Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Čapek: Pohádka pošťácká z knihy Devatero pohádek

Audiokniha Čapek: Pohádka pošťácká z knihy Devatero pohádek

Délka:

45 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Témy, slová a vety A1, ENG-SK

Témy, slová a vety A1, ENG-SK

Naučte sa angličtinu prirodzene počúvaním! Táto audio kniha je určená slovenským samoukom a začiatočníkom na úrovni CEFR A1. Obsahuje 20 praktických tém z každodenného života, približne 1 200 užitočných slov a stovky jednoduchých viet v angličtine a slovenčine. Precvičí

Obrázek podcastu Genesis

Genesis

Umělá inteligence, naděje a lidská kreativita. Kniha respektovaných amerických odborníků v oblasti počítačových technologií doplněná názorem Henryho Kissingera hledá odpovědi na otázku, jak pohlížet na AI. Je AI hrozbou, nebo účinným pomocníkem? Jak pohlížet na umělou i

Obrázek podcastu Labyrint bolesti

Labyrint bolesti

Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl

Obrázek podcastu Twisted Hate: Nenávist na ostří nože

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože

Josh Chen nikdy nepotkal ženu, kterou by nedokázal okouzlit - až na Jules. Společenská a ambiciózní Jules se teď soustředí na jediné: složit advokátní zkoušky. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s Joshem. Ale čím víc ho poznává, tím víc si uvědomuje, že v muži, kt

Obrázek podcastu Za Čínu spravedlivější

Za Čínu spravedlivější

Můj zápas jako právníka s největším komunistickým státem světa. „Uvěřitelné příběhy můžete napsat. Neuvěřitelné se musejí stát.“ Narodil se v jeskyni, čas mu napovídaly jen hvězdy. A přesto se Kao Č’-šeng dokázal přes veškerou nepřízeň osudu stát jedním z nejlepších p

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj

Obrázek podcastu V2

V2

November 1944. Hitler vkladá všetku nádej aj finančné prostriedky Tretej ríše do zbrane, ktorá má zmeniť neúspešný priebeh vojny a poraziť Veľkú Britániu. V tajnej podzemnej továrni väzni vyrábajú súčiastky rakety V2, ktorú vyvinuli vedci vo vojenskom výskumnom stredisk

Obrázek podcastu Není to konec světa

Není to konec světa

>> Inspirující studnice dat, která nám nabízí nejen realistický návod, ale taky tu nejdůležitější ingredienci ze všech: naději. — Margaret Atwood << # O knize Přepadá vás někdy úzkost ze stavu naší planety? Klimatická změna, ztráta biodiverzity nebo oceány plné plast

Obrázek podcastu Mengeleho děvče

Mengeleho děvče

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích

Obrázek podcastu Slunce a hvězda

Slunce a hvězda

Nico di Angelo jako Hádův syn zažil víc hrůz než kdokoli jiný. Ale i jeho dny prosvětlil paprsek slunce v podobě milovaného Willa Solace, Apollónova syna. Spolu dokážou překonat jakoukoli překážku. Poslední dobou ale Nika volá hlas z Tartaru. Zdá se, že patří napraveném

Obrázek podcastu Francouzština pro pokročilé B2

Francouzština pro pokročilé B2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština – slovní zásoba B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou lovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 18

Hovory o józe a mystice č. 18

Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn

Obrázek podcastu Odpuštění

Odpuštění

Francouzský kněz Guy Gilbert (1935) skrze svou bohatou zkušenost s lidmi z okraje společnosti, zločinci či vězni potvrzuje, že jen cesta odpuštění vede k vnitřní vyrovnanosti, pokoji a radosti. Právě křesťané jsou pro něj ti, kteří mají ve společnosti neustále realizova

