Audiokniha Jak přišla basa do nebe

Doba temna
Výprava z temnot české stand-up komičky, která nesmlouvavě popisuje s ironií sobě vlastní svůj život a trnitou cestu z toxických vztahů k sebe-lásce. Autobiografie české stand-up komičky Adély Elbel jistě šokuje mnohé posluchače. Nejen nesmlouvavým a drsným popisem děts…

Gorily v mlze
Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Encantra
Když Genevieve Grimmové zemře matka, zůstane jí řada otázek, na něž nikdo nedokáže odpovědět – dokud neobdrží pozvánku do Encantry, prokleté vily v Itálii, zamrzlé v čase. Hříšně pohledný ale nepřátelský Rowin Silver se ji sice pokusí zahnat, ovšem Genevieve si dovnitř …

Ďáblův jícen
V dramatizaci povídky Gilberta Keitha Chestertona Ďáblův jícen nevystupuje jeho známý amatérský detektiv otec Brown. Tentokrát po příčinách smrti brigádního generála Garnetta pátrají společně lékař Fischer a policejní komisař Denham. Ďáblův jícen napsal Jiří Strnad podl…

Mimo obraz
Šestý případ je pro kriminalistu Tomáše Volfa tím, který ho nejvíce ovlivnil. A to hned v několika směrech. Vše odstartuje nález dodávky odstavené na okraji jihomoravského lesa, která ukrývá hrůzný náklad. Tomáš Volf rozplétá případ, jehož stopy vedou i do Prahy a zahra…

Carrie
Když se rozhodnete šikanovat telekinetičku, počítejte s děsivou odplatou... Carrie Whiteová to měla v životě těžké. Vyrůstala bez otce pod ubíjejícím dohledem své matky, náboženské fanatičky, a spolužáci na střední se s ní zrovna nemazlili. Nešťastné děvče se stalo vysm…

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Sedm principů spokojeného manželství
Máte-li v manželství či vztahu potíže (nebo je má někdo ve vašem okolí), případně se jen chcete „pojistit“ proti tomu, aby se vám vztah postupně neproměnil v nevyrovnané, prázdné a stresující soužití, je tato audiokniha přesně tím řešením, které hledáte. Audiokniha Sed…

Temná touha
Doporučený věk 18+ Kaiovi Morimu se před rokem změnil život. Poté, co Damon zmizel beze stopy, snaží se zbývající Jezdci žít dál svůj život – a přitom musejí být neustále ve střehu a chránit se před případnou hrozbou. Když se v okolí objeví nová stopa o tom, kde by se …

Jefferson
Co zmůže síla přátelství! Strhující a humorná detektivka pro děti. Život mladého ježka Jeffersona se v jedné minutě obrátí vzhůru nohama – je obviněn z vraždy. V napínavé a současně humorné detektivce pátrá s pomocí přátel po pravém viníkovi. Země, kde tento příběh za…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Systémy něhy
Je toho tolik, čím lze zaplnit život, je tolik nápodob štěstí. Ve skutečnosti ale lidem vždy jde jen o trochu něhy… Ada Fischerová je mladá nadaná pianistka, která svůj výjimečný hudební talent zdědila po otci společně s nezdravým sklonem k perfekcionismu. Její poutavý …

Nestydaté plavky
Důležitý je zápal pro věc. Zvlášť se zapálenými lýtky! Po absolutoriu prestižní univerzity hodlá pohledný mladík Colm Moran s investiční pomocí svého bohatého otce začít závratnou kariéru hollywoodského producenta. Pan Moran starší má ale se synem jiné plány: než mu bud…

Hurvínkův dřeváček
Hurvínek není příliš spokojen se svými dřeváky. Raději by šel s módou a vyměnil je za kecky, jaké nosí ostatní kluci. Teprve snové dobrodružství, které spolu s Máničkou prožije v Říši bot, jej přesvědčí, že nad jeho dřeváčky není!

Bouřný úsvit
Audiokniha Bouřný úsvit Zuzany Hartmanové je třetím dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Vyvrcholení postapokalyptické trilogie Krysy apokalypsy! Příliš mnoho chyb — a jistá dávka šílenství — zapříčinilo pád samozvan…

Kytice
Z pokladnice rozmanitých národních pověstí vznikly působivé veršované skladby baladického rázu. Výrazovými prostředky i svou stavbou získaly Erbenovy balady dramatický ráz. A také tím získaly srdce mnohých čtenářů a posluchačů.

Plavba snů
Z touhy po svobodě a rodině se nečekaně zrodila plavba snů… V těžké životní situaci sepsal jeden z nejúspěšnějších českých jachtařů působivý příběh o dobrodružné plavbě přes Atlantik. Na lodi s příznačným názvem #FREEDOM# cestuje dvoučlenná posádka – otec se synem – z j…

Policie
„Jak říkával Harry, sériový vrah je jako bílá velryba. A sériový vrah policistů je bílá velryba s růžovými puntíky. Nenajdeš dva takové.“ Na místech, kde byli v minulosti spáchány dosud neobjasněné zločiny, jsou nalezeni zavraždění jejich dřívější vyšetřovatelé a to ste…

Kde raky spievajú
Ako dlho si uchrániš srdce? Neuveriteľný príbeh o samote zúfalstve, odvahe prežiť, vytrvalosti, boji s predsudkami, ale aj o láske a nádeji. V pokojnom mestečku Barkley Cove na pobreží Severnej Karolíny dlhé roky kolujú strašidelné historky o Dievčati z močiara. Keď sa …

Mstitel z Jenštejna
Vyšetřovatele královské komory Jiřího Adama z Dobronína osloví Václav Hrzán z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Svěří se mu s neurčitými obavami o svého mladšího bratra Mikuláše. Mladý šlechtic se podle všeho uchází o přízeň krásné Polyxeny, dívky ze znepřát…

Cilčina cesta
Přežila koncentrák, aby skončila v gulagu. Přesto neztratila touhu žít a milovat… Když bylo Cecílii Kleinové pouhých šestnáct let, odvlekli ji do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Krásné dívky si brzy povšiml i velitel Schwarzhuber, díky jehož přízni Cilka přežila…

Mizení
Tomáš Volf řeší nejotřesnější případ své kariéry. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec.…

Polícia v rukách mafie
"Pri požiari starej poľovníckej chaty sa nájdu obhorené pozostatky bývalého kriminálnika. Bola to nešťastná náhoda alebo dokonalý zločin? Autor stál v roku 2012 pri zrode elitného policajného útvaru NAKA (Národná kriminálna agentúra), kde získal inšpiráciu pre svoje kni…

Dobývání vesmíru
Tři, dva, jedna… vítejte na palubě a připravte se na průlet jednou z mnoha dimenzí naší historické paměti. Počínaje rokem 1957, kdy Země získala svou první umělou družici, vysílal Československý rozhlas mnoho relací týkajících se tohoto atraktivního odvětví vědy a techn…