Audiokniha Bota jménem Melichar

Poslední Laponec
Zatímco se vyšetřovatelé zvláštní odnože norské policie, specializované na problémy sobího chovu, Klement Nango a Nina Nansenová sehrávají jako noví parťáci, vesnice Kautokeino se chystá na návrat starého šamanského bubnu. Mnoho původních bubnů bylo v minulosti zničeno …

O paměti komplexně v kostce
Jde o již druhé vydání audioknihy, rozšířené na základě námětů posluchačů prvního vydání. Spolu s audioknihou „Tajemství zázračné paměti“ dává dohromady komplexní celek řešící vše praktické, co vás může v souvislosti s pamětí v běžném pracovním i osobním životě napadnou…

Naučte mě zabít draka
Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Šekelí léta
Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou …

Hubnutí bez diet a cvičení
Představte si, že stojíte před zrcadlem. Jste nazí. Díváte se na sebe. Jste se sebou spokojení? Nebo chcete zhubnout???? Pokud chcete zhubnout, pak je tato audio kniha pro vás. Martina Králíčková ví, jak na to. Přitom diety nedrží. Nejí ani nízkotučné potraviny. Jí kli…

Slavomír Pískatý. 20 let kapitánem Jumbo Jetu
Příběh prvního obřího dopravního letadla v dějinách lidstva a jeho pilota. Legendární americké dopravní letadlo B-747 (první let 9. února 1969) a jeho první český kapitán, bývalý vojenský letec ČSLA Slavomír Pískatý (narozen 23. května 1958). Jak k sobě našli cestu? Pro…

Disney - Ledové království, Dumbo, Pinocchio
Audiopohádky podle filmů Disney. Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním o princeznách Else a Anně z Ledového království, o létajícím slůněti Dumbovi a o dřevěném panáčko…

Newtonův mozek
První česká science fiction. Dva dobří přátelé si slíbí, že pokud jeden z nich zemře, druhý mu uspořádá hostinu, na které se mu přítel zjeví. Když jeden padne v bitvě, druhý splní slib. Přítel se skutečně zjeví a vezme ho do paláce Kinských, kde se začnou dít podivné …

Jak vycvičit draka
Jak se stát největším vikingským hrdinou všech dob? Můžete se jím prostě narodit. Může vám to zákulisními intrikami zařídit vaše babička. Nebo se k tomu můžete dopracovat vlastní pílí jako Škyťák Šelmovská Štika III., známý válečnický náčelník kmene Chlupatých chuligánů…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Dívka, která se dotkla nebe
Na počátku 16. století a na pozadí spletitých benátských uliček a kanálů, ve víru nečekaných dějových zvratů, obklopeni plejádou plasticky vy kreslených postav, které balancují mezi dobrem a zlem, kráčejí Mercurio a Giuditta po trnité cestě plné nebezpečí, výzev a pádů,…

Vůně kávy a chuť absintu
Alissa Snowdenová měla odjakživa pocit, že se narodila do nesprávné doby. Miluje historii a četbu, a tak je šťastná, že může pracovat jako knihovnice v Londýnské královské knihovně. Její pokojný život nad stránkami knih však skončí, když se jí mezi reagály zjeví tajemný…

Dědečku, vyprávěj o Česku
Dědečku, vyprávěj o Česku je volným pokračováním série předchozích čtyř knih o dědečkovi a jeho vnučce Viktorce. Trpělivý a laskavý dědeček tentokrát projíždí s Viktorkou naší zemí a vypráví jí o pamětihodnostech, přírodních krásách i slavných osobnostech našich kulturn…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

100 statečných - Host č. 57 - Petr Kolečko 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Kolečko (dramatik a scenárista)

Skrytý princ
Ako židovská otrokyňa nemá svetlé vyhliadky do budúcnosti. Čoskoro však zistí, že v jej rukách možno spočíva osud národov. Keren, nadaná židovská pisárka, ktorá pracuje pre veľkého Daniela, si spolu s jeho synmi a ich priateľom Jeredom osvojuje cudzie jazyky aj umenie š…

Zdochlinárka
V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok …

Nic mě nezlomí
Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Okraj nebe
Elen se pokouší zachránit to, co z jejího života zbylo. Její dospívající dcera Viky přežívá jen skrze bolest. Bývalá učitelka Vilma ztratila blízké i důstojnost. Všechny stojí na hraně a stačí málo, aby přepadly na špatnou stranu. Když je kriminalistka Elen povolaná do …

Krotitel rizik podnikání zasahuje v hotelu
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Osmý díl se odehrává v hotelu, který jeho majitel ze sentimentu postavil ve svém rodišti. Splnil si ta…

Sofiin svět
Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách…

Jistě, pane premiére 2
Závěrečný díl dnes již klasického britského komediálního seriálu vás opět nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti letech od vysílání prvn…

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm
Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Goethův Faust
Známe ale Goethovo stěžejní dílo opravdu dobře? Jde o dílo skutečně mnohovrstevnaté... Významný literární vědec František Tomáš Bratránek faustovské téma vykládá ve svém díle Goethův Faust. Zvukovou adaptaci tohoto pozoruhodného díla vydalo AudioStory v koprodukci s MI9…

Mrazivé vyhlídky
Blíží se Vánoce a na městečko Lost Creek se snášejí sněhové vločky. V autosedačce potichu pláče tříletý chlapeček. Jeho matka, studená jako led, leží zhroucená na volantu. O pár dnů později je nalezena další mrtvá matka s přeživším dítětem. Detektiv Madison Harperová bě…