Zprávy z lesa #140 🐙
Doba je díky umělé inteligenci rychlejší, než kdy dříve. Kdo se nebude vzdělávat, bude to mít těžší a těžší. I když se snažím “nachytřovat” několik hodin týdně, cítím, že je to málo. A tak nastal čas zabít streamingové platformy a přestat se dívat na obsah, který mi nic nedává. Zrušil jsem všechna předplatná a nechal si jen Apple TV, kde mi připadá, že je alespoň základní snaha produkovat obsah s přidanou hodnotou. Místo večerního seriálu na Netflixu tak zkouším přednášky, podcasty, rozhovory…
Co myslíte? Vydržím to? Zkusí to někdo také?
Podnikání & technologie 👨💻
* Vznikl hezký web , který sleduje, zda už začala umělá inteligence velkým hráčům vydělávat. Co myslíte?
* NASA chce postavit základnu na Měsíci .
* Bob Dohnal experimentuje s agentem , který by se měl naučit české účetnictví.
* Drony vedle doručování, fotografování a bojování už umí také kácet stromy .
* OpenAI už nechce publikovat výzkumy zabývající se stinnými stránkami AI .
* Nvidia nezastavuje a sází na budoucnost v osobních počítačích. Myslím, že se vrací doba, kdy zase začíná být díky AI výkon počítačů důležitý.
Cestování 🧳
* V bývalém dole v Jílovém vznikne první česká dulní ferrata . (Díky Pavle & Míro)
* Jak to vypadá v sýrové bance ?
* Co takhle dát si letos přechod Pyrenejí ?
* Prodat dům, koupit loď a na ní žít. Je to opravdu taková romantika ?
* Chystáte se na Sardinii? Možná byste měli…
Tenhle ňůsletr píše ze 100 % člověk. Baví vás? Kupte mu kafe nebo si čtení předplaťte 💚.
Získáte komplet archiv, speciální čísla a brzy další bonusy.
🎧 Zprávy z lesa jako podcast na Spotify nebo Applu 🎧
Příroda ⛰️
* Na Galapágách byl objeven nový druh chobotnice , co se vám vejde do dlaně a je naprosto ťuťuňuňu.
* Chcete domů pořádné akvárko ?
* Nebo pořádný skleník ?
* Zní to překvapivě, ale v Sequoia NP se po více než 100 letech znovu objevil vlk. Ano, i v americké divočině se ho lidem podařilo vyhnat…
* 3 hodiny nádherných záběrů přírody s komentářem Sira Davida…
Nezařaditelné 🧠
* Syn mi doporučil, že si mám místo AI do počítače nainstalovat tohle .
* David Attenborough si může konečně pohrát s legem .
* Policie v Kalifornii může nově pokutovat autonomní auta . Válka se stroji začíná, první výstřel padl! :-)
* Vědcům se podařilo zmrazit a rozmrazit část mozku . Nesmrtelnost je blízko. Tedy zatím u myší. A ne tak docela.
* Zajímalo vás někdy, proč má hodina zrovna 60 minut ? Proč jich není třeba 50?
Tipy 💡
Co čtu: Řek Zorbas Co poslouchám: šumění mořeNa co se dívám: na děti, jak rychle rostouZajímavá appka: MasterClass
Fotopozdrav 📷
Pokud někdy budete mít cestou kolem Nového Boru, zastavte se podívat na sídlo společnosti Lasvit (krásný název spojující lásku a světlo).
Děkuji vám moc za přízeň a mějte se fajn!
This is a public episode. If you'd like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit filipmolcan.substack.com/subscribe
Popis podcastu
filipmolcan.substack.com