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b

Obrázek podcastu Mnich v zajetí islamistů

Mnich v zajetí islamistů

Poutavé svědectví P. Jacquese Mourada, který prožil téměř pět měsíců v zajetí islamistů, je strhujícím příběhem, v němž láska vítězí na nenávistí a odpuštění nad pomstou. Rodák ze syrského Aleppa vyrůstal od mládí mezi křesťany i muslimy a nikdy ho nenapadlo, jaká zvěrs

Obrázek podcastu Arabština pro začátečníky

Arabština pro začátečníky

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Arabština pro začátečníky. Kurz je určen pro začátečníky až mírně pokročilé a zaměřuje se na zvládnutí základů jazyka – abecedy, čtení, výslovnosti a zejména na komunikační obraty a fráze, které můžete použít při komunikaci s arabsky

Obrázek podcastu Obchodní ruština A1-B1

Obchodní ruština A1-B1

Děkujeme za zájem o kurz Obchodní ruština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se ne

Obrázek podcastu Lékařem jste i vy

Lékařem jste i vy

Dech, postoj, pohyb i smysly. Všechny tyto nástroje nám tělo dává k dispozici, aby se dokázalo samo uzdravit. I příroda kolem nás funguje podle řádu rovnováhy, zdraví a obnovy. Stačí ho pochopit – a začít s ním spolupracovat. Tato inspirativní kniha vás provede skrze dv

Obrázek podcastu Kolo času VIII.: Cesta nožů

Kolo času VIII.: Cesta nožů

„Kdo chce jídat s mocnými, musí vyšplhat po cestě nožů.“ Zatímco se Mat zotavuje ze svého zranění, svět nadále sužuje spalující horko vyvolané Temným. Nezbývá než doufat, že Nyneiva s Elain konečně dokážou – za pomoci dalších Aes Sedai, hledaček větru z Mořského národa,

Obrázek podcastu K.O. sexu

K.O. sexu

K. O. sexu volně navazuje na předchozí trilogii Tao sexu, Ciao sexu a Mao sexu a sleduje postmoderní vývoj sexuálních vztahů. Analyzuje tři fáze a tři generace feminismu, od Simone de Beauvoir přes Germaine Greer po MeToo, od emancipace ženy po psychický masakr mužů. Kn

Obrázek podcastu Všímavost a Já

Všímavost a Já

Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben

Obrázek podcastu Prečo mi to nikto nepovedal?

Prečo mi to nikto nepovedal?

Ak zažívate ťažké obdobie, alebo si neviete dať rady so spracovaním niektorých emócií, klinická psychologička Julie Smith vám touto audioknihou môže zmeniť život. Vďaka nej zistíte, prečo sa cítite tak, ako sa cítite, a poradí vám, čo sa s tým dá robiť. Vlastná myseľ ná

Obrázek podcastu Liturgie svátostí

Liturgie svátostí

Křesťané mají sedm svátostí. Každá z nich reaguje na určitou situaci v našem životě. Jedná se o chvíle, kdy se zásadně měníme nebo pro něco rozhodneme. V úvodních částech seriálu se teolog František Kunetka věnuje ritualizaci životních událostí a vysvětluje, jak se je

Obrázek podcastu Úvod do christologie

Úvod do christologie

O tom, jaké místo má christologie mezi teologickými disciplínami, jak se vyvíjela v období patristiky a na starověkých koncilech a co pro nás křesťany vlastně znamená Ježíšova oběť na kříži pojednává vzdělávací cyklus teologa z Karlovy univerzity v Praze Ctirada Václava

Obrázek podcastu Letní olympijské hry: Věra Čáslavská, Hans Zdražila a další

Letní olympijské hry: Věra Čáslavská, Hans Zdražila a další

Vybrané přímé reportáže ze soutěží a rozhovory s českými medailisty na letních olympijských hrách v Tokiu 1964 a v Moskvě 1980. LOH 1964 Tokio - Věra Čáslavská předání zlaté medaile, čs. hymna a rozhovor S. Sigmunda s Věrou Čáslavskou (sportovní gymnastika, osmiboj) na