Obrázek podcastu Duhová jiskra

Audiokniha Duhová jiskra

Délka:

1 hod 18 min

Čte:

Hana Maciuchová a Viktor Preiss

Vydavatel:

Audiostory

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jsem obklopena historií...

Jsem obklopena historií...

Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl…

Obrázek podcastu Wernisch: Kominické lodě

Wernisch: Kominické lodě

V červnu příštího roku oslaví sedmdesátiny jeden z nejčtenějších a nejpřekládanějších českých básníků, Ivan Wernisch. K básníkovu jubileu vznikla podle jeho předposlední sbírky tato nahrávka v interpretaci nejen řady skvělých herců, ale i autora samotného. Název vysvětl…

Obrázek podcastu Die Kapuzinergruft

Die Kapuzinergruft

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Roman „Die Kapuzinergruft“ thematisiert der Schriftsteller Joseph Roth anhand der Lebensgeschichte des Ich-Erzählers Franz Ferdinand Trotta …

Obrázek podcastu Zakázaný chtíč

Zakázaný chtíč

Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Obrázek podcastu Ljuba Hermanová

Ljuba Hermanová

Původní LP album 1218 0477 "Večer s Ljubou Hermanovou" složené ze starších snímků i aktuálního vyprávění a rozhovoru umělkyně s Bohumilem Bezouškou vydal Supraphon v roce 1983 - nyní tento kompilační titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti

SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti

Ano, mohl to být příjemný výlet – ale nakonec se změnil v horor. Někdo unesl Dicka – a Správná pětka zuří! Tyhle velikonoční prázdniny jsou pro čtveřici kamarádů se psem Timem výjimečné – dostali svolení vyrazit na kolech stanovat bez dospělých. To bude jízda! Už druhý…

Obrázek podcastu Richard III.

Richard III.

Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Richard III. – Milan Enčev •královna Anna – Anna Kulovaná •královna Alžběta – Lucie Vondráčková •královna Markéta – Simona Postlerová •Lord Bucking…

Obrázek podcastu Atuánské hrobky

Atuánské hrobky

Pokračování kultovní fantasy série o Zeměmoří, světě čarodějů, tajemství a magie. Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánsk…

Obrázek podcastu Anička na řece

Anička na řece

Anička a její kamarádky prožijí nezapomenutelné léto na vodě! Devátý díl úspěšné série. / Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita,…

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku V

Setkání u kulatého stolku V

Setkání u kulatého stolku č. 13 a č. 14 z roku 1995 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 13: Zanikající svět - svět zapomenutých předmětů i pocitů Téma Setkání č. 14: Svět vz…

Obrázek podcastu 50 viet, ktoré vám uľahčia život

50 viet, ktoré vám uľahčia život

Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Obrázek podcastu Dívka, která upíjela měsíc

Dívka, která upíjela měsíc

Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích, aby ochránili město před zlými kouzly. Jenže čarodějnice Xan není krutá – o opuštěné dítě se postará, nakrmí ho výživnou hvězdnou září a najde mu novou rodinu na druhé straně l…

Obrázek podcastu Glatz – Smršť

Glatz – Smršť

Před sto lety se v Kladsku mordovalo ostošest. Jakpak by ne, když si přisadil i rozlícený Krakonoš… Na sklonku února 1923 visí z okna Vilémovy rozhledny na pruské straně hřebene Králického Sněžníku mrtvola. Prazvláštní místo činu, čnící nad celým kladským krajem, jakož…

Obrázek podcastu Zkáza Titaniku

Zkáza Titaniku

Rozhlasová hra. Dobové zpracování známého příběhu na základě tehdejších dokumentů a souvislostí.Osoby a obsazení: Fred Black (Oldřich Vízner), Mary Black (Jorga Kotrbová), Ralph Williams (František Vicena), Georges Gastor (Jiří Adamíra), Anny Gastor (Gabriela Vránová), …

Obrázek podcastu Židovka z Toleda - Mistři slova

Židovka z Toleda - Mistři slova

"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 88 - Jiří Mikeš 08.06.2014

100 statečných - Host č. 88 - Jiří Mikeš 08.06.2014

Hostem L. Výborné - J. Mikeš (lektor VŠE, odborník na reklamu)

Obrázek podcastu Ďábel z Frejštejna

Ďábel z Frejštejna

Na hrad Frejštejn se sjíždí urození hosté, aby se zúčastnili hostiny pořádané Jindřichem z Frejštejna, který zde vládne koncem 13. století. Během tohoto veselí ale dochází nejen ke krádeži jedné cenné věci, ale dokonce k vraždě. Na objasnění zločinů osobně záleží Vilémo…

Obrázek podcastu Jeď dál

Jeď dál

Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření, …

Obrázek podcastu Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1

Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1

V roce 1962 jsem jako student Pedagogické fakulty založil ve Spálené ulici v sále České státní pojišťovny divadelní klub Olympik. S kapelou Dixi-party přišel v témže roce do klubu Jiří Grossmann. A bylo rozhodnuto. Osud tomu chtěl, abychom se rychle spřátelili a začali …

Obrázek podcastu Work Life Balance

Work Life Balance

Žiť harmonický život je snom a cieľom mnohých ľudí, žijúcich v súčasnom uponáhľanom svete. Nájsť rovnováhu medzi osobným a pracovným životom je veľkým umením, ktoré sa nie každému podarí. Martin Prodaj vo svojej audio knihe ponúka jednoduché návody a myšlienky, ktoré vá…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu O katechezi od Adama

O katechezi od Adama

Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám…

Obrázek podcastu Ach, rusovlasá kouzelnice!

Ach, rusovlasá kouzelnice!

Hlavní hrdina až v pozdním věku zjistí, že krásná žena, do níž se kdysi zoufale zamiloval a která se pro něho stala nedosažitelným idolem, byla ve skutečnosti někým úplně jiným, než si ve svých marných touhách představoval.

Obrázek podcastu Lídři jedí poslední

Lídři jedí poslední

Jak vybuduji stabilní a a výkonný tým, ve kterém všichni usilují o dosažení společného cíle? Kde nepanuje cynismus a sobectví? Kde jsou si kolegové oporou? Simon Sinek, autor bestselleru Začněte s proč, studoval množství firem, v jejichž čele stojí lídři, kterým více ne…