Audiokniha Adventní kletba

Hurvínkovo trápení se školou
Ano, Hurvínek má trápení se školou, což není nic divného, protože to školáci občas mívají. Ale Hurvínek má těch trápení víc. Třeba s taťuldou Spejblem a to nejen kvůli škole, někdy s Máničkou a dokonce i sám se sebou. Napovídají to názvy scének, které tvoří tento nový t…

U Masaryků
Anna Gašparíková - Horáková vystudovala dějiny na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (1924-1928). V letech 1929-1936 pracovala jako soukromá archivářka Tomáše Garrigue Masaryka. Její vzpomínky z této doby vyšly knižně v roce 1995 pod názvem U Masarykovcov. Osmidílno…

Gigolo – Zpověď luxusního společníka
Řekněme, že se jmenuje Dominik. Možná jste ho potkala v metru, ohlédla se za ním a chvíli nato jej nadobro pustila z hlavy. Dominik je gigolo. Zapomeňte ale na všechno, co si myslíte, že o mužských společnících víte. Odhoďte předsudky, snad trochu morálky a nahlédněte …

Dějiny českého divadla
Původní komplet 8 desek 0 29 0551 - 558 Dějiny českého divadla vydal Supraphon v roce 1971 - nyní tento komplet vydáváme poprvé digitálně. Technická kvalita některých záznamů odpovídá jejich stáří, nicméně se jedná o historicky cenné zvukové záznamy s ukázkami z divadel…

Miler & Hercíková: O zvědavém štěňátku
Tvůrce populárního Krtečka, Zdeněk Miler, vytvořil na námět Ivy Hercíkové i řadu filmů s dalším roztomilým hrdinou, zvědavým štěňátkem. Filmové příběhy, literárně zpracované, vypráví nyní s půvabem okouzlující Libuše Šafránková. Štěňátko se stále touží něco dozvědět. Kd…

Na mušce
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…

Kolmo na Moskvu
Máte někdy chuť vyrazit někam hodně daleko? Třeba na kole? Jen si říkáte, že na takovou cestu nemáte dost času? Milan Martinec ukáže, že i v rámci normální dovolené je možné střihnout si například tři týdny do Moskvy a zpátky. Nebo zajet přes Alpy a Pyreneje k pobřeží A…

Menzel: Míša Kulička v domě hraček
Čtvrtý a poslední díl tetralogie o příhodách malého medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a popleteného strýčka Vasila zavádí našeho hrdinu do velkého hračkářství. Míša v něm stráví noc plnou dobrodružství s oživlými hračkami a nakonec se šťastně vrací do m…

Šťastný život
„Budu šťastný, až dostanu... Budu šťastný, až udělám...“ Jak můžete den za dnem prožívat větší míru štěstí bez ohledu na to, co se ve vašem životě právě odehrává? Štěstí nepřichází jako odměna za to, že něco získáme nebo něčeho dosáhneme. Štěstí bývá naopak příčinou: ne…

Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem
Veselé příběhy ze života významného českého divadelního i filmového herce a komika Jiřího Sováka, který se ve svých vzpomínkách vrací nejen ke svému tatínkovi hostinskému, jenž tlumil jeho herecké touhy, ale i k mamince, která naopak k ochotnickému divadlu tíhla.Slavný …

Dášeňka čili život štěněte
{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt…

Rada moudrých - O přírodě
Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak…

Rybář Jarmil Koloušek
Každá lidská činnost, každý obor, každý koníček má své legendy. Někoho, kdo danou činnost dovedl k dokonalosti a ještě dál. Někoho, kdo se v onom oboru stal takovým fenoménem, že ho všichni znají a vzhlížejí k němu… Pro Jarmila Kolouška nic z toho neplatí a nikdy neplat…

Hledání mateřského stromu
Světově uznávaná lesní ekoložka Suzanne Simardová navždy změnila náš pohled na stromy, když odhalila jejich vzájemné propojení i vazby s dalšími rostlinami a zvířaty. Zavede nás do svého světa, do srdce lesa, a ukáže nám, že stromy tvoří složitý a vzájemně provázaný kol…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Verne: Dvacet tisíc mil pod mořem
Předlohou pro naši dramatizaci byl vědecko-fantastický román Julese Verna Děj románu je situován do roku 1866, kdy se v anglických listech začalo psát o neznámém a ohromném mořském netvorovi. který napadá i velké lodě. Výprava, kterou vedl přírodovědec profesor Aronnax,…

François Villon
Původní EP 20085 "François Villon" vydal Supraphon ve spolupráci s Klubem poezie v roce 1964 - nyní Balada na námět určený vévodou Orleánským, Balada o zobáčku Pařížanek či Balada o dámách někdejší doby, jež jsou - mimo jiné - součástí titulu, vychází poprvé digitálně. …

Listopad 1989
Dne 21. října 2009 padl rekord v délce nepřetržitého trvání demokracie na území dnešní České republiky. První etapa začala 28. října 1918 a skončila 30. září 1938. Druhá odstartovala 17. listopadu 1989 a trvá dosud. Toto CD se zabývá den po dni, hodinu po hodině okolnos…

Anglická konverzace
Anglická konverzace: V tomto poslechovém kurzu najdete následující lekce: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, u lékaře, prohlídka města, cestování letadlem, na policii, v hotelu, určování času, nakupování, cestování, pracovní pohov…

Rostlinstvo v národních písních, pověstech, bájích a obyčejích
Josef Kořenský (1847- 1938) působil jako ředitel dívčí měšťanské školy v Praze Smíchově. Patřil mezi známé cestovatele a napsal řadu ve své době populárních cestopisů. Svou celoživotní cestovatelskou zálibu provozoval v době prázdnin a po odchodu do penze v roce 1908 jí…

Můžeš (po)dělat cokoli
Tohle je inspirativní příběh sedmadvacetiletého kluka, který procestoval více než čtyřicet zemí, vystudoval dvě vysoké školy, založil dvě firmy a mezitím se několikrát dostal do pořádného průšvihu. Třeba když potkal medvěda nebo když prodělal první statisíce. Právě pros…

Pád Gondolinu
Středozemě není nikdy dost. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z otcových zápisků Christopher Tolkien, jenž předkládá tři verze příběhu – od epického po mytologický. Jeden ze stěžejních příběhů Středozemě. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z…