Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Zprávy z lesa #140 🐙

Poslechněte si podcast

Dnes

24 min

Doba je díky umělé inteligenci rychlejší, než kdy dříve. Kdo se nebude vzdělávat, bude to mít těžší a těžší. I když se snažím “nachytřovat” několik hodin týdně, cítím, že je to málo. A tak nastal čas zabít streamingové platformy a přestat se dívat na obsah, který mi nic nedává. Zrušil jsem všechna předplatná a nechal si jen Apple TV, kde mi připadá, že je alespoň základní snaha produkovat obsah s přidanou hodnotou. Místo večerního seriálu na Netflixu tak zkouším přednášky, podcasty, rozhovory…

Co myslíte? Vydržím to? Zkusí to někdo také?

Podnikání & technologie 👨‍💻

* Vznikl hezký web , který sleduje, zda už začala umělá inteligence velkým hráčům vydělávat. Co myslíte?

* NASA chce postavit základnu na Měsíci .

* Bob Dohnal experimentuje s agentem , který by se měl naučit české účetnictví.

* Drony vedle doručování, fotografování a bojování už umí také kácet stromy .

* OpenAI už nechce publikovat výzkumy zabývající se stinnými stránkami AI .

* Nvidia nezastavuje a sází na budoucnost v osobních počítačích. Myslím, že se vrací doba, kdy zase začíná být díky AI výkon počítačů důležitý.

Cestování 🧳

* V bývalém dole v Jílovém vznikne první česká dulní ferrata . (Díky Pavle & Míro)

* Jak to vypadá v sýrové bance ?

* Co takhle dát si letos přechod Pyrenejí ?

* Prodat dům, koupit loď a na ní žít. Je to opravdu taková romantika ?

* Chystáte se na Sardinii? Možná byste měli…

Tenhle ňůsletr píše ze 100 % člověk. Baví vás? Kupte mu kafe nebo si čtení předplaťte 💚.

Získáte komplet archiv, speciální čísla a brzy další bonusy.

🎧 Zprávy z lesa jako podcast na Spotify nebo Applu 🎧

Příroda ⛰️

* Na Galapágách byl objeven nový druh chobotnice , co se vám vejde do dlaně a je naprosto ťuťuňuňu.

* Chcete domů pořádné akvárko ?

* Nebo pořádný skleník ?

* Zní to překvapivě, ale v Sequoia NP se po více než 100 letech znovu objevil vlk. Ano, i v americké divočině se ho lidem podařilo vyhnat…

* 3 hodiny nádherných záběrů přírody s komentářem Sira Davida…

Nezařaditelné 🧠

* Syn mi doporučil, že si mám místo AI do počítače nainstalovat tohle .

* David Attenborough si může konečně pohrát s legem .

* Policie v Kalifornii může nově pokutovat autonomní auta . Válka se stroji začíná, první výstřel padl! :-)

* Vědcům se podařilo zmrazit a rozmrazit část mozku . Nesmrtelnost je blízko. Tedy zatím u myší. A ne tak docela.

* Zajímalo vás někdy, proč má hodina zrovna 60 minut ? Proč jich není třeba 50?

Tipy 💡

Co čtu: Řek Zorbas Co poslouchám: šumění mořeNa co se dívám: na děti, jak rychle rostouZajímavá appka: MasterClass

Fotopozdrav 📷

Pokud někdy budete mít cestou kolem Nového Boru, zastavte se podívat na sídlo společnosti Lasvit (krásný název spojující lásku a světlo).

Děkuji vám moc za přízeň a mějte se fajn!

This is a public episode. If you'd like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit filipmolcan.substack.com/subscribe

Popis podcastu

Pozitivní zprávy z lesa a businessu, každých 14 dní. Audioverze newsletteru. Pokud máte prostor, přečtěte si newsletter i s odkazy na:

filipmolcan.substack.com