Audiokniha Duch znojemských katakomb

Pro každého nebe
Když podle novely Jozova Hanule vznikl v roce 2003 film Želary, vypadalo to, že se v české literatuře objevila originální a hlavně pozdní debutanka. Přitom její autorka Květa Lagátová se literatuře věnovala již od časů svých studií. Celý život se velmi často se vracela …

Mengeleho děvče
Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích …

O katechezi od Adama
Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám…

Digitální minimalismus
Digitální minimalisté jsou všude kolem nás. Jsou to klidní, spokojení lidé, kteří se umějí ponořit do rozhovoru, aniž by museli potají kontrolovat telefon. Dovedou se nechat zcela pohltit dobrou knihou, ranním během, svými myšlenkami. Umí se bavit s přáteli a nic je nen…

Říkali mi Leni
Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Wakan Tanka
Hodiny náboženství pro věčné začátečníky. „Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“, přesně to tím myslím. Wakan Tanka by snad šlo přeložit jako Velké Tajemství, c…

Pickwickovci
Rozhlasová dramatizace humoristického románu jednoho z největších anglických romanopisců všech dob. Románovou kroniku tvoří "pozůstalé zápisy" členů Dopisující společnosti Pickwickova klubu. Coby všestranné dopisovatele je Dickens posílá na cestu a proniká s nimi do nej…

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor
Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Ludvíka Vaculíka radosti radosti
Komentář Ludvíka Vaculíka k původní audio kazetě 11 1863-4 "Ludvíka Vaculíka radosti radosti" vydané Supraphonem v roce 1993. Titul, ve kterém spisovatel Ludvík Vaculík čte své fejetony a zpívá valašské písničky, vychází nyní poprvé digitálně: Tímto názvem ustupuju vkus…

Za Čínu spravedlivější
Můj zápas jako právníka s největším komunistickým státem světa. „Uvěřitelné příběhy můžete napsat. Neuvěřitelné se musejí stát.“ Narodil se v jeskyni, čas mu napovídaly jen hvězdy. A přesto se Kao Č’-šeng dokázal přes veškerou nepřízeň osudu stát jedním z nejlepších p…

Kouzelná lucerna
Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu. Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Ilona Csáková. V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a n…

Produktivita bez starostí
Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, ale z bezstarostnosti. Zistil, že…

S potížemi je jedna potíž
Potíž není dávat si velké cíle Potíž je propouštět lidi, když se nedaří. Potíž není mít velké sny, ale probudit se uprostřed noci se studeným potem na zádech, když se náš sen promění v noční můru. S potížemi je potíž. Spousta lidí je nadšená, když vypráví o plánech na …

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Život víry 2021/2
Život víry 2021/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdana Medřická, Ondřej Medřický. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Najít Boží směrovky Jak slyšet B…

Ještě to promysli
>> „Adam Grant vás přiměje zamyslet se nad tím, čemu věříte, co si myslíte a kým vůbec jste. Jak jste na to všechno vlastně přišli? Proč je to pro vás tak důležité? A proč se toho tak pevně držíte? Dodá vám odvahu vylézt ze zákopů a naslouchat odlišným názorům.“ — Forbe…

Autokracia, s.r.o.
Autokratický štát - na jeho vrchole sedí zloduch. Má pod palcom armádu a políciu. Tieto zložky hrozia obyvateľstvu násilím. Na jednej strane sú bezškrupulózni kolaboranti, na druhej pár statočných disidentov. V dnešných autokraciách však nevládne jeden zloduch, ich zákl…

Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě
Pohádka O veliké řepě je plná veselých písniček, trochu se v ní ráčkuje, a končí poučením, že je dobře, když si vzájemně pomáháme.

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše
Světový bestseller o partnerských a vůbec nejznámější knihu o partnerských vztazích všech dob si můžete konečně vychutnat (totiž poslechnout) ve dvou.

Začátečník na dovolené
Na této audioknize budete na základní úrovni vést rozhovory a učit se lépe anglicky reagovat. Budete se ptát, ale i nakupovat, radit, poslouchat, objednávat, rozměňovat, ztěžovat si, jíst a pít nebo něco vysvětlovat. Také se budete bavit o tom, kudy se někam dostanete.…

Emma
Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem …

Tajný život našich tajemství
Zamyslete se, jaká tajemství skrýváte před ostatními. Nemělo by to trvat příliš dlouho; behaviorální vědec Michael Slepian totiž zjistil, že v průměru máme v každém okamžiku až třináct tajemství. Z jeho výzkumu, kterého se zúčastnilo více než 50 000 lidí z celého světa,…

Fico
Svedectvá takmer troch desiatok kolegov, súputníkov i politických oponentov a rivalov Roberta Fica. Stovky hodín diskusií a desiatky e-mailov s priamymi aktérmi politického života aj expertmi pracujúcimi v zákulisí politických strán a predvolebných kampaní. Stovky hodín…

Baudelaire: Hořké propasti
Původní EP titul 20369 "Charles Baudelaire Hořké propasti" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní tato malá ukázka z výboru sbírky Květy zla s básněmi Exotický parfum, Léthé, Semper eadem, Harmonie večera, Vyzvání na cestu, Podzimní zpěv a Spleen v překladech Karla Čapka, V…

Pokud neprodáte, jako byste nebyli
Vážení posluchači, čeká vás 111 stručných rad, seřazených do deseti kapitol. Abyste měli přesnější představu, zde jsou jejich názvy, popřípadě bližší charakteristiky: Kapitola první – prodej, směna, vlastnictví. o tom, že všichni jsem vlastně prodejci a nikdo před prode…