Audiokniha 50 moravských pověstí

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Černá rota aneb Válčili jsme za komančů
Kniha s humorem, ironií a jistou nadsázkou zachycuje dnes už takřka neuvěřitelný svět, který se v 70. a 80. letech minulého století skrýval za branami kasáren Československé lidové armády. Prostřednictvím hlavní postavy Vašulína se čtenáři seznámí s tím, co tehdejší mla…

Zloději ostatků I.
Martin ze Stvolna si svou statečností nakloní císaře. Ten se jej rozhodne i s Johankou postavit čela poselstva mířící do Svaté země. Martin ze Stvolna v čele poselstva na cestě do Orientu. Rytíř, skvělý trubadúr a příležitostný obchodník s vzácnými ostatky svatých Marti…

Pod Taktovkou
Příběh o tom, jak tenká a křehká je hranice mezi láskou a nenávistí. Karin je dospívající dívka, plná nadějí a snů. Ale všechno se změní v okamžiku, kdy se ocitá v manželství, které ji připravuje o vše, co kdy chtěla, o rodinu i o samu sebe... Její život začne řídit muž…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Ptáci v trní
Podmanivý příběh okouzluje od svého vzniku miliony čtenářů. Australská prozaička v něm líčí více než půlstoletí v životě farmářského rodu Clearyů, jehož členové přicházejí z chudých poměrů na bohatou usedlost v australském vnitrozemí. Ze širokého okruhu hrdinů a dějovýc…

Smrt mučednice
Smrt mučednice - z detektivního cyklu Letopisy královské komory Nejvyšší hofmistr Zdeněk pozve do Posázaví na svůj hrad Šternberk divadelní společnost, aby sehrála pro panovníka představení o umučení svaté Doroty. Ferdinand I. Habsburský se vrací z Vídně do Prahy, proto…

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Básnický portrét Josefa Hory
Z komentáře Karla Bouška k původnímu albu DV 15140 "Básnický portrét Josefa Hory", které vydal Supraphon v roce 1962 a jež nyní vychází poprvé digitálně obohacené o Máchovské variace taktéž z pera Josefa Hory: Básník JOSEF HORA se narodil 6. července r. 1891 v Dobříni u…

Alma II – Čarozpěv
Téhle trojici dětí se svět rozhodl neměřit stejně. Ale ta lež nepotrvá věčně… Jaro 1787. Třináctiletá Alma z kmene Okoů dál vytrvale pátrá po bratru Lamovi, kterého hamižní otrokáři spolu se stovkami dalších Afričanů zavlekli do Nového světa. Ani po zdolání Atlantiku v…

Výnimočný stav
„Všade, kde sa dá žiť, sa dá žiť dobre.“ Marcus Aurelius. Audiokniha hľadá odpovede ako naplniť tento citát. Martin M. Šimečka ďalej hovorí: "Za celý svoj už relatívne dlhý život som sa nestretol s takou mohutnou vlnou zla, ktoré sa dnes valí z úst takého obrovského mno…

Sittafordská záhada
Zapadlou anglickou vesničku Sittaford odřízne od okolního světa sněhová bouře. V Sittafordském sídle, které obývají nájemnice paní Willetová a její dcera Violet, se sejdou místní obyvatelé na večeři – a po ní podniknou spiritistickou seanci, při níž dojde k něčemu velic…

Smršť
Nočná jazda autom, naokolo tma a ľudoprázdna pustina. Za tebou prízrak stareny v pohrebných šatách, ktorý je bližšie zakaždým, keď čo i len na chvíľu zastaneš... Fenomén halného vetra je v Poľsku dobre známy a zdokumentovaný. Keď fúka, stúpa počet násilností, nehôd, vrá…

Příběh mateřídoušky
Když se Anně začne hroutit manželství, odjede s tříletým synem ke své matce a při průzkumu chaloupky po předcích najde pytlík s mateřídouškou. Díky ní se dostává k událostem první poloviny dvacátého století, vyhroceným vztahům mezi Čechy a Poláky i velké lásce, které st…

Zrozenci hvězd
Thyl Ulenspigel je jedním z velkých taškářů a nezbedů světové literatury. Příhody lidového hrdiny sepsal ve své světoznámé knize belgický spisovatel Charles de Coster a podle ní natočil režisér Jan Berger v roce 1982 dvoudílnou inscenaci "Zrozenci hvězd".Václav Postráne…

Náčelník
Miloslav Nevrlý, skautskou přezdívkou Náčelník, jim byl příkladem, že se neznámými končinami dá chodit bez map, nenosit s sebou v batohu v podstatě nic, vydat se nejistotám a nalézt tak radost a smysl. Byl to právě on, kdo po odsunu německého obyvatelstva v podstatě zno…

Eldest
Ve druhém díle trilogie Odkaz Dračích jezdců se Eragon se svojí dračicí Safirou vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuj…

Skryté obrázky
Když nevinné dětské kresbičky tají strach a hrůzu… V pastech drogové závislosti může uváznout každý – i nadějní atleti jako Mallory Quinnová. Stačilo zranění, které ji vyřadilo ze stipendijního programu na univerzitě, pak více než malé množství prášků na bolest, a už se…

Tasmánie
Pátý román Paola Giordana Tasmánie lze přiřadit k žánru autofikce. Jeho vypravěčem a hlavním hrdinou je fyzik, který se živí psaním, zrovna pracuje na románu o atomové bombě a prožívá několik krizí: krizi středního věku, krizi manželskou, krizi tvůrčí a současně i krizi…

Příliš pozdě
JE TO POSEDLOST, NEBO LÁSKA? Sloan je uvězněná ve vztahu s Asou Jacksonem, nevypočitatelným drogovým dealerem, a zdá se, že nemá šanci se z něj vymanit. Cítí se spíš jako jeho majetek než jako člověk. Opustit ho však nemůže, protože platí výdaje za péči o jejího nemocné…

Stín kapradiny
Pytláci Ruda Aksamit a Vašek Kala, kteří v panice zabijí hajného, se vydávají na útěk před spravedlností i před vlastním svědomím. Obklopeni lesem jsou nejprve opojeni volností, nezměrnou krásou a silou přírody, ale postupně je začnou pronásledovat výčitky a situace je …

Dědečku, ještě vyprávěj
Dědečku, ještě vyprávěj je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si pohled na svět kolem sebe. S dědečkem prožívá různé příhody společné dětem jejího…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Poslední stupeň důvěrnosti
Hlavním hrdinou románu Ivana Klímy je evangelický farář Daniel Vedra, který ztrácí svoji dosud pevnou víru poté, když se zamiluje do jiné ženy. Dřívější svět jistoty se od okamžiku přestoupení zakázané lásky hroutí a na místo Boha nastupuje jen neprostupné mlčení doprov…