Audiokniha Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 11-24

Remek: Pod námi planeta Země
Komentář k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...A stovky setkání s dělníky, zemědělci, vojáky, pohraničníky, vědci, pracovníky podniků, úřadů, s mládeží. Všichni budou chtít vědět a znát. Budou se ptát vcelku na to…

100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Rosecký (stavitel lodí, kapitán a zcestovalý mořeplavec)

Pane doktore
Hrdinové v boji proti nemocem Historie medicíny od nejstarších dob po současnost. Autor přibližuje medicínské znalosti nejstarších civilizací a dává je do souvislosti se současnými lékařskými poznatky. František Gel poutavě vypráví historii medicíny od nejstarších dob p…

0 Tu – Svazek II.
„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr…

Kniha pro ženy
Jste často unavená a přestaly vás bavit věci, které vás dříve naplňovaly? Berou ostatní jako samozřejmost všechno, co pro ně děláte? Bouchnete někdy při hádkách jako papiňák a pak si to vyčítáte? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám ukážou, jak vystoupit z toh…

Jiřina Šejbalová vzpomíná
Jiřina Šejbalová (*17. 9. 1905 - † 23. 8. 1981) byla výrazná herecká osobnost s charakteristickým, nezaměnitelným hlasem. Hrála v Národním divadle, v rozhlase, v televizi i ve filmu. Spolupracovala s legendárními režiséry Hilarem, Frejkou i Dostalem. Z jejích divadelníc…

Šimek, Krampol: Rozruch v lázních
Záznam představení Miloslava Šimka a Jiřího Krampola v Lázeňském divadle v Luhačovicích ze srpna 1988 vydal Supraphon na LP a MC albu Rozruch v lázních (11 0913-1,4) v roce 1990. Jednotlivé scénky byly většinou již digitálně vydány, ale v původní podobě vychází tento ti…

Spalovač mrtvol
Psychologická novela s prvky hororu a černé satiry, podle níž vznikl v roce 1968 kultovní film v režii Juraje Herze, s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Kniha Spalovač mrtvol je mistrovským vhledem do duševních pochodů manipulovaného i sebemanipulovaného člověka, vlast…

Purpurové řeky
V prostředí skal a ledovců jsou postupně nalezena tři zmučená těla – všechna ve stejné, zvláštní pozici. Rituální vraždy, nebo dílo šílence? Na druhém konci Francie dojde k nevysvětlitelné krádeži dvacet let staré školní kartotéky a podivnému vniknutí do místní hrobky. …

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Temné terárium
Jak jistě víte, na světě je poměrně dost lidí, kterým se lepí smůla na paty, a pro sourozence Baudelairovy to platí dvojnásob. Je známo, že nepříznivé okolnosti dokážou zkazit i události, jež by jinak byly velmi příjemné. Musím vám, milí posluchači, hned na začátku šet…

Dopisy ze Sachsenhausenu
I když nezbývá už skoro nic, je tu pořád ještě naděje. Dojemný příběh z druhé světové války, který s vámi zůstane dlouho po přečtení poslední stránky. Margot Baumannová vychází ze školy, aby nastoupila na místo po své sestře na poštovním oddělení velké věznice. Jenže t…

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval
Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Přepadení
Ladislav Mrkvička v hlavní roli psychologicko kriminálního příběhu na motivy románu Mrtvý mezi dvěma živými, který můžete znát i ze stejnojmenného snímku z roku 1947 s Karlem Högerem v hlavní roli.Osoby a obsazení: Erik Berger, poštovní úředník (Ladislav Mrkvička), Hele…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Přítelkyně
Přítelkyně - nová kniha Ireny Obermannové vypráví o ženském přátelství i nepřátelství. Jde o retro příběh končící v současnosti. Ženské přátelství je neprobádané území, vztah opředený tajemstvím a leckdy i pohrdáním ze strany mužů. Vyznačuje se velkou vzájemnou podporou…

Život víry 2021/6
Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů…

Počkej na moře
Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je …

Na cestě domů…vždycky
Praha, Stockholm, New York a Prachatice jsou místa, která Rudy Linka nazývá svým domovem. Jeho inspirativní životní cesta a lidé, které na ní potkal, je přiblížena v této biografii plné optimismu, energie, humoru a hudby. „Rudy Linka na čas vyměnil kytaru za klávesnici …

Dary pre rybára
Pred ľudskou závisťou sa treba mať na pozore. Lebo aj dobrého, úprimného človeka dokáže veľmi rýchlo ožobráčiť. Presvedčil sa o tom aj jeden rybár. Našiel zraneného vodného vtáka žeriava a keďže mal dobré srdce, nezištne mu pomohol. Nebol to však len taký obyčajný vták.…

Mickey7
Nesmrtelnost je hezká věc – ale co když kvůli ní musíte zas a znova umírat? Když Mickeymu Barnesovi začalo na rodném Midgardu hořet za patami, nechal se ze zoufalství zapsat k Postradatelným, aby získal lístek na právě odlétající kolonizační loď. Dostal sice druhou šan…

Bílá velryba (rozhlasová hra)
Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135 …

Popol všetkých zarovná
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, ale to, čo stvárajú sa môže niekomu zdať akési povedomé... A možno nie. Neobyčajný detektívny román od najpredávanejšieho slovenského spisovateľa! Na…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…