Audiokniha Čas lovu

Proces
čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno…

Hlavní přelíčení
Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, postavit vysněný domek s terasou a…

Kouzelný klíč - Konec duchů na Hlodavčím zámku
Na podzimní prázdniny u strýčka na Hlodavčím zámku se Lukáš s Adélkou velmi těšili. Hned po příjezdu je strýček, který je zde kastelánem, vezme na prohlídku. Během ní se děti dozví, že pod zámkem se údajně nachází vstup do jiné dimenze a na chodbách mohou potkat ducha r…

Život víry 2025/10
Život víry 2025/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. * téma: V údolí pochybnosti To, jak a čemu věříme i jak a o čem pochybujeme, má velký vliv na náš život…

Z případů otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Život víry 2025/02
Život víry 2025/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Temná strana Síly Bible jasně mluví o existenci duchovní bytosti jménem Satan či Ďábel. …

Couchsurfing v Rusku
Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vla…

Pavel: Jak jsem potkal ryby
Komentář k původnímu LP 1 18 1863 z roku 1976: Jednoho podzimního večera zaujatě vyprávěl Ota Pavel o své představě zaměstnání. Chtěl být převozníkem. Na břehu řeky by měl malý domek a loďkua nejvíce by ho zajímal fialový západ slunce, když je řeka klidná a potom nejrůz…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Existuje opravdu záhadný sirotčinec pro děti se zvláštními schopnostmi, o němž Jacob jako malý slýchával? Teď je mu šestnáct a po rodinné tragédii se vydává na cestu, která mu umožní pochopit, kým vlastně je. Nezodpovězené otázky jej zavedou na vzdálený ostrov u pobřeží…

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

O Kuliferdovi
Pohádka O Kuliferdovi sleduje osud malého hrdiny - hráška, který se nechtěl nechat uvařit v hrachové polívce, a tak udělal ve vzduchu salto a spadl pod kuchyňskou linku, kde mu v té tmě a vlhku vyklíčily ručičky a nožičky. Z kuchyně se vydává prozkoumat celý byt a při t…

Řecký poklad - Mistři slova
Životopisný román, který líčí osudy Heinricha Schliemanna – objevitele Troje. Příběh malého chlapce, kterému učaroval příběh Ilias a Odyssea. Svůj dětský sen, podívat se do Troje, si uchoval až do dospělosti a podřídil tomu i celý svůj život. Vypracuje se až na sanfranc…

Život víry 2020/12
Život víry 2020/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Prázdná náruč Jak se různé páry vyrovnávají s bolestí bezdětnosti? P…

Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky
Cykloturistický zájezd do Dolomit, oslava šedesátých narozenin na Sazávě, udílení státních vyznamenání na Pražském hradě nebo třeba slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera na Nové scéně Národního divadla a v hlavní roli povětšinou starý známý Oskar – to jsou nové povíd…

Máme na vybranou
„Tato kniha vypráví neobyčejný příběh o hrdinství a uzdravení, o odhodlání i soucitu, o psychické odolnosti a morální odvaze i o tom, jak se důstojně vyrovnat s rolí oběti. V osobních i profesních zkušenostech Edith Egerové lze najít inspiraci v jakékoli životní situaci…

Eliška Andílek
Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…

Hrdinové
Již staří Řekové se zmítali ve víru vášní. A teď je u toho šmíruje britský vtipálek! Když se Prométheovou zásluhou věk bohů Řecku přejedl a prosadili se bájní hrdinové, začalo být u tamního moře dusno. Zhrzený Olymp dělal vlny a bojovníkům škodil proradným předurčením, …

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Operace Banány
Máte rádi banány, špionážní mise a gorily plivající do obličeje? Bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž není nouze ani o humor. Londýn, 1940. Británie je ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v …

Pavel: Smrt krásných srnců
Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po…

Dokud voda neskončí
Jako desátý člověk na světě dokončila výzvu Oceans Seven. Je první ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Dalo by se říct, že Abhejali Bernardová je nejlepší česká plavkyně, kterou neznáte. Cesta k dosažení „Sedmičky oceánů“ je však v jejím pří…

Vlčpanna
Vlčpanna žije s kmotřičkou, sbírá byliny a těší se z náklonnosti kováře Petra. A právě v tuhle chvíli se dozvídá do té doby skryté tajemství - má bratra Wolfiho. Už jeho jméno napovídá, že to není obyčejný muž, ale napůl člověk, napůl vlk, snad i vlkodlak! A dívka se ro…

Nabroušené pohádky a jiné macourkoviny
Geniální soubor fantastických pohádek Miloše Macourka Nevšední, místy až výstřední pohádky ze světa, kde je vše vzhůru nohama. Vaše děti je budou milovat, a vy také ! Výlet do světa, kde je vše vzhůru nohama! Představte si, že se vaše klíče od domu, sklepa a zahrady do…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…