Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Zprávy z lesa #130 🪼

Poslechněte si podcast

Dnes

38 min

Už vás ten západní život a stres nebaví? Chcete někam zmizet a žít jinak? Pokud na to máte opravdu odvahu, možnosti jsou. Pro někoho je malý ostrov uprostřed ničeho ráj na zemi, pro někoho by to bylo vězení. Pokud jste ta první sorta, tak jen připomínám, že díky řecké byrokracii se stále neodstartoval program na ostrově Antikythera , kde nabízejí rodinám s dětmi nebo šikovným řemeslníkům dům, pozemek, jídlo zdarma a 500 euro měsíčně. Chybí třeba někdo, kdo by pekl chleba, pásl kozy nebo se staral o domy. Stále se sbírají žádosti. A těhle míst je v Evropě překvapivě hodně - udělal jsem o tom speciál v 11 Houses . Jestli vám stačí se pouze zasnít, tak do toho…

Podnikání & technologie 👨‍💻

* Meta ročně vydělá na podvodných reklamách na svých platformách 7-16 miliard dolarů. To až se zase budete divit, proč ty reklamy nikdo nevypne .

* Mimochodem, zajímalo vás někdy, kolik na vás třeba Meta vydělává? Mrkněte .

* Návštěvnost webových stránek prudce klesá . Hledáme raději informace v umělé inteligenci nebo na sociálních sítích.

* Lego uvedlo na veletrhu CES chytré kostičky . A vypadají hodně zajímavě.

* Měsíční krajina hnědouhelných dolů v Česku by se mohla proměnit na testovací prostředí pro vesmírná vozítka .

Cestování 🧳

* Tady je seznam míst, která v tomto roce NEmůžete navštívit .

* Zde zase seznam nejzajímavějších muzeí , která letos po světě otevírají.

* Řecko bylo vyhlášeno nejlepším místem na důchod . Já to věděl!

* Jak se řekne název země v různých jazycích? Zajímavá appka .

* Dovolená na lodi pro většinu z nás znamená teplo a pohodičku na Jadranu nebo jinde. Tahle partička to má ale jinak… (díky Zbyňku)

Tenhle ňůsletr píše ze 100 % člověk. Baví vás? Kupte mu kafe nebo si čtení předplaťte 💚.

Získáte komplet archiv, speciální čísla a brzy další bonusy.

🎧 Nestíháte číst? Zkuste podcastovou verzi na Spotify nebo Applu .

Příroda ⛰️

* Když se mě dcera zeptala, jaké zvíře na světě žije nejdéle, měl jsem pár tipů, ale raději jsem šel googlit. A zjistil, že existuje nesmrtelný živočich. Tak kdo je stejně nevzdělaný jako já, nechť koukne .

* Viděli jste někdy celou duhu? Jakože opravdu celou .

* To nejzajímavější, co můžete letos vidět na obloze .

* Chutnají vám pomeranče ze Španělska ?

Nezařaditelné 🧠

* Zajímavé zamyšlení Petra Máry nad tím, co nás čeká v příštích letech v souvislosti s AI.

* Chytré brýle Pickle slibují velikou revoluci. Podaří se dodat, co slibují?

* Život na chatě mimo civilizaci v Rakousku .

* Může se na dlouhé zimní večery hodit - 50 filmů z roku 2025 , které letos budou na streamingových platformách.

* Tomuhle říkám práce. Opravář majáků. (díky Štěpáne)

Tipy 💡

Co čtu: Bezohlední lidé Co poslouchám: Breaking Rust (řekli byste, že je to od AI?)Na co se dívám: Stezka života Zajímavá appka: Lifemap

Fotopozdrav 📷

Po delší době dorazila do Česka zase pořádná zima. Tohle je z minulého týdne, dneska už stopy vidět nejsou a máme proznačeno pro běžky! #ceskesvycarsko #luzickehory

Děkuji vám moc za přízeň a mějte se fajn!

This is a public episode. If you'd like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit filipmolcan.substack.com/subscribe

Popis podcastu

Pozitivní zprávy z lesa a businessu, každých 14 dní. Audioverze newsletteru. Pokud máte prostor, přečtěte si newsletter i s odkazy na:

filipmolcan.substack.com