Audiokniha Infusorie

Staré řecké báje a pověsti 4
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Šrut: Pavouček Pája
"Pavouček Pája byl mrňousek a nešika, ale přitahovala ho každá záhada a každé dobrodružství" napsal o hrdinovi své půvabné knížky pro děti básník Pavel Šrut. Text oslovil herečku Jiřinu Bohdalovou, která svým neopakovatelným interpretačním mistrovstvím vdechla Pájovi a …

Dům doktora Fišera
Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi s…

…Mluviti stříbro - Stanislav Zindulka - Ohlédnutí
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herec Stanislav Zindulka v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.

A nad tím vším je slunce aneb Když se kruh uzavřel II
V létě 2020 vzbudil značnou pozornost příznivců audioknih thriller Kamila Pešťáka KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL v interpretaci Martina Stránského. Román plzeňského spisovatele a písničkáře o horách, sobectví, lásce i pomstě je tetralogií a na trh nyní vstupuje jeho druhý díl. Po…

Tah dnes večer
Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena …

Toulky českou minulostí : Karel IV. Speciál
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako sepciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala…

Život víry 2020/1
Život víry 2020/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Ludmila Hojková, Lenka Malinová, Štěpán Matuška a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Reinhard Bonnke – evangelista…

My děti ze stanice ZOO
Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na ma…

Život víry 2021/4
Život víry 2021/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Když křesťané trpí Jaký je stav pronásledování křesťanů ve …

Klub nenapravitelných optimistů
Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd…

Útěk do Budína
Román z roku 1932 prozaika, dramatika a esejisty Vladislava Vančury (1891-1942) vypráví dramatický příběh o lásce a nezdařeném manželství pražské studentky se slovenským šlechticem. Vyprávění je podobně jako Vančurův Konec starých časů (1934) situováno do dvacátých let …

Marseillaisa z českého srdce
Původní rozhlasová hra J. A. Novotného na motiv črty Jakuba Arbesa - příběh jednoho z mnoha českých muzikantů vandrujících ve druhé polovině 18.století po Evropě. Osoby a obsazení: markýz de Belegard (Jiří Holý), pan de Monfort (Karel Houska), primarius Václav Kaňka (F…

Syndrom E
Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Příšerná teta
Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o …

Počátek
Ať jsi kdokoli. Ať věříš čemukoli. Všechno se brzy změní. Fantasticky vynalézavý román od nejpopulárnějšího autora thrillerů na světě. Čte Martin Sláma. Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúča…

Kubula a Kuba Kubikula
Za časů ušatých čepic bývaly náramné zimy… Tehdy chodil po světě medvědář Kuba Kubikula se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou. Kubula byl strašný neposeda a neposlucha a medvědář už si s ním nevěděl rady, a tak si vymyslel medvědí strašidlo Barbuchu. Mělo medvídka…

Míša Kulička
Míša Kulička žije se svou maminkou v jednom krásném lese a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí. Jednoho dne se rozhodne vyrazit…

Těsnohlídek: Příhody lišky Bystroušky
Původní titul SU 5234-4 - vyprávění Rudolfa Těsnohlídka o lišce Bystroušce propojené s orchestrální suitou z opery Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky - vyšel v roce 1999 pouze na audio kazetě - nyní jej vydáváme poprvé digitálně.

Let Your English September
>> Mluvte English, a ne Czenglish! ## O audioknize Víte, proč děláme v angličtině všichni podobné chyby? Na vině je náš milovaný mateřský jazyk – do angličtiny nám záludně podsouvá svůj vlastní slovosled, používání jiných časů i zavádějící slovíčka. Skvělá zpráva je, ž…

Krev na lopuchu
Přes dvacet příběhů s detektivní zápletkou se odehrává v různých dobách od středověku až do 18. století. V poutavém vyprávění nás autor provede prostředím hradů a dvorských slavností, temných uliček měst a špinavých předměstí, prosperujících panství i zapadlých vesnic. …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Mne soudila noc
Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Album pohádek "Supraphon dětem" 3. - Chytrá horákyně, Perníková chaloupka, O Smolíčkovi, Pasáček vepřů
Třetí díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje pohádky Chytrá horákyně (1951), Perníková chaloupka (1966), O Smolíčkovi (1974) a nakonec dramatizaci Pasáček vepřů (1966) V pohádkách účinkují Růžena Nasková, Václav Voska, Čestmír Řanda, Otýlie Beníšková a d…

Ten šnek má flek
Napínavý šnečí příběh o tom, že být jiný je v pořádku. Šnek Dan má flek. Proč ho má? Kdo ví. On ne. Knížka o šnekovi Danovi dětem přináší napínavý příběh plný ponaučení, který je členěn do krátkých kapitol. Vyprávění postupně přechází od jednoslabičných slov k těžším dv…