcastu Pollyanna

Pollyanna

"Jedenáctiletá Pollyanna žije jenom s tatínkem a když ztratí i toho, vezme ji k sobě její teta, která žije na opačném pobřeží Ameriky. Namáhavá cesta vlakem nemůže Pollyanně zkazit ani její výmluvnost, ani naděje, které si spojuje s novým domovem. Sice se dostaví těžké

Obrázek podcastu Uteč, než doroste měsíc

Uteč, než doroste měsíc

Na počátku bylo slovo. A to slovo bylo tma… Christian byl hodný kluk, který se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě. Takové věci se stávají – a následky bývají tragické. Jenže místo aby jako spořádaná mrtvola hnil v zemi, dostane Christian druhou šanci. Je vržen do

Obrázek podcastu Dášeňka čili život štěněte

Dášeňka čili život štěněte

{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt

Obrázek podcastu Malomocný u Svateho Jiljí

Malomocný u Svateho Jiljí

Když kolem řádí malomocenství ducha, vyléčí nás jen soucitné srdce… S nadcházejícím podzimem L. P. 1139 hostí město Shrewsbury na pomezí Anglie a Walesu slavnou svatbu. Panovačný lord Huon de Domville si má brát krotkou lady Ivetu de Massard – a jsou to divné vdavky. An

Obrázek podcastu Štěpánčin televizní kabaret

Štěpánčin televizní kabaret

Štěpánka Haničincová (*30. 9. 1931– † 27. 10. 1999) byla česká herečka, autorka a dlouholetá moderátorka pořadů pro děti. Byla jejich dětským idolem, pohádkovou tetou, která je provázela oblíbeným pořadem. Říkaly jí jednoduše - Štěpánka. K nejznámějším pořadům Štěpánky

Obrázek podcastu Uč jako umělec

Uč jako umělec

Co takhle proměnit školní třídu v dílnu plnou radosti a spojit vzdělávání s pozitivními emocemi? Kdo to může udělat? Zejména vy, učitelé, a dokonce i vy, rodiče! O reformě školství se bude debatovat ještě roky, ale do moderní výuky se můžete pustit i bez ní. Třeba hned

Obrázek podcastu Muž, který chtěl být šťastný

Muž, který chtěl být šťastný

Představte si, že jste na výletě na ostrově Bali a pár dní před odjezdem navštívíte jednoho starého léčitele. Ne že byste k tomu měli nějaký zvláštní důvod, nejste nemocní, jen se doslechnete o jeho velkém věhlasu a napadne vás, že byste se s ním mohli setkat. Starý léč

Obrázek podcastu Bláznova smrt

Bláznova smrt

Proč zemřel Jan Krempa? Byla to vůbec vražda? To do Meziboří přijíždí v roce 1967 z Prahy ve svém naleštěném kabrioletu vyšetřit kapitán Exner, muž s neskrývanou zálibou v krásných ženách a vybraném jídle. „TO VÍ JEN BŮH A SVATÝ VÁCLAV...“ Tak zní legendární věta vyšet

Obrázek podcastu Tehanu

Tehanu

Umět se dívat srdcem. Filozoficky laděná fantasy ze série knih o Zeměmoří. Schovanka zemřelého mága Ogiona Tenar se vrací na ostrov Gont se zmrzačeným děvčátkem Therou a znovu se tu sbližuje se svým přítelem z mládí arcimágem Gedem. Filozoficky laděná fantasy ze série k

Obrázek podcastu Theomachia: Válka bohů

Theomachia: Válka bohů

Vlny Egejského moře se tříští o řecké pobřeží, na pozadí poklidné scenérie se ale schyluje ke krvavé válce! Když se bohové sváří, Úranova nebeská klenba zrudne krví a země praská ve švech. Na pobřeží Kárie se shromažďují lodě, chystá se největší tažení od dob trojské vá

Obrázek podcastu Moudrý Nathan

Moudrý Nathan

Lesingovo slavné dramtické poselství o hledání pravé víry v rozhlasovém nastudování s předními českými herci v režii Jiřího Rolla z roku 1960.Osoby a obsazení: průvodní slovo (Rudolf Pellar), Nathan, bohatý žid v Jerusalemě (Zdeněk Štěpánek), Recha, jeho schovanka (Alen

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Král v nesnázích

Král v nesnázích

Detektivní příběh z prostředí nejstarší stolní hry. Sedmdesátá léta dvacátého století. Bulharské Slunečné pobřeží hostí mezinárodní šachový turnaj. Mezi velké favority patří i český zástupce Michal Talián. Ten je však při přerušené partii nalezen v hotelové chodbě mrtv

Obrázek podcastu Poslední vlak z Frývaldova

Poslední vlak z Frývaldova

První díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned

Obrázek podcastu Lišák Pseudolus

Lišák Pseudolus

Klasická antická komedie o sluhovi, který dopomohl ke štěstí svému pánovi. Otrok Pseudolus dokáže svým neodolatelným důvtipem získat pro syna svého pána milovanou milenku a vyrvat ji z chamtivých rukou profesionálního kuplíře Balia. Rozhlasová úprava a dramaturgie Jaros

Obrázek podcastu Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka

Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka

V novele Pokrývač se Miloň Čepelka ohlíží do dob husákovské normalizace, kdy si lidé s uměleckými ambicemi v tzv. šedé zóně namlouvali, že přes všechny strachy a úhybné manévry mají své životy pod kontrolou. Příběh s podtitulem Obrazy ze života ing. Řezníčka, vyprávěný

Obrázek podcastu Pravda o mém muži

Pravda o mém muži

Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva

Obrázek podcastu Medzi nebom a zemou

Medzi nebom a zemou

Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd. Mladá žena