Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Beznadějný Marsyas

Audiokniha Beznadějný Marsyas

Délka:

1 hod 29 min

Čte:

František Smolík

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Konečne normálna vražda

Konečne normálna vražda

Na jeseň 2008 rozohral detektív Krauz špionážno-detektívnu hru netušiac, kedy a ako sa skončí. Čakal na odozvu z Viedne, čakal a premýšľal ako pomôcť demotivovanému kolegovi hnijúcemu v kúte kancelárie. Riešenie prišlo samé od seba - šéf oddelenia ich poslal preveriť bi

Obrázek podcastu Škola pro muže

Škola pro muže

Molierova komedie, pohříchu mnohem méně známější než její populární "dvojče" Škola žen v rozhlasovém nastudování z roku 1961.

Obrázek podcastu The Diamond Axe

The Diamond Axe

Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl

Obrázek podcastu Spolubývajúca

Spolubývajúca

Tiffy si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, ktorý ponúka spolubývanie so zdieľanou manželskou po

Obrázek podcastu Puf a Muf doma a Jak Křemílek a Vochomůrka měli trápení s výrem

Puf a Muf doma a Jak Křemílek a Vochomůrka měli trápení s výrem

Herecké umění a vyprávění Jiřiny Bohdalové spojuje dnes už trochu pozapomenuté večerníčky a příběhy o kocourech Pufovi a Mufovi a také jeden jinde neuvedený příběh lesních skřítků Křemílka a Vochomůrky.

Obrázek podcastu Mezi světy

Mezi světy

Mezi světy je výběr z deníku, v němž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o m

Obrázek podcastu Pan Šimral přichází

Pan Šimral přichází

Dobrodružné, bláznivé, legrační, milé i absurdní příběhy důchodce pana Šimrala, který bývá někdy dosti zmatený, jako ostatně my všichni. Prolíná se zde poetika Nerudy i vtip Daniila Charmse. Příběhy pana Šimrala reflektují problémy moderní doby. Tento svérázný důchodce

Obrázek podcastu Svedectvá mŕtvych

Svedectvá mŕtvych

New York očami súdnej lekárky – nočná mora odohrávajúca sa v meste snov. Miliardári obklopení umeleckými dielami alebo bezdomovci prechádzajúci podzemnými tunelmi – ich mŕtve telá zakaždým rozprávajú jedinečný príbeh, ktorého kľúčové body sú ukryté v detailoch. Modriny,

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Královské paměti Jiřího z Poděbrad

Královské paměti Jiřího z Poděbrad

Kraloval jedné zemi, ale dvojímu lidu. A přece dokázal nastolit řád! Nabídka mistra Gutenberga vydat panovníkovy vzpomínky čerstvě vynalezeným knihtiskem přiměla stárnoucího českého krále Jiřího (1420–1471) k bilancování. Záhy se proto v mysli vlivného muže vracíme až k

Obrázek podcastu Svědomí

Svědomí

Jednou za rok, vždy na stejném místě. Parta bývalých spolužáků se schází v penzionu uprostřed Vysočiny, aby si připomněli staré časy. Letos ale nebude co slavit – jeden z nich už se totiž domů nevrátí. Policista Marek Tengler se znovu pouští do vyšetřování, které vede h

Obrázek podcastu O mé rodině a jiné zvířeně

O mé rodině a jiné zvířeně

Nekonečné kouzlo pospolitosti lidí a zvířat. Slavný britský humoristický román o roztodivných zvířatech i o autorově rodině, ve kterém přestává být hranice mezi jedním a druhým zřetelná. Humoristický román ze středomořského ostrova Korfu, kde anglický přírodovědec stráv

Obrázek podcastu Námi to končí

Námi to končí

Lily neměla jednoduché dětství, a tak se stěhuje do Bostonu, aby tam začala nový život. Její první přítel Atlas jí kdysi prozradil, že v tomhle městě „je všechno lepší“. A i když se pak po něm slehla zem, ona je odhodlaná mu věřit. Zpočátku se zdá, že měl Atlas pravdu –

Obrázek podcastu Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.

Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc

Obrázek podcastu Rychločtení v kostce

Rychločtení v kostce

Za dobu srovnatelnou s jednou vysokoškolskou přednáškou (86 minut) se dozvíte na daném prostoru přesně to nejdůležitější k ovládnutí rychločtení. Tedy k podstatnému zvýšení rychlosti za současného zvýšení chápavosti. Ovšem – té rozumné chápavosti, tedy zapamatování toho

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 60 - Petr Pánek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 60 - Petr Pánek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Pánek (předseda sdružení PANT, lidskoprávní problematika)

Obrázek podcastu 1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Karle, styďte se! Scénky, skeče, písničky

Karle, styďte se! Scénky, skeče, písničky

Humor Jiřího Wimmera známe především z jeho televizních výstupů, zvláště z pořadu Možná přijde i kouzelník. Roztržitý neurotický všeuměl a vševěd poučoval buď publikum, nebo svého spoluhráče, nedovtipu a jelimánka, kterého hrál Karel Černoch. Klasickými humoristickými s

Obrázek podcastu Májové růže

Májové růže

Čtyři měsíce po výbuchu v Zahradě, kde zvrhlý psychopat držel mladé dívky, se agenti FBI snaží pomáhat přeživším s návratem do každodenního života. S blížícím se jarem však opět udeří sériový vrah a vyšetřovací tým musí pachatele dopadnout dřív, než se objeví další dívč

Obrázek podcastu Povídky z jedné i druhé kapsy (1954-56)

Povídky z jedné i druhé kapsy (1954-56)

Šest detektivních povídek Karla Čapka ve starší rozhlasové úpravě z poloviny padesátých let. V hlavních rolích: Karel Höger, František Filipovský a Václav Voska. Oblíbená klasika, která nestárne!Omluvte, prosím, sníženou technickou kvalitu záznamu.

Obrázek podcastu Démoni minulosti

Démoni minulosti

{'cs': 'Když se paní Eliška dlouho nevrací ze své každodenní projížďky, vydává se ji její manžel Vilém z Cornštejna hledat. To, co najde na cestě kousek od hradu, jím hluboce otřese. Naštěstí má opět po boku věrného přítele Jakuba, který se ujímá pátrání a je odhodlaný

Obrázek podcastu Dekameron: Den čtvrtý

Dekameron: Den čtvrtý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu S povolením zatýkat

S povolením zatýkat

Hlavně nic nepodcenit a nic nevzdávat! Říká se, že každý policista se má deset let učit, deset let pracovat a deset let předávat zkušenosti. Od píky začínal i Martin Baláž, dnes brigádní generál ve výslužbě, který od roku 1991 sloužil jako řadový policista ve Zlíně a na