Obrázek podcastu Barvíř na penzi

Audiokniha Barvíř na penzi

Délka:

26 min

Čte:

Jiří Tomek

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 85 - Pavel Karous 08.06.2014

100 statečných - Host č. 85 - Pavel Karous 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Karous (sochař)

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - M. Švihák (scenárista, dramaturg, moderátor, spisovatel)

Obrázek podcastu Agent JFK – Se smrtí v zádech

Agent JFK – Se smrtí v zádech

Další z příběhů agenta Johna Francise Kováře – tentokrát opět od Otce zakladatele MIROSLAVA ŽAMBOCHA. Mistr české sci-fi se rozhodl příběh napsat obsáhlejší, než je obvyklý jeden díl, a proto ho rozdělil do dvou částí. Toto je první část – a za měsíc se v dílu HOŘÍCÍ AN…

Obrázek podcastu Kamil - malíř snů

Kamil - malíř snů

Vašek se těší k dědečkovi a babičce. Děda ho tentokrát vezme na výstavu malíře Kamila Lhotáka v Obecním domě. A Vašek je nadšený. Zvláště z dopravních prostředků. Ta krásná letadla, lodě, ponorky, vlaky, kola a jiné! A to ještě děda tvrdí, že jsou obrazy kouzelné. Večer…

Obrázek podcastu Miroslav Horníček v Šemanovicích

Miroslav Horníček v Šemanovicích

Dvě setkání s Ondřejem Suchým a publikem v šemanovickém společenském minicetru Nostalgická myš při natáčení pořadů Nostalgické muzeum zábavy v roce 1998. Když v polovině devadesátých let vzniklo v Šemanovicích u Kokořína společenské mini centrum nostalgie, začal zde od …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 43 - Nora Fridrichová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 43 - Nora Fridrichová 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - N. Fridrichová (reportérka a moderátorka České televize)

Obrázek podcastu Neohlížej se

Neohlížej se

Samantha se snaží oživit svou paměť, aby zjistila, kde je její nezvěstná kamarádka a co se vlastně stalo. Ale co když ji to může stát život? Samantha má na první pohled dokonalý život – je bohatá, oblíbená a má idylický vztah se svým přítelem. Nicméně poté, co se svou …

Obrázek podcastu Příběh jednoho vztahu

Příběh jednoho vztahu

Seznámili jste se s partnerem svých snů, o kterém jste byli přesvědčeni, že to je určitě ten pravý? Prožívali jste krásné okamžiky života, čistou a opravdovou lásku, ale po čase se ukázalo, že se věci mají jinak, než se původně zdálo? Poslechněte si zajímavý a poutavý …

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 19 - Recept na katastrofu

Deník malého poseroutky 19 - Recept na katastrofu

Greg Heffley je pod tlakem a zjišťuje, že když se smíchá hromada rodinných příslušníků, malý domek na pláži a úmorné vedro, je to recept na katastrofu. Když už jsme u receptů – tajné ingredience babiččiných slavných masových kuliček jsou už léta přísně střeženy. Podaří …

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Obrázek podcastu Filosofská historie

Filosofská historie

Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu O Dudáskovi

O Dudáskovi

Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti v původním skvělém hereckém obsazení.1. Jak Dudásek budil křepelky, 2. Kvítkové slavnosti, 3. Obláčkový výlet, 4. O kvítkových hodinách, 5. O lučním koníkovi, 6. O sedmikrásce Osoby a obsazení: vypravěč (Vladimír Ráž),…

Obrázek podcastu Milión

Milión

Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N…

Obrázek podcastu Trója

Trója

Taková mela kvůli jedné ženské… A i kdyby byla ve skutečnosti prozaičtější než u Homéra, co nám brání si ji trošku přibájit? Sličný šikula Paris si coby arbitr marnivých olympských bohyň vyčíhl neméně hezkou Helenu, slovo dalo slovo a záhy byla ruka v rukávě, jakož i… e…

Obrázek podcastu Kořeny zla

Kořeny zla

Otakar Brousek, Vlastimil Brodský, Jiřina Jirásková a další v příběhu o úspěšném dramatikovi, který hledá námět k nové hře a přitom znovu nachází sám sebe. Hlavním hrdinou monologického dramatu je úspěšný a konformní dramatik, který se marně rozpomíná, o čem měla být je…

Obrázek podcastu David Copperfield

David Copperfield

Klasický román v nebývalé dramatizaci a v brilantním podání Luboše Veselého. Dvacetidílná četba na pokračování z dvoudílného románu Charlese Dickense zachycuje osudové momenty ze života Davida Copperfielda, chudého sirotka, který dospěl v pozoruhodného a úspěšného člov…

Obrázek podcastu Hurvínek na dvoře lucemburském

Hurvínek na dvoře lucemburském

Helena Štáchová, ředitelka Divadla S+H, a scénárista Pavel Cmíral připravili v loňském roce pro Supraphon projekt nové řady S+H, jejíž první díl HURVÍNEK MEZI PŘEMYSLOVCI si rychle našel své posluchače. V druhém titulu plánované řady se Hurvínek s Máničkou ocitají na dv…

Obrázek podcastu Schweyk

Schweyk

Schweyk aneb Neskutečně skutečný příběh o tom, jak to doopravdy bylo. Odvážná rozhlasová hra pro šest herců seznámí posluchače šokujícím způsobem s neskutečně skutečným příběhem Josefa Švejka, paní Müllerové, nadporučíka Lukáše, hostinského Palivce a dalších na základě …

Obrázek podcastu Až ke křížku

Až ke křížku

Tichá voda břehy mele. I v zoufale zastydlém zapadákově. Coby důstojník kontrarozvědky Pohraniční stráže pojmenoval její muž ruskou okupaci pravým jménem, a tak ho po prověrkách z roku 1969 čeká trest bez ohledu na potřeby rodiny. Režim s manželi Mazochovými a jejich dc…

Obrázek podcastu Rudý úsvit

Rudý úsvit

Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva…

Obrázek podcastu Medvědín

Medvědín

Tohle je jen mezi lidmi a hokejem... Hokejem žije Peter Andersson, bývalý hráč a sportovní ředitel místního klubu, dýchá pro něj sedmnáctiletý hokejový génius a naděje celého města Kevin i bojovný Benji, který se bojí přiznat svoji sexuální orientaci. Bez bruslí na noho…

Obrázek podcastu Pozor, žít je nebezpečné!

Pozor, žít je nebezpečné!

Ivan a Jan Krausovi uvažují, zda by nebylo jednodušší, kdyby se nás nejen počítač, ale i život zeptal: zda změny, které jsme udělali, chceme také uložit. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představen…

Obrázek podcastu Zločin jak ho pamatuju

Zločin jak ho pamatuju

České dějiny viděné pod úhlem zločinu. Novinář Josef Klíma pátrá, jak zločin formoval české dějiny od devadesátých let po současnost. V audioknize defilují jména Mrázek, Krejčíř, Roubal, Kajínek a další. Devadesátá léta byla nejen dobou nadějných vyhlídek svobodné spole…