Audiokniha Hovory o józe a mystice č. 9

Dokud dýchám
Po strašlivých loňských událostech to vypadá, že v městečku Tišiny konečně nastal klid. Jen Adam si stále dělá starosti o svého mladšího bratra Martina, který se izoloval od zbytku světa. Pak ale na stěnu jejich domu někdo napíše rudý výhružný vzkaz a pachatel se podepí…

Manželky mého muže
Tajemství jednoho milostného života Evie je srozuměná s tím, že její manžel, úspěšný kardiochirurg Paul, má milenku. Netuší však, že jich je víc. Po jeho smrti se všechny ženy sejdou, avšak prvotní šok a naštvání výustí ve vzájemné přátelství. Máte rádi příběhy o nezdol…

Ecce homo Forman
Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami jeho života. Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů, na jejic…

Čísla nelžou
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická…

Trója
Taková mela kvůli jedné ženské… A i kdyby byla ve skutečnosti prozaičtější než u Homéra, co nám brání si ji trošku přibájit? Sličný šikula Paris si coby arbitr marnivých olympských bohyň vyčíhl neméně hezkou Helenu, slovo dalo slovo a záhy byla ruka v rukávě, jakož i… e…

O Ječmínkovi
Jsem hanácké král Ječmínek!, prohlásil o sobe bájný panovník narozený na poli s ječmenem. Dobrým pomáhá a na lenochy má spadeno.Rozhlasová pohádka s nezapomenutelným Karelm Högerem v hlavní roli. Režie Jan Berger.

HOT
Ať už se zabýváte čímkoliv, pravděpodobně existují technologie a nástroje, které to zvládnou za vás. Nebo aspoň část práce. Rychleji, snadněji, levněji. A jejich zavedení do firemní komunikace, procesů, zpracování dat či inovací produktů je právě tím milníkem, který odd…

Březový háj
Kniha o válce. Pervitinu. Ztraceném mládí. Svědectví člověka o hrůzách a zoufalství války a přátelství zpřetrhaném nenávistí doby. Květen 1940, Francie, vojáci na pervitinu. Zdrcující úder nacistického Německa, po kterém zůstane svobodný svět ležet v troskách, se nezadr…

Ja som tú poéziu žila
Výber kľúčových diel venovaný 100. výročiu narodenia autorky, od dievčenskej zbierky Dar až do chvíle poďakovania životu. Umelecký prednes Márie Schlosserovej je hlboko precítený.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Franta Habán ze Žižkova
Audiokniha zdarma ke stažení! Ať žije Svobodná republika Žižkov! V prosinci 2022 si připomeneme 140 let od narození „posledního žižkovského bohéma“ Franty Sauera. MČ Praha 3 připravila při této příležitosti audiopremiéru Sauerovy knihy „Franta Habán ze Žižkova“, ve kter…

A collection Of First World War Poetry
Audiokniha A collection Of First World War Poetry namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. This collection reflects the wide variety of poems written, in the English language, about The War that Will End War (H.G. Wells, 1914). The collecti…

Tohle není láska
Tajný milostný poměr a touha, jíž se nelze ubránit… Rue Siebertová možná nemá všechno, ale má toho dost: přátele, na které se může spolehnout, finanční stabilitu, po níž od dětství toužila, a úspěšnou kariéru na poli chemických technologií ve společnosti Kline. Její sv…

Pohyblivý svátek
Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob…

Byznys etiketa a komunikace
Kniha Byznys etiketa a komunikace je určena všem, kteří chtějí dosáhnout úspěchu ve své profesi, ať už ve světě obchodu, financí, veřejné správy či politiky. Je nepostradatelná pro všechny, kdo komunikují s klienty či obchodními partnery, ať jde o manažery firem a úřadů…

Dědečkovy pohádky
Audiokniha Dědečkovy pohádky přenese malé posluchače prostřednictvím půvabných pohádkových příběhů na venkovský dvorek i do vzdálené Afriky. Setkáte se s novými pohádkovými postavami a se zatajeným dechem si můžete poslechnout všechny ty příběhy, které jste dosud nikdy …

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Lichožrouti navždy
V úvodu třetího, závěrečného dílu pohádkového románu o tvorech, kteří nám kradou ponožky a dělají z páru licháče, se už dospělejší Hihlík a jeho přátelé Ramík, Kawa a Bumka vracejí z Afriky zpět do Prahy. A v téhle džungli velkoměsta čelí naši hrdinové mnohem většímu ne…

Šikmý kostel 3
Šikmý kostel - Třetí díl Románová kronika ztraceného města - Léta 1945–1961 Součástí je i pdf 64stránkový booklet s medailony reálných postav a jejich fotografiemi a s fotografiemi zmiňovaných míst, plakátek s diagramem osob a mapou Karvinné a okolí. Karin Lednická s…

Neumannovy Poděbrady 1975
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Druhý díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0542-44 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Moje Prah…

Na dně
Audiokniha Na dně obsahuje severskou detektivku s vrchním komisařem Williamem Wistingem. William Wisting #6 Během jediného letního týdne vyplaví moře na pláž poblíž Stavern postupně čtyři levá chodidla obutá v teniskách. Místní policie čelí záhadě: Kde jsou těla, k nimž…

Pravidla skutečných ninjů
Do třídy přišel nový kluk a s ním spousta problémů. S nikým se nebaví, sprostě nadává, a navíc se pere. Spolužáci zjišťují, že to s ním nebude lehké. Ale jednoduché to nemá ani sám Ivoš. Naštěstí je tady Lenka, sociální pracovnice věnující se bojovému umění. Díky ní a k…

A Faraway World
Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Lockdown
Pod nebem je peklo. Pod peklem je Výheň. Když teprve třináctiletého Alexe křivě obviní z vraždy, jeho život se obrátí vzhůru nohama a už nikdy nebude jako dřív. Najednou se ocitá ve Výhni – přísně střeženém vězení pro mladistvé delikventy. Nejtvrdším místě na světě scho…