Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Zprávy z lesa #127 🏕️

Zprávy z lesa #127 🏕️

Obrázek epizody Zprávy z lesa #127 🏕️

Poslechněte si podcast

30. 11. 2025

21 min

Tento týden jsme s Good Sailors oslavili 23 let od založení . Tehdy mi rodiče řekli, ať hlavně dostuduji vysokou školu a pak ať si najdu práci v nějaké pěkné velké IT firmě v Praze a bude mi dobře. Znáte to, jak dospívající děti poslouchají své rodiče, že? Takže jsem na ČVUT skončil a založil vlastní firmu na severu. Dneska bych svému synovi doporučil to stejné, co mi tehdy radili rodiče. A tak trochu bych doufal, že neposlechne a půjde si vlastní cestou a třeba se to povede. Nám se to zatím celkem povedlo, ale pořád jsme na začátku, 23 let je fajn, ale co třeba 50?

A to nejdůležitější na závěr - děkuji moc všem našim současným i minulým zaměstnancům a hlavně zákazníkům, kteří s námi spolupracují. Chcete toho být součástí? Pokud potřebujete pomoci s AI automatizací, vývojem sw a spojit technologie, inovace a podporu lidí s hendikepem, ozvěte se mi ✌️.

Podnikání & technologie 👨‍💻

* Patrick Zandl píše o tom, jak Čína vybrala AI zatáčku a na co se chystá.

* Chtěli byste službu, která díky AI oživí lidi , které jste ztratili? Nebo je to moc?

* Čínský XPENG (mimo jiné i výrobce aut) šlape ve velkém do robotiky. Jejich robot chodí tak dobře , že nejdříve nikdo nevěřil, že v něm není člověk.

* Designer Jakub Pollág spustil youtube kanál o hodnotě řemeslné práce v době AI.

* Vyšel oceňovaný dokument o DeepMind, divizi společnosti Alphabet (Google), kde vzniká AI a další pokročilé technologie. Velice zajímavé.

Cestování 🧳

* Říká se, že každá cesta vede do Říma. Tak teď se můžete přesvědčit, jestli to tak opravdu je. Vznikl unikátní projekt, který zmapoval římské cesty (díky, Luboši!).

* Robot v Číně ušel na jeden zátah 106 kilometrů . Budeme na trailech za 10 let potkávat roboty?

* Kyrgyzstán a Uzbekistán nebo kempování v kanadských Rockies .

* Kempujeme pěšky, na kole, offroadem, lodí… ale co takhle letadlo?

Tenhle ňůsletr píše ze 100 % člověk. Baví vás? Kupte mi kafe nebo si ho předplaťte 💚.

Získáte komplet archiv, speciální čísla a brzy další bonusy.

🎧 Nestíháte číst? Zkuste podcastovou verzi na Spotify nebo Applu .

Příroda ⛰️

* Pořídil si chobotnici a naučil ji za 6 měsíců hrát na piano.

* Proč se některá zvířata nepoznají v zrcadle ? A nemyslím tím ráno, s tím mám občas problém taky…

* Prvně se podařilo natočit vlka, jak loví ryby .

* Krásné fotografie ze soutěže Nature inFocus a Drone Awards .

Nezařaditelné 🧠

* Vědci zjistili, že mrkáme do rytmu hudby , i když o tom ani nevíme.

* Pamatujete si na svůj první polibek? Zdálo by se, že je to lidský vynález, ale není

* Pořád nechápete, co znamená 67 ?

* Vyšel moc pěkný dokument o Horské službě .

* Manželský pár chce na Floridě postavit město , které bude celé uzpůsobené pro hendikepované. 🤞

Tipy 💡

Co čtu: Až uvidíš moře Co poslouchám: Michal Ptacek Podcast Na co koukám: Train Dreams , krásná věcZajímavá appka: Vyměnil jsem Duolingo za Mondly . A zatím mi to připadá o dost lepší + to umí česky.

Fotopozdrav 📷

Trocha barev do toho zimního světa. Našel jsem kousek od našeho domu pláž, kam se dá dojít jen pěšky. Jedno z nejkrásnějších míst, které jsem zatím viděl…

Děkuji vám moc za přízeň a mějte se fajn!

This is a public episode. If you'd like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit filipmolcan.substack.com/subscribe

Popis podcastu

Pozitivní zprávy z lesa a businessu, každých 14 dní. Audioverze newsletteru. Pokud máte prostor, přečtěte si newsletter i s odkazy na:

filipmolcan.substack.com