Audiokniha Hurvínkovy příhody 2

Lockdown
Pod nebem je peklo. Pod peklem je Výheň. Když teprve třináctiletého Alexe křivě obviní z vraždy, jeho život se obrátí vzhůru nohama a už nikdy nebude jako dřív. Najednou se ocitá ve Výhni – přísně střeženém vězení pro mladistvé delikventy. Nejtvrdším místě na světě scho…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Zakletý klášter
Muž, co přichází z dálek Oblíbený autor přichází s novým hrdinou. Adam Šarkan se po letech strávených v Americe vrací domů na střední Slovensko, aby své sestře pomohl najít zmizelého manžela. Dobrodružný příběh lze brát i jako poctu westernovým rodokapsům. Adam Šarkan, …

Léto v Altamiře
Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

04. Němčina - cestovní konverzace
4. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Prázdniny v Česku
Za dobrodružstvím není třeba létat přes půl světa! Stačí procestovat rodný kraj a dobře se dívat. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Těšit se můžete na cestu plnou zajíma…

Společnost lhářů
Mor je v nás a rouška tě nezachrání. Spas se, kdo můžeš! V létě roku 1348 byl do Anglie z kontinentu zavlečen dýmějový mor a bere všechny, kdo mu zkříží cestu. A proto i devět vyvrženců spěchá z jihoanglického přístavu hlouběji do vnitrozemí, co jim nohy stačí. Při puto…

Dyk: Zmoudření Dona Quijota
Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n…

Nestydaté plavky
Důležitý je zápal pro věc. Zvlášť se zapálenými lýtky! Po absolutoriu prestižní univerzity hodlá pohledný mladík Colm Moran s investiční pomocí svého bohatého otce začít závratnou kariéru hollywoodského producenta. Pan Moran starší má ale se synem jiné plány: než mu bud…

Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?
Výběr z básní Antonína Sovy vydané k 80. výročí básníkova úmrtí.

Temnější než noc
Pod svícnem bývá největší tma. A Boschova reputace přímo oslňuje… Bývalý agent FBI Terrence McCaleb dostal v životě druhou šanci a po transplantaci srdce raději pověsil stresující povolání na hřebík. Z rodinné idyly na ostrůvku v zátoce Santa Monica však úspěšného sesta…

Právo první noci
Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se svou vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou jejího manžela. Co je však…

Rozina sebranec
Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.…

Čertův švagr
Čertův švagr. Jan Hartl jako Petr a Ladislav Mrkvička jako čert ve známé pohádce na motivy Boženy Němcové.Po smrti tatínka je Petrovi krušno. Jeho macecha je zlá a vypočítavá, a proto raději z domu utekl. To ale macecha nechce nechat jen tak. Svého nevlastního syna obvi…

Vltavská pohádka
Na březích Vltavy i ve vltavské vodě se odehrálo mnoho příběhů, ať už se staly lidem, rybímu potěru anebo vodníkům, kterých tu nežije tak málo, jak bychom si mohli myslet. O jedné, vlastně o dvou ztracených láskách, vypráví Vltavská pohádka. Ta první zmizela pod říční h…

E.F.Burian: Dokumenty
Emil František Burian (*11.6.1904 - †9.8. 1959) Z rozsáhlého komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 0 18 1529 "Emil František Burian Dokumenty" vydanému v Supraphonu v roce 1974 a nyní vydávanému poprvé digitálně:...Režisér, dramaturg, skladatel , dirigent, zpě…

Strašidlo minulosti
Ota Fink se vydává po stopách vraha. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida hledá vraha své dávné lásky. Soustružník Ota Fink je sympatický chlapík, který se umí postavit k práci…

Mýty
Již staří Řekové si rafinovaně užívali. A co teprve když se přimíchá britský humor! Protože smích je brána, kterou se dá do člověka propašovat mnoho dobrého, protáhl tudy Stephen Fry i kulturní základy evropské civilizace. Zatímco jeho krajan Robert Graves nebo náš Edua…

Jak omezit vtíravé myšlenky a zlepšit kvalitu života
Žijeme hektický život, v neustálém běhu zapomínáme na sebe a přestáváme vnímat své okolí. Jsme neustále pod tlakem, ze všech stran nás atakuje reklama, a neskutečné množství informací, zcela protichůdných. Dva roky covidu a válka na Ukrajině už jen dokonaly to, co v nás…

Klobouk s oblohou
Z malé Toničky roste mocná čarodějka. Je načase zjistit, co to obnáší… Dva roky poté, co se štěstím porazila Královnu víl, se jedenáctiletá Tonička Bolavá vypraví do světa, aby dál rozvíjela vrozený talent pro čarování. Coby učednice slečny Rovnovodovážné beztak rychle…

Záhadný pan Quin
Povídky pro milovníky dobrých konců. Agatha Christie ve svých povídkách uvádí novou postavu – záhadného pan Harleye Quina, který se objevuje tam, kde je třeba vyřešit roky neobjasněný zločin, jenž komplikuje život ostatním lidem. V povídkové sbírce Záhadný pan Quin se j…

Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků
Klasické a oblíbené dílo české literatury Černí baroni má svého následovníka v knize z prostředí vojenských lékařů s názvem Bílí baroni. Autor Jiří Kučera byl sám studentem medicíny na vojenské škole. Knihu doplňují ilustrace Petra Urbana. Kniha zavede čtenáře do nedávn…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Štěpánka a její televizní kamarádi
Dětmi milovaná Štěpánka Haničincová měla pro své malé posluchače vždy ukidňující, hřejivý úsměv a náruč plnou pohádek. A také měla kamarády, kteří jí s vyprávěním pohádek a příběhů pro děti pomáhali - třeba čertíka Bertíka, panenku Kačenku či skřítka Péťu Světošlápka. I…

Něžná fata morgána
Třetí příběh z období detektivních začátků Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři s…