Obrázek podcastu Anička a cirkus

Audiokniha Anička a cirkus

Délka:

2 hod 33 min

Čte:

Martha Issová

Vydavatel:

Albatros

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ledová generace

Ledová generace

Jednoho srpnového dne roku 2023 zaplní oblohu po celém světě mimozemská plavidla. A ze všech televizí, rádií, počítačů, telefonů se začne ve všech jazycích ozývat neúprosná výzva: lidé mají třicet dní na to, aby se dostali na jediné místo na Zemi, kde jim bude umožněna …

Obrázek podcastu Děsivé historky 1. díl

Děsivé historky 1. díl

Co kdyby v poštovní schránce žila příšera? Co když máte ve škole skříňku, která požírá lidi? Pozor na hrbol pod kobercem, může obživnout! A co by se vám mohlo stát, kdybyste procházeli tichou, temnou, úzkou uličkou? V téhle STRAŠIDELNÉ SBÍRCE je 25 hrůzostrašných povíde…

Obrázek podcastu M+B+M

M+B+M

My Tři králové jdeme k vám… M + B + M. Tento pozdrav sice úderná zpravodajsko-sabotážní skupina z organizace Obrana národa na domovní dveře protektorátní Prahy nepsala, a přece jí gestapo přiřklo přezdívku Svatí Tři králové. Podplukovníci Československé armády Josef Maš…

Obrázek podcastu Ešusoun

Ešusoun

Letní tábory buď milujete, nebo nenávidíte. Jak je na tom 13letý Filip, který tráví léto u řeky Blanice? Kdo je tajemný Ešusoun, který vydává neznámý plechový zvuk, jako by někdo vzal lžící o ešus? Vypráví: Václav Neužil

Obrázek podcastu Tsunami

Tsunami

Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekaných emocí tak začnou ožívat události z jedné dovolené v Thajsku, která otřásla osudy všech…

Obrázek podcastu Všímavost a Já

Všímavost a Já

Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 12

Deník malého poseroutky 12

Blíží se Vánoce a Gregovi rodiče rozhodli, že celá rodina uteče před zimou a svátečním stresem na tropický ostrov. Trochu si odpočinout a přijít na jiné myšlenky. Jenže brzy zjistí, že to tu nebude zase takový ráj. Rodinnou pohodu vytrvale kazí spáleniny od slunce, žalu…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Luca

Luca

Moderní technologie jsou všude… a děs jim jde v patách jako stín. Sharkův tým se potýká se zlověstnými událostmi. Těhotná mladá žena, která za vysokou cenu pronajala svou dělohu bezdětnému páru, hned po svém příjezdu do hotelu zmizí z pokoje. Na dně jámy vykopané v lese…

Obrázek podcastu Vánoční příběhy Shelrocka Holmese

Vánoční příběhy Shelrocka Holmese

Druhého dne Vánoc se doktor Watson vydal popřát Sherlocku Holmesovi vše nejlepší a našel ho, jak zkoumá ošuntělý, plstěný tvrďák, který nalezl poslíček Peterson na ulici společně s tučnou vánoční husou. Tak podivně začal jediný Holmesův vánoční příběh. Nakonec se ze zdá…

Obrázek podcastu Než zmizím

Než zmizím

Nejen válka na Ukrajině ukazuje, že žijeme v přelomové době. Liberální demokracie je v krizi, vzmáhají se populistické, autoritářské a extrémní politické strany a hnutí. Magda Vášáryová tuto zlomovou dobu v rozhovorech s novinářem Petrem Šabatou popisuje způsobem, který…

Obrázek podcastu Pověsti z Olomouckého kraje

Pověsti z Olomouckého kraje

Poutavá série 90 pověstí, v níž vystoupáme z Hané až do Jeseníků a pak se vydáme zpět. Podíváme se, jak se do krajiny otiskly a do vyprávění propsaly různé kulturní tradice, víry a pověry a události velkých dějin - jako křížové výpravy, války třicetiletá či prusko-rakou…

Obrázek podcastu Vinnetou

Vinnetou

Svět, kde čest a přátelství stále něco znamenají. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním jeho přítel Old Shatterhand. Dva muži hájí spravedlnost a čest bílých i rudých bratrů proti všem zlosynům. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním j…

Obrázek podcastu Ussurijským krajem

Ussurijským krajem

První část slavné dilogie (která pokračuje románem Děrsu Uzala) vypráví o dvou expedicích, jež v letech 1902 a 1906 podnikl ruský cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Již během první výpravy se autor seznámil s domorodým lovcem a stopařem Děrsuem z rodu Uzala. Oba…

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Mŕtvy na Pekelnom vrchu

Mŕtvy na Pekelnom vrchu

Historická detektívka o prvom prípade kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II. Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou. Turci sa pokúšajú preniknúť k bohatým banským mes…

Obrázek podcastu Ryba viděná

Ryba viděná

Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Obrázek podcastu Skoncovat s Eddym B.

Skoncovat s Eddym B.

Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Drsné svědectví o strastiplném dětství v chudé rodině na francouzské vesnici. Eddy je gay, a rodina i širší komunita jím proto opovrhuje. Román, který vyvolal ve Francii literární senzaci, byl přeložen do více než dvaceti…

Obrázek podcastu Jógátky

Jógátky

Jóga je filozofický systém pocházející z Indie. Prastará moudrost a odkaz cizích kultur jsou aktuální i v dnešní době. Jógátky – pohádky na motivy eticko-morálního základu jógy – jsou určeny hloubavým rodičům a jejich dětem, kteří se chtějí na chvilku zastavit a zklidni…

Obrázek podcastu Planeta opic

Planeta opic

Soror je latinsky „sestra“. Bude ale na této sesterské planetě vše tak, jak jsme „civilizovaně“ zvyklí? Výprava pozemšťanů k obydlené oběžnici v souhvězdí Orion, kterou líčí zápisky francouzského novináře Ulyxe Mérouxe vložené do láhve plovoucí vesmírem, se zprvu jeví j…

Obrázek podcastu Nemali by sme

Nemali by sme

Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica, ktorú by sme nemali prekročiť. Hej, nemali by sme… Ale balansovať nad priepasťou je niekedy také zábavné! Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej pr…

Obrázek podcastu Bludiště

Bludiště

„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Obrázek podcastu Meditace dalajlamovy kočky

Meditace dalajlamovy kočky

Přinášíme šest řízených meditací od autora bestselleru Dalajlamova kočka. Každá z meditací začíná příjemným protažením inspirovaným technikou jógy a pilates. Jako první se seznámíte s meditační technikou zaměřenou na dech, pak následuje meditace zaměřená na zvuk předení…

Obrázek podcastu Kabinet kuriozit

Kabinet kuriozit

Někde mají kostlivce ve skříni, v New Yorku rovnou tunel plný ostatků… Zvláštního agenta Pendergasta z pobočky FBI v New Orleans si pro jeho zevnějšek občas pletou s hrobníkem, což se ve světle jeho dalšího newyorského případu jeví jako vcelku příhodné. Na místě stavby …

Obrázek podcastu Jen vzpomínky zůstanou... Václav Vydra, Josef Suk....

Jen vzpomínky zůstanou... Václav Vydra, Josef Suk....

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělého českého herce VÁCLAVA VYDRU (*29. 4. 187…