Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Černá hvězda

Audiokniha Černá hvězda

Délka:

1 hod 7 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 7

Staré řecké báje a pověsti 7

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali

Obrázek podcastu Život víry 2019/11

Život víry 2019/11

Život víry 2019/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Lucie Endlicherová, Štěpán Matuška, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Okultismus – síla temnot

Obrázek podcastu Posunutá hranice

Posunutá hranice

Statisíce Čechoslováků se přes noc z 29. na 30. září 1938 stalo cizinci ve svých domovech. Během několika týdnů odešlo ze zabraných území v pohraničí téměř 350 tisíc Čechoslováků. Ti, kteří zůstali, se stali občany nepřátelského státu. Byl to podzim, který napsal mnoho

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Lovcovy zápisky

Lovcovy zápisky

Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného díla ruské klasické literatury. Dílo ruského prozaika, jednoho z velkých klasiků světové literatury Ivana Sergejeviče Turgeněva (1818-1883), je rozsáhlé a mnohovrstevnaté - romány, novely, povídky a divadelní drama. Jeho pr

Obrázek podcastu Fíla, Žofie a Smaragdová deska

Fíla, Žofie a Smaragdová deska

Pohádková audiokniha podle stejnojmenné knižní předlohy Petra Stančíka byla nahrána pod vedením režiséra Dimitrije Dudíka, s herci Martinem Myšičkou a Zdeňkem Maryškou. Autorem hudby je Kryštof Marek a Gabriela Svoboda Plíšková. Sourozenci Fíla a Žofie mají problém: je

Obrázek podcastu Život podle Karla

Život podle Karla

Série pěti dramatických apokryfů, které vycházejí z epizod popsaných v panovníkově vlastním životopisu Vita Caroli. Sledují osudy prince Karla od mladických zážitků v Itálii až k vyjednávání o jeho volbě římským králem.Pavel Molek sice respektuje historická fakta, ale m

Obrázek podcastu Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Dvoudeskové album je záznamem představení populárního pražského divadla Studio Y. V úpravě a režii Jana Schmida a hudebním nastudování Miroslava Kořínka jde o kolektivní uchopení národní opery Prodaná nevěsta. V záznamu hraje celý soubor na nejrůznější hudební nástroje

Obrázek podcastu Suchý: Malý domácí tingl-tangl

Suchý: Malý domácí tingl-tangl

Archiv Supraphonu skrývá mnoho krásných, nezapomenutelných, ale také bohužel někdy i "zapomenutých" nahrávek. Vždy je to ale pro nás událost, když takovou nahrávku objevíme... Představujeme vám doslova raritu, zajímavou a skvělou nahrávku ze "starých časů" (září 1978, s

Obrázek podcastu My se vlka nebojíme

My se vlka nebojíme

Známá pohádka o třech prasátkách, která se ubránila zlému vlku, posloužila autorovi k rozverné komedii, v níž si vystřelil ze světa populární hudby a pěveckých soutěží. Autorem pohádkového muzikálu je Ivo Fischer, rozhlasový redaktor, dramaturg a především textař. Vesel

Obrázek podcastu Z kroniky mého života

Z kroniky mého života

Rozhlasová fantazie na motivy vlastního literárního životopisu Josefa Lady. Režie Josef Melč.Osoby a obsazení: Josef Lada (Jan Hartl), Hašek (Vítězslav Jandák), Patera (Milan Neděla), Mikeš (Oldřich Vízner), Marýsek (Josef Kemr), Švejk (Jiří Bruder), Balabán (Vlastimil

Obrázek podcastu Vita Caroli - Vlastní životopis Karla IV. + Hudba v českých zemích na dvoře Karla IV.

Vita Caroli - Vlastní životopis Karla IV. + Hudba v českých zemích na dvoře Karla IV.

K výročí krále Karla IV. (700 let) vychází v jednom kompletu nahrávka zachycující mluvené slovo i ukázky původní středověké hudby, tak jak zněla v českých zemích v době vlády našeho nejvýznamnějšího panovníka. Vlastní životopis, sepsaný Karlem IV. pod názvem Vita Caroli

Obrázek podcastu Panoptikum starých kriminálních případů

Panoptikum starých kriminálních případů

Panoptikum starých kriminálních případů je první knihou z trilogie Jiřího Marka. Už při prvním vydání (1968) zaujala originálními zápletkami, nostalgickou atmosférou první republiky, světa pánů inspektorů a jejich galérky, ale i osobitým humorem. Příběhy volně vycházejí

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 5

Staré řecké báje a pověsti 5

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Neopatrné panny

Neopatrné panny

Soubor povídek Jaroslava Havlíčka, které jsou protkány ponurostí, skepsí a životními prohrami. Detailně vykreslené hrdinky hrají o svůj život se špatnými kartami, které jim byly rozdány. Havlíček není ke svým postavám vůbec milosrdný. Příběhy tak nabízejí autentický poh

Obrázek podcastu O čem zpívaly labutě

O čem zpívaly labutě

Jak dopadne romantická legenda o třech královských bratrech, na které čeká nelehký úkol? Do jejich osudu zasáhne podivná věštba i křehká víla.Hrají: Ladislav Boháč, Petr Svojtka, Bořivoj Navrátil, Viktor Preiss a další.

Obrázek podcastu Počátek

Počátek

Ať jsi kdokoli. Ať věříš čemukoli. Všechno se brzy změní. Fantasticky vynalézavý román od nejpopulárnějšího autora thrillerů na světě. Čte Martin Sláma. Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúča

Obrázek podcastu Trujkunt I. - Kruhy

Trujkunt I. - Kruhy

Je to jen náhoda? Tajemé kruhy v obilí, piktogram v jehož středu je nalezena mrtvola a vedle ní knoflík od brucliku, vesty gorolského kroje. Je to jen náhoda? Druhý díl detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt je autorův název pr

Obrázek podcastu Rambo – První krev

Rambo – První krev

JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 4

Staré řecké báje a pověsti 4

Obrázek podcastu Zorro – la máscara misteriosa

Zorro – la máscara misteriosa

Poslechněte si legendu ve španělštině, kde tajemný a mrštný Zorro s bičem, kordem a maskou přes obličej bojuje za chudé rolníky. Stojí proti němu ale zákeřný, nemilosrdný protivník, kapitán Monasterio. Příběh je napsán zjednodušenou španělštinou tak, aby vyhovoval potře

Obrázek podcastu Manželské zrcadlo

Manželské zrcadlo

Renesanční spis pro vzorné manželky obsahuje návod k vraždě. Hospodyně Jiřího Adama z Dobronína obdrží jako dárek knihu Manželské zrcadlo, která obsahuje různé také poučné příběhy a rady pro život vdané ženy. Sousedka Barča si spojí jeden z příběhů, které kniha popisuje

Obrázek podcastu Hotýlek

Hotýlek

Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele,