Audiokniha Jak je důležité míti Filipa

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

50 nejznámějších bajek
Nejznámější bajky v interpretaci oblíbených českých herců Krátké pohádkové příběhy ze zvířecí říše obsahující užitečné ponaučení. Převyprávěné bajky Ezopa, La Fontaina a Krylova jsou přístupné i nejmladším posluchačům předškolního věku, mohou být zdrojem poučení i pro …

Doyle, Crawford, Middleton: Hrůzostrašné příběhy - Vřeštící lebka
Výbor strašidelných povídek čerpá z textů anglických a amerických autorů 19. století, kdy vzniklo nejvíc skvělých fantastických a hrůzostrašných příběhů. Pro zvukovou verzi byly vybrány ty povídky, jejichž působení je umocněno tajemnými šelesty, skřípěním, vzlykáním, je…

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Ušlechtilá stezka
Najdou si k sobě otec s dcerou cestu uprostřed kambodžského pekla? Jack Elliot je složitý muž s barvitou minulostí, který se úspěšně živí jako chladnokrevný žoldák. Když v roce 1978 dostane za úkol vysvobodit rodinu bohatého kambodžského uprchlíka ze zajetí obávaných Ru…

Lovec čertů
Seržant Jaroš a velké problémy v Malém Římě Devátý díl z historické série Stein a Barbarič. Po zmizelém veliteli husarského pluku tentokrát pátrá seržant Jaroš na vlastní pěst, bez svých přátel. Detektivního pátrání se tentokrát ujímá Bohdan Jaroš na vlastní pěst, bez s…

Adventní kalendář
Co mají společného vzpomínky letce RAF na štědrovečerní večeři ve válečné Anglii s vánoční tramvají v brazilském Porto Alegre a příhodou o staropražském Mikuláši, jak si ji kdysi vyslechl Eduard Bass? A může se potkat poezie Ivana Martina Jirouse s vánočním přáním Jana …

Šimek, Krampol: Povídky
Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …

Etruská váza
Francouzský spisovatel Prosper Mérimée psal svá nejvýznamnější díla ve 30. a 40. letech 19. století. Slávu mu získaly hlavně novely. Mají v sobě řadu romantických prvků, citovost, zájem o exotické kraje, hru s tajemstvím a fantazií. Současně se v nich ale projevuje i re…

Krimi DEKAMERON
...aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud Autor v sérii povídek popisuje svoje policejní začátky na malém městě. Většina povídek má erotický nádech a kniha se stala spolu s druhým a třetím dílem nejprodávanějšími knihami autora. Vš…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Sára kniha první
Sára je plachá, uzavřená desetiletá dívka, která není příliš šťastná. Má zlomyslného bratra, který ji neustále provokuje, kruté a bezcitné spolužáky a ve škole ji to moc nebaví. Je zkrátka jako mnoho jiných dnešních dětí. To všechno se změní, když potká Šalamouna, moudr…

Alicina Síť
Zuřila válka. Chtěly bojovat. A jaký boj nakonec svedly! „Postupuj jako s rovnicí. Rozlož ji. Najdi X,“ opakuje si studentka matematiky Charlie pokaždé, když se dostane do úzkých, a to se jí poslední dobou stává často. Neplánovaně otěhotněla, což pro svobodnou americkou…

Portrétoval anglickou královnu
Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če…

Pobožný střelec
Divoký západ po Česku. Mladý pistolník Dick Gampard nosí kolty proklatě vysoko, čte bibli a má vysoké morální zásady. Je rozhodnut nezabíjet, avšak smrt parťáka Toronto Kida musí pomstít. Kdo by neznal legendární rodokapsy? Romány do kapsy, fenomén, kdy v levných sešite…

Vzpomínky na zítřek
Vyvrcholení čarodějnické trilogie Petry Slovákové je konečně tady i jako audiokniha! Jana a Petr jsou rozdělení a Ostrava je na pokraji magické války o moc. Hlasy oblíbeným postavám opět propůjčili Sára Erlebachová a Jakub Burýšek. Jana zůstala osamělá a semletá okolnos…

Čechura: Špatně vyučený čaroděj
Na náměstí přijel cirkus s čerstvě vyučeným kouzelníkem Pincálem. Kouzelník má před sebou svoje první vystoupení, ale je to skutečně řádný popleta: kouzelnické kousky se mu opravdu moc nedaří - z malého psíka chce vyčarovat bílou myšku, ale vyčaruje velikánského dinosau…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Žena z kajuty č. 10
"Novinářka Lo Blacklocková píše hlavně do cestovatelských časopisů, a právě dostala životní šanci: má se vydat na luxusní plavbu po norských fjordech, a to s nejvybranější společností. Okružní plavba na soukromé jachtě Polární záře se z elegantní pohádky plné večeří ve …

Království
Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké prob…

Útěk
Jak pro rockery skončí druhá londýnská štace? Píše se rok 1965, Spojeným královstvím cloumá beatová horečka a kapela The Shuffle, tvořená partou obyčejných mladíků z Glasgow, sní o hvězdné kariéře. Ve snaze udělat díru do světa muzikanti opouštějí město a vydávají se d…

Emil a detektivové
Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Zlý pes
Věříte na mýtické legendy? Některé vás mohou i zabít. Na norfolkském venkově dojde k brutální vraždě mladé ženy, kterou má podle místních obyvatel na svědomí mýtický pes – Černý Ďas. Jenže podle ran na těle nejde o žádného psa, ale o nelítostného vraha. A šéfinspektor